اهدای اعضای بانوی باغملکی ناجی جان ۳بیمار نیازمند شد

اهدای عضو همان هدیه ای است که هم به گیرنده و هم به دهنده،حتی اگر فرد مرگ مغزی شده باشد، جانی دوباره می بخشد، در واقع گیرنده با گرفتن عضو می تواند به زندگی ادامه دهد و دهنده با اهدای عضو و اینکه عضوی از او هنوز هم نفس می کشد،گویا هنوز زندگانی او،مخصوصا زندگی معنوی اش ادامه دارد.

 http://media.mehrnews.com/d/2015/06/24/3/1747896.jpg?ts=1458370831520

بر اساس این گزارش تهمینه تابان بانوی ۵۲ ساله ی باغملکی که دچارعارضه قلبی و مرگ مغزی شده بود با رضایت خانواده این بانو و اهدای اعضای آن به سه بیمار نیازمند، حیات مجددی به آنها بخشید که نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه ضروری بوده و باید مورد تجلیل قرار گیرد.

دکتر امین بحرینی، مدیر دفتر فراهم آوری و هماهنگی پیوند اعضاء دانشگاه علوم پرشکی جندی شاپور اهواز در این خصوص گفت: دو کلیه و کبد زنده یاد تهمینه تابان، بانوی ۵۲ ساله ای که دچار عارضۀ قلبی و متعاقباً مرگ مغزی شده بود، با تلاش تیم پیوند مستقر در بیمارستان گلستان اهواز به بیماران نیازمند اهداء گردید.

وی اظهار کرد: تلاش و رایزنی خواهر و برادر متوفی که از کارمندان بیمارستان شهید بقایی اهواز بوده و به خوبی با اهمیت و ارزش اهداء عضو از بیمار دچار مرگ مغزی آشنایی داشتند، در جلب رضایت خانوادۀ این بانوی متعلق به شهرستان باغملک به اهداء عضو نقشی بزرگ را ایفاء کرد و علیرغم اینکه این خانواده داغدار، شرایط روحی مساعدی نداشتند، اما با سعۀ صدر خود، یاریگر اصلی ما در انجام این عمل مهم شدند که این واقعاً ستودنی است.

http://news.ajums.ac.ir/image/Mataleb/232eed02be05ba0dddfc818fd589423f.JPG

بحرینی افزود: دو کلیه متوفی، به یک خانم ۵۵ ساله و یک آقای ۶۴ ساله اهوازی پیوند شد و کبد وی برای پیوند به یک بیمار به بیمارستان شهید نمازی شیراز انتقال داده شد.

وی ادامه داد: هم اکنون دو بیمار گیرندۀ کلیه، با حال عمومی نسبتاً خوب در بخش مراقبت های ویژه پیوند بیمارستان گلستان بستری می باشند.

این فوق تخصص پیوند اعضاء گفت: مقولۀ اهدای عضو به مثابه یک کار انسان دوستانه و خداپسندانه است و نیاز است که در کشور فرهنگ سازی مناسب جهت این امر انجام گیرد.

وی افزود: در استان خوزستان نیز همچون دیگر نقاط کشور باید اهمیت اهداء عضو برای مردم بیشتر روشن شود و این آگاهی به وجود آید که واژۀ “مرگ مغزی” با مرگ قطعی، کاملاً مترادف است و هیچگونه تفاوتی با آن ندارد و تنها در حالت مرگ مغزی با استفاده از دستگاههای کمکی، قلب فردِ فوت شده برای مدتی محدود قادر به خون رسانی به دیگر نقاط بدن خواهد بود.

http://news.ajums.ac.ir/image/Mataleb/8773c86ca2edcc70d9bdff2301daec95.JPG

بحرینی اظهار داشت: در فردِ مرگ مغزی، ساقۀ مغز برای همیشه از کار افتاده و بافت ها و ارگانها، پس از حدود ۴۸ ساعت، شروع به تخریب و فاسد شدن می کنند و صرفاً همین مدت زمان محدود و طلایی در اختیار تیم پیوند قرار دارد تا بتواند اعضاء مدنظر را به بیماران نیازمند پیوند نماید.

وی ادامه داد: از تمامی شهروندان آگاه در این زمینه درخواست دارم در صورتی که مورد مرگ مغزی در بین فامیل و یا آشنایان آنها رخ داد، ما را در جلب رضایت بستگان وی به اهداء عضو و انجام این عمل خداپسندانه یاری نمایند و اجر و ثواب این کار پسندیده را برای فردِ متوفی و نزدیکان وی به ارمغان بیاورند.

مدیر دفتر فراهم آوری و هماهنگی پیوند اعضاء دانشگاه علوم پرشکی جندی شاپور اهواز در پایان گفت: خوشبختانه با تلاش های انجام شده در راستای فرهنگ سازی اهداء عضو در استان خوزستان، شاهد افزایش تعداد اهداء عضو در سال ۹۴ نسبت به سال های پیش از آن بوده ایم و ان شاء الله این سیر صعودی امسال هم ادامه داشته باشد.