جو بایدن یا دونالد ترامپ ، کدام یک پیروز انتخابات و رئیس جمهور ایالات متحده می شوند؟ این شاید سوال بسیاری از مردم جهان در هفته آتی بوده و حتی بسیاری از مردم نیزدر ایران به دنبال پاسخ آن بودند اما آنچه در پس انتخابات آمریکا واضح است اینکه تفاوتی میان ترامپ و جو بایدن در مقابل ایران نیست.
به گزارش افکارنیوز، متاسفانه هنوز برخی افراد و حتی جریان سیاسی حامی لیبرال در کشور خیال می کنند اگر بایدن در مسند قدرت بنشیند، روابط ایران و آمریکا گلستان شده و دوباره مذاکرات از سر گرفته می شود . در صورتی که وقتی مواضع جو بایدن را در گذشته و حتی در زمان انتخابات مشاهده می کنیم هر دوی این کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا دو روی یک سکه در تقابل با ایران هستند.
تنها تفاوت ترامپ و بایدن در مواجه با ایران این است که ترامپ به شکل شفاف در مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستاد و حتی دستور ترور شهید حاج قاسم سلیمانی را نیز صادر کرد و شاید ترامپ نیز همچون دوستان حزب دموکراتش مانند باراک اوباما با دستکش مخملی و باطن آهنی با ایران برخورد کند.
سهراب گیلانی از نمایندگان مردم در مجلس یازدهم در خصوص انتخابات آمریکا می گوید که جمهوری خواهان و دموکرات ها آزمایش خود را پس دادهاند و رفتارهای خصمانه آنها در طول انقلاب ثابت کرده که دو روی یک سکه هستند، برخی دلخوش به تعامل متفاوت آقای بایدن نباشند و تصور نکنند که اگر او رئیس جمهور شود، دروازه سبز به روی ایرانیان باز میکند.
وی معتقد است که در طول انقلاب ، هم جمهوری خواهان بر سر کار آمده اند و هم دولت های دموکرات را تجربه کرده ایم . هر دو رفتاری خصمانه داشته اند و با روش خود به تقابل با ایران پرداخته اند . تفاوت زیادی بین آقای بایدن و آقای ترامپ نیست. شاید تنها تفاوت رئیس جمهوری فعلی آمریکا با روسای جمهور پیشین رفتار غیرسیاسی او باشد که واقعیت چهره آمریکا را پس از چهل سال به ایرانیان نشان داد.
این نماینده مجلس هشدار می دهد که در هیچ شرایطی نباید به آمریکایی ها اعتماد کرد؛ چراکه تجربه نشان داده است که در هر حوزه ای که ضعف داشته باشیم آمریکایی ها ورود می کنند .
مسئولین به تغییر رییس جمهور آمریکا توجه نکنند و باید به ظرفیت های کم نظیری که در استانهای مختلف وجود دارد تکیه کنند؛ چراکه می توان با توجه ویژه به بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات حمایتی ، زمینه اعتماد سرمایه گذاران را فراهم کرد که با ریسک پذیری بیشتری به عرصه صنعت و ... وارد شوند.
عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریک ا، گفت: انتخابات در آمریکا نشان داد که صاحبان ثروت و کسانی که در عرصه قدرت دست بالاتری دارند، میتوانند به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در عرصه انتخابات رقابت کنند کما اینکه در این دوره از انتخابات مشاهده شد، کاندیدای مستقل به هیچ وجه حضور فعال در عرصه نداشته و عملا فضایی برای رقابت پیدا نکردند.
وی افزود: از سوی دیگر حزب جمهوری خواه و دموکرات در انتخابات آمریکا با آنچه که دفعات قبل در مورد دموکراسی و حکومت مردم بر مردم مطرح شد، فاصله جدی گرفتهاند. امروز دونالد ترامپ به عنوان فردی برخواسته از گروه اشرافی و دارای ثروت فرصت حضور مجدد در انتخابات ریاست جمهوری پیدا کرده و جو بایدن به عنوان فردی که سالها در عرصههای نظامی و حزبی فعال بوده، رقیب او شده است. در حالی که طبقات عمومی مردم و شهروندان ایالات متحده آمریکا از چنین حضوری محروم هستند.
این نماینده مجلس با اشاره به تضادهای در ادعای غربی ها مبنی بر آزادی انتخابات با آنچه در واقعیت دیده می شود بیان داشت: تضاد میان مردم سالاری و دموکراسی غربی که مدعی حکومت مردم بر مردم است در بخشهای مختلف مشخص شده است و چیزی به نام حکومت مردم بر مردم وجود ندارد بلکه حکومت احزاب، سرمایه داران و طبقه ممتاز بر مردم قابل مشاهده است.
مقتدایی نیز بر این موضوع تاکید کرد که هرکسی در انتخابات آمریکا پیروز شود، باید به این نکته توجه کند که فشار آنها بر ایران نتیجه مطلوب آنها را در پی نداشته و علی رغم اینکه دردسرهایی را ایجاد کرده اما این ایران است که با تکیه بر مقاومت و توان داخلی توانسته فشارهای آمریکا را از سر بگذراند لذا هر حزبی که در آمریکا پیروز شود مجبور است که نقش ایران را به عنوان قدرت منطقهای در نظر گیرد.
امروزه جایگاه ایران در مناسبات بین المللی ارتقاء یافته است. در جریان مناظرههای تلویزیونی و سخنرانی کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا بارها به ایران و نقش جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهارن اشاره شد بنابراین هیات حاکمه آمریکا در عمل پذیرفته است که ایران با فشار، تهدید و تحریم تابع نظام سلطه جهانی نمیشود لذا آنها در عمل پذیرفته اند که ایران استقلال خود را دارد و با این ملت نمیتوان با زبان زور سخن گفت.
حسن شجاعی علی آبادی نیز از دیگر نمایندگان مجلس یازدهم درباره انتخابات آمریکا می گوید: دموکراسی غربی از ظاهر و باطن خاصی برخوردار است که در بسیاری از اوقات ظاهری شیک و آرایش شده از آن ارائه میشود و برخی اوقات نیز به دلیل شرایطی باطن خودش را مبرهن میکند در حال حاضر انتخابات آمریکا باطن دمکراسی غربی را که متفاوت با مردم سالاری اسلامی بوده به خوبی نشان میدهد.
وی افزود: آمریکاییها در هر کجایی از جهان که انتخابات به نفعشان نباشد آن را به رسمیت نمیشناسند؛ چرا که طرفداران آمریکا در این انتخاباتها پیروز نمیشوند؛ یعنی هر کجایی که دموکراسی به ضرر آمریکا بوده دقیقا آن را نمیپذیرند.
وی به بی نظمیهای موجود در انتخابات 2020 آمریکا اشاره و تاکید کرد: امروزه باطن دموکراسی آمریکا در حال آشکارتر شدن است زیرا رقبای انتخاباتی رکیکترین کلمات را علیه یکدیگر به کار میبرند که این یک جلوهای از انتخابات آمریکا بوده؛ آمریکاییها ایرادات پوچی را به انتخابات سال 88 کشورمان وارد میکردند که متاسفانه با دخالت ایالات متحده و عوامل آنها لطماتی به کشور وارد شد و اما در حال حاضر اشکالات مهمی را در انتخابات آمریکا مشاهده میکنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: عدهای در انتخابات سال 88 ادعای تقلب را مطرح کردند و حتی آن کاندید شکست خورده معتقد بود که باید در تلویزیون به صورت زنده با مردم صحبت کند و وقتی این اجازه به آن شخص داده نشد رسانه های غربی ایران را به سرکوب مردم و محدود کردن آزادی بیان متهم کردند، اما امروزه مشاهده میشود که مسئولان شبکه های اجتماعی میگویند فقط این تعداد منابع حق اعلام انتشار آرا آمریکا را دارند و دیگران هیچ حقی در این رابطه ندارند و یا اینکه از طرح تقلب در شبکه های اجتماعی جلوگیری می کنند؛ بنابراین این سیاست یک بام و دو هوایی که در عملکرد دموکراسی غربی میبینیم در واقع همان باطن دموکراسی است.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی تصرح کرد: یک جریان سیاسی در کشور به گونه ای القا میکنند که مقدرات کشورمان را به انتخابات آمریکا گره می زنند و این پدیده بسیار نگران کنندهای است لذا همگان باید بدانند که انقلاب اسلامی به ما هویت داد؛ چرا که ما را از استبداد داخلی و استکبار و استعمار خارجی رها کردند.
وی به انتقاد از تیتر زنی برخی از روزنامهها اشاره کرد و گفت: برخی از رسانهها به نحوی تیتر میزنند که گویی پیروزی بایدن به معنای پیروزی اصلاح طلبان بوده و شکست ترامپ به معنای شکست اصولگرایان است که الان نیز کاری به این جریانات ندارم، اما تاکید میکنم این روحیه، روحیه بازکردن مجدد پای آمریکا به ایران اسلامی است و یقینا مردم چنین اجازه ای را نخواهند داد که دوباره پای آمریکا به کشور باز شود.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: اینگونه اقدامات به معنایی بوده که انتخابات در ایران برای حل مشکلات اقتصادی اثر گذار نیست اما انتخابات آمریکا تعیین کننده سرنوشت کشور خواهد بود و القا کنندگان چنین مسئله ای در حال خیانت به کشور هستند.
شجاعی علی آبادی اظهار کرد: مردم بدانند که اگر قیمت دلار بالا و پایین میشود کار عدهای از نفوذیهاست که میخواهند نشان بدهند انتخابات آمریکا تاثیر واقعی در اقتصاد کشور دارد در صورتی که این تاثیر را برخی از جاهلان، منافقین و نفوذیها به وجود می آورند و هیچگونه تاثیر خاصی در اقتصادمان ندارد.