130 زوج متقاضی فرزند در صف انتظار

  به نقل از ساجده، رضا اله وردی بردر، مدیر کل بهزیستی استان در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان بهزیستی با 170 برنامه محول شده به عنوان اولین مرکزی است که متولی سلامت جامعه نامیده شده است. باید مقاوم سازی اقتصادی بعد از داشتن جامعه مقاوم مد نظر باشد، جامعه ای که از لحاظ علمی و اجتماعی پیشرفت نکرده باشد راه به جایی نمی برد.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت انتخاب شده است، این سازمان تنها دستگاه دولتی است که سلامت اجتماع به او سپرده شده است و از این مورد باید رویکرد علمی، پژوهشی داشته باشیم و امروزه مطالبه گری این سازمان از کمک به مددجویان به کل افراد جامعه تغییر کرده است.

اله وردی بردر اضافه کرد: سازمان بهزیستی از بدو تاسیس به عنوان دستگاه مردمی در بخش خصوصی تعامل خوبی داشته و در کوچک سازی دولت خدمات زیادی ارائه کرده است، به طوری که 85 درصد امور آن به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی  گفت: تعداد کل پرسنل بخش دولتی این سازمان حدود 400 نفر، در حالی که بیش از 6500 نفر در مراکز غیر دولتی مشغول به کار هستند و به عنوان نیروهای متخصص از جمله روانپزشک، کادر درمانی، مددکار اجتماعی، پرستار مشغول به فعالیت هستند.

اله وردی بردر عنوان کرد:  تعداد 490 مرکز غیر دولتی توسط مردم و خیرین راه اندازی شده است و این ها ثمره اعتماد مردم و دستگاه ها است و بدون کمک مردم تحت پوشش قراردادن 80 هزار نفر ممکن نبود.

وی با اشاره به اولویت های کاری سال جاری در سازمان بهزیستی ادامه داد و گفت: در حوزه توانبخشی،ارائه خدمات به معلولین در صدر امور قرار دارد، تا به امروز بیش از 17 هزار و 400 معلول در سطح استان در گروه های مختلف نابینا، ناشنوا، جسمی حرکتی، ذهنی، سالمندان شناسایی شده اند که بر اساس میزان شدت معلولیت شان خدمات می گیرند، برگزاری کمیسیون های ICF و صدور کارت برای معلولین از جمله مهم ترین این خدمات است.

اله وردی بردر با شاره به استانداردسازی در بخش درمان بیان کرد: خدمت رسانی به بیماران با بهترین امکانات صورت می گیرد و همین راستا اقدام به افزودن ابزارآلات پزشکی کرده ایم.

وی ادامه داد: به منظور حمایت از طرح خانواده محوری، مراکز روزانه ای را برای حرفه آموزی و توانمند سازی معلوین فراهم کرده اند تا معلول شب را به خانه برگردد.

اله وردی بردر افزود: بچه های بی سرپرست با شناسایی اقوام و بستگان به آنها تحویل داده می شوند و ماهانه از 280 تا 300 هزار تومان برای مخارج بچه ها به این خانواده ها پرداخت می شود، همچنین  بچه های بی سرپرست به خانواده های متقاضی فرزند به عنوان فرزند خوانده پس از گذراندن مراحل قانونی تحویل داده می شوند.

وی اظهار کرد: نکته ای که در استان ما رو به گسترش است عدم آگاهی خانواده هااز فرزند پذیری است که این کار غیرقانونی است و شخص نمی تواند برای او شناسنامه ای فراهم کند و نه تنها کمکی به او نیم کند بلکه آینده کودک را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

اله وردی بردر گفت: همه ی افرادی که متقاضی فرزند خوانده هستند باید از طریق بهزیستی اقدام کنند، در سال گذشته 44 فرزند ودر سه ماهه سال جاری 22 فرزند به خانواده های متقاضی تحویل داده شده اند، که بیشترین رنج سنی این افراد زیر دو سال است و در حال حاضر 130 زوج متقاضی فرزند در صف انتظار هستند.

وی در انتها خاطر نشان کرد: در بحث آسیب های اجتماعی هیچ گاه به دنبال علت های اصلی نیستیم فقط به دنبال علائم آن هستیم، حاشیه نشینی در بجنورد بیداد می کند و مردم با مهاجرت از روستاها و عدم آگاهی به شهر نشینی وارد حاشیه شهر می شوند و در معرض این آسیب ها قرار می گیرند.