فریدون احمدی در جلسه هم اندیشی با آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) با اشاره به اهمیت موضوع آب در استان اظهار کرد: یکی از مسائل جدی و پیش روی این استان آب است و اعتقاد داریم این مسئله یک راه حل کارشناسی دارد نه سیاسی و مسائل کارشناسی با مسائل سیاسی نباید باهم تناقض پیداکنند بلکه باید مکمل و هم راستا شوند تا استان زنجان از مشکل کم آبی سربلند بیرون بیاید.
وی تصریح کرد: پروژههای عمرانی در بخش آب برای استان مهم و حیاتی است و بنده نیز خود را مکلف به پیگیری این موضوع از وزارت نیرو میدانم تا نتیجه مطبوع حاصل شود.
نباید فرهنگ سازی، ترویج و آموزش در حوزه آب فراموش شود
ناگاتا کین جی، کارشناس مسئول و نماینده آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) نیز در این جلسه مدیریت در بخش آب را با اهمیت برشمرد و گفت: دولت ایران بسیار پیگیر است تا آبهای سطحی و روان آب ها کنترل شوند تا بتوان آنها را در بخشهای شرب و کشاورزی و صنعت و غیره استفاده کرد.
وی بیان کرد: ما نیز طی قراردادی که با کشور ایران داریم به اینجا سفر کردهایم تا در این باره این موضوع مشاوره و برنامه ارائه دهیم.
نماینده آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) افزود: تیم کارشناسی ما بیش از پنج بار به استان زنجان سفر کرده و متوجه شده ایم قزل اوزن از هشت استان عبور کرده و به سفید رود جاری میشود و اگر برنامهریزی و محدودیتی برای برداشت بیرویه از این رودخانه حیاتی قائل نشویم برگشت آب به دریاچه خزر با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ابراز کرد: با این روند ما شاهد بروز مشکلات زیست محیطی و اکوسیستمی در این دریاچه مهم خواهیم بود.
کینجی افزود: اینجا سئوالی که ما باید از خودمان بپرسیم این است که چگونه میتوان این حوزه را بین هشت استان تقسیم کرد تا ذینفعان بصورت مساوی ازاین رودخانه استفاده کنند و وظیفه انسانی و شهروندی است که به میان میآید و به ما میگوید که باید به صورت مهربانانه و ملاطفت با یکدیگر برخورد کنیم و نیاز همنوعان را به این مایه حیاتی مرتفع کنیم.
وی افزود: نباید فرهنگ سازی و ترویج و آموزش را نادیده گرفت و بشر همیشه نیازمند آموزش و ارائه راهکار برای حل مشکل است.
نماینده آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) خاطر نشان کرد: مسئولان این کشور باید با همکاری شوراها و معتمدین به میان کشاورزان رفته و آنها را از حقوق آبی خود در حوزه قزل اوزن و دیگر بخشها مطلع کنند.
وی بیان کرد: نقش، وظایف و اختیارات شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران در خصوص هدفمند کردن این موضوع بیبدیل است.
کینجی ابراز کرد: این شرکت باید تمام توان خود را برای حفاظت از منابع آبی ایران بکار گیرد و ذینفعان را از برداشتهای غیرمجاز منابع آبی برحذر دارد.
کشاورزان طارم با مشکل کمبود آب مواجه است
باقری، فرماندار طارم نیز در این جلسه گفت: نیاز آبی شهرستان طارم با تخصیص کنونی از رودخانه قزل اوزن مرتفع نمیشود.
باقری افزود: آب رودخانه قزل اوزن بدون آنکه مزارع این شهرستان را سیراب کند به سمت سد منجیل روانه شده و سبب میشود این سد در اکثر اوقات سال سرریز شود.
وی گفت: از مسئولان وزارت نیرو خواستاریم در اسرع وقت به این مشکل اجتماعی رسیدگی کنند تا ما نیز به عنوان مسئول و نماینده دولت در شهرستان جوابگوی کشاورزان عزیز منطقه باشیم.