با نزدیک شدن به اربعین سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام عاشقان حسینی کوله بارها را می بندند و قدم در این مسیر نورانی می گذارند.
برای سفری بهتر و پربارتر در این مسیر عشق باید زائران به سلامتی خود اهمیت زیادی بدهند و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.
زائران متناسب با توان خود پیاده روی کنند/ تاکید بر نوشیدن آب به مقدار کافی
از همین روی خبرنگار نسل شاهوار با دکتر محمد صادق ذبیحی به گفتگو نشست و در این گفتگو توصیه هایی برای سلامت زائران در طول مسیر پیاده روی ارائه شد که ماحصل آن در ذیل آمده است:
محمد صادق ذبیحی پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار نسل شاهوار با تاکید بر نوشیدن آب کافی توسط زائران گفت: نوشیدن آب به مقدار کافی و به تناوب در طی مسیر پیاده روی برای حفظ سلامت کلیه ها مهم است.
وی با تاکید بر پرهیز زائران از پیاده روی های طولانی مدت اظهار کرد: زائران متناسب با توان خود پیاده روی کنند و در فواصل مختلف حتما استراحت داشته باشند.
زائرانی که بیماری قلبی و ریوی دارند داروهای خود را همراه داشته باشند
این پزشک عمومی در توصیه ای به زائرانی که سابقه بیماری های قلبی و فشار خون دارند بیان کرد: افرادی که سابقه بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت و بیماری های مشابه دارند و توفیق این زیارت معنوی را پیدا کرده اند حتما داروهای خود را همراه داشته باشند و از طرف دیگر سعی بر آن داشته باشند رژیم غذایی خود را در این راهپیمایی حفظ کنند.
ذبیحی خاطرنشان کرد: البته بیماران کلیوی باید بدانند که در این ایام به دلیل کمبود توانایی ها و امکانات بیمارستان های کشور عراق در ارائه خدمات دیالیز بهتر است به زیارت عتبات مشرف نشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا زدن واکسن قبل از سفر برای زائران اجباری است یا خیر عنوان کرد: زائران برای سفر اجباری به جهت زدن واکسن ندارند به استثنای افرادی که بالای 60 سال سن داشته باشند و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی باشند یا اینکه دیابت، بیماری های قلبی و بیماری های ریوی داشته باشند حتما باید قبل از سفر واکسن بزنند.
این پزشک عمومی با اشاره به استفاده از کفش و کوله پشتی مناسب در طول سفر گفت: کارشناسان توصیه می کنند برای پیاده روی بهتر است زائران به کفش و کوله پشتی خود نیز توجه ویژه داشته باشند، ضمن همراه داشتن وسایل کمتر سبک بال سفر کنند.
زائران از کفش پیاده روی و کوله پشتی مناسب استفاده کنند
ذبیحی تاکید کرد: به زائران شرکت کننده در راهپیمایی بزرگ اربعین توصیه می شود کوله ای که حمل می کنند بیشتر از 10 تا 15 درصد از وزن بدنی خود نباشد و به دلیل در پیش داشتن مسیر طولانی حتما از کفش های کتانی مناسب و مخصوص پیاده روی استفاده کنند.
وی با تاکید بر عدم استفاده از کفش های تخت در طول مسیر پیاده روی اظهار کرد: به هیچ عنوان توصیه نمی شود که زائران از کفش تخت برای راهپیمایی استفاده کنند زیرا کفش تخت باعث یک سری آسیب های پنهان به اجزای مختلف پا می شود که پاشنه پا، سینه پا و قوس کف پا را تحت فشار قرار می دهد.
این پزشک عمومی همچنین افزود: استفاده از کرم های ضد آفتاب در طول مسیر پیاده روی و زیر نور شدید آفتاب نیز توصیه می شود.
ذبیجی با اشاره به استفاده از ماسک توسط زائران در طول مسیر بیان کرد: با توجه به تراکم انبوه زائران شرکت کننده در پیاده روی بزرگ اربعین که از نقاط مختلف دنیا حضور دارند برای جلوگیری از انتقال بیماری ها ، جلوگیری از استنشاق هوای آلوده و جلوگیری از ورود ریزگرد های به شریان های تنفسی استفاده از ماسک به زائران توصیه می شود.
استفاده از لیاس گرم و ملزومات کمک های اولیه
وی در توصیه ای به زائران اربعین حسینی به ویژه افرادی که همراه با کاروان یا گروهی نیستند و به صورت انفرادی سفر می کنند گفت: توصیه می شود ملزومات کمک های اولیه از قبیل بتادین، چسب زخم، بانداژ و ... همراه با قرص های مسکن از قبیل استامینوفن، سرما خوردگی، آنتی هیستامین و همچنین شرت های سرما خوردگی کودک و ... را به همراه داشته باشند.
این پزشک عمومی تاکید کرد: زائران شرکت کننده در راهپیمایی برای جلوگیری از سرما خوردگی حتما لباس مناسب و گرم از قبیل کلاه، کاپشن، دستکش و ... همراه داشته باشند و پس از سرفه، عطسه و تماس با افراد بیمار حتما دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
وی در توصیه ای کلی به زائران بیان کرد: شستن دست ها، مصرف آب و استراحت کافی، سه اصلی است که باید همیشه و در همه حال مورد توجه زائران شرکت کننده در راهپیمایی بزرگ اربعین قرار بگیرد و می توانند با رعایت این نکات و هم چنین رعایت موارد بهداشتی سفری بهتر داشته باشند.