عطر زدن دختر خانمها خارج از خانه ، در محل کار و تحصیل چه حکمى دارد ؟
دفتر رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای : فى نفسه مانعى ندارد و اگر موجب جلب توجه نامحرم گردد، از کنار آنها عبور نکنند.
دفتر حضرت آیت الله سیستانی : اگر به قصد تحریک شهوت مرد اجنبی باشد جایز نیست و همچنین اگر عطر به نحوی باشد که عادتا مهیج است در غیر این دو صورت اشکال ندارد؟
دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی : در مورد عطر زدن بانوان در بیرون از منزل، از این کار در روایت اسلامى نهى شده است، ولى چنانچه مقدار کمى براى از بین بردن بوى عرق و مانند آن بزنند مانعى ندارد.
استعمال عطر و ادکلن توسط زنان{T معطر بودن، همیشه خوب و پسندیده است و ثواب دارد؛ حتی برای خانمها و در داخل آشپزخانه. در آداب همسرداری و خانواده، افزون بر معطّر بودن برای همسر، خودِ استعمال کردن بوی خوش نیز ثواب دارد و نیکو است. بنابراین خود معطر بودن، نیک است و تنها استفاده از آن در وضعیتی خاص، تحریم شده است. به بیان دیگر، اینگونه نیست که استعمال عطر و ادکلن در مکانی مجاز و در مکان دیگر غیرمجاز و حرام باشد؛ بلکه حتی در پستوخانه و آشپزخانه نیز اگر برای خوشایندی دیگران (نامحرم) انجام گیرد، حرام است. استعمال آن در مواردی که باعث خوشایندی و جلب توجه و استشمام نامحرم گردد، حرام است؛ هر چند در آشپزخانه باشد. لذا خانمها نیز میتوانند در هر مکانی از آن استفاده کنند؛ مگر جایی و یا به کیفیتی که مورد استشمام و جلب نامحرم قرار گیرد. از این رو، استفاده از بعضی عطرها که فقط خودِ فرد، بوی خوش آن را احساس میکند (یعنی عطرهای ملایم و خفیف که دیگران آن را احساس نمیکنند) برای خانمها اشکال ندارد؛ به خصوص اگر چادر میپوشند. در واقع اگر دیگران (نامحرم) این بوی خوش را احساس نکنند، نه تنها مرتکب حرام نشدهاند؛ بلکه به ثواب نیز نائل گشتهاند. کافی است از عطرها و ادکلنهای خفیف و ملایم استفاده کنند؛ به ویژه استعمال بوی خوش، به هنگام نماز و برای همسر ثواب بسیار دارد. اگر دقت کنید، این حالت اختصاص به عطر و ادکلن ندارد؛ بلکه هر وسیله و کاری اگر با رعایت شرایط به کار گرفته و استفاده شود، پسندیده است.
استفاده کردن زن از لوازم آرایشى از قبیل: استعمال عطر، کرم، سرمه، حنا و... اشکال ندارد ولى باید آن را در برابر نامحرم بپوشاند
از نظر اسلام زن فقط مىتواند براى شوهر و محارمش زینت کرده و خود را آرایش دهد؛ اما در هنگام بیرون رفتن از منزل و بین نامحرمان این کار جایز نیست و باید خود را کاملاً بپوشاند و بین اقسام و موارد آرایش فرقى نیست؛ چه براى چشم باشد و چه ابرو و... V}(اجوبهالاستفتاآت، ج 2، س 134).{V
برگرفته از پرسمان
حکم عطر زدن برای خانم ها در بیرو ن از خانه
سؤال 3: زدن عطر یا مادة خوشبوی تند برای خانمها در بیرون منزل چه حکمی دارد؟ همچنین پوشیدن جوراب سفید برای خانمها جایز است یا خیر؟
جواب: عطر زدن بانوان اگر موجب مفسده و تحریک نامحرم باشد جایز نیست و از پوشیدن لباسی که جلب توجه نامحرم می نماید اجتناب نمایید. (مسائل جدید ـ از دیدگاه علماء و مراجع تقلید، ج2، ص200) .