به گزارش خبرنگار افکارنیوز، «آغاز ترخیص کامیونهای دست دوم اروپایی به دستور رئیس جمهور» خبری بود که پنچ شنبه 13 آذر از سوی محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اعلام شد.
وزیر گفت: مطابق قانون واردات کامیون های دست دوم با هدف کنترل قیمتها ادامه مییابد.
این کامیونها که تعداد شان ظاهرا 2 هزار تا است، سه سال ساخت هستند که در حال حاضر در گمرک دپو شدند.
اما پشت پرده واردات و ترخیص این کامیونهای دست دوم در سالهای گذشته چه بود؟
واردات کامیونهای دست دوم از اروپا مسبوق به سابقه است.
سالهای گذشته هم کامیونهای مستعمل و از رده خارج شده ارورپایی توسط برخی سودجویان خریداری و روانه ایران و جاده ها می شد.
در زمان مجلس هفتم، تعدادی از همین خریداران کامیونهای دست دوم، این کامیونها را خریداری کرده ولی گمرگ به دلیل مستعمل و دست دوم بودن اجازه ترخیص نمیداد.
در همین راستا تعدادی از افراد که خود را خریداران و صاحبان این کامیونها معرفی می کردند مقابل مجلس تجمع کردند.
این عده از نقاط مختلف کشور بخصوص از دو استان خود را به جلوی مجلس رساندند و با تجمع مقابل مجلس خواستار ورود مجلس به این ماجرا و ترخیص کامیونها شدند.
در همان زمان یکی از نمایندگان شهر تبریز نکات جالبی در خصوص پشت پرده خریداران این کامیونها بیان کرد.
این نماینده سابق مجلس گفت: عده ای سود جو و دلال به اروپا می روند و کامیونهای از رده خارج شده و مستعمل که اجازه تردد در جاده های بین المللی اروپا را ندارند با قیمت بسیار پائین خریداری می کنند و به ایران می آورند.
این کامیونها چون از رده خارج شده هستند، از گمرگ ترخیص نمی شوند اما صاحبان این کامیونها که تعداد اندکی هستند، عده ای را اجیر می کنند و به آنها روزانه حقوق می دهند تا تحت عنوان رانندگان و صاحبان این کامیونها مقابل مجلس تجمع کرده و با تحت فشار گذاشتن نمایندگان، از ما می خواهند که مسئولین را برای ترخیص این کامیونها ترخیص شوند.
این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: سود این واردات کامیونها به جیب عده ای اندک می رود و افراد تجمع کننده مقابل مجلس نه خریدار کامیون هستند و نه صاحبان این خودروها. بلکه کارگران روز مزدی هستند که خریداران اصلی به آنها به انداز یک کارگر ساده برای حضور در مقابل مجلس پول می دهند.