حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی طی سخنانی در همایش محیط بانان برگزیده کشور که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، انتخاب سالروز میلاد ضامن آهو، حضرت ثامن الحجج(ع) به عنوان روز محیط بان را تناسبی ارزشمند خواند و اظهار داشت: مطابق آیات کلام الله مجید، خداوند زمین و آسمانها را مسخر انسان قرار داده تا با رعایت بایدها و نبایدهای الهی، از منابع بهره برداری و زمینه رشد و تعالی خود را فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت قوانین و ضوابط حاکم بر طبیعت در محیطهای مختلف برای تداوم حیات انسان ضروری است افزود: اما طبق گزارشهای سازمان ملل، آمریکا و قدرتهای مستکبر جهان بزرگترین تخریب کنندگان محیط زیست هستند و با اموری همچون دفن زبالههای هستهای و تخریب منابع طبیعی، حیات انسان و سایر موجودات زنده را با تهدید جدی مواجه کردهاند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما معتقدیم قوانین حاکم بر طبیعت باید محترم شمرده شود، بیان کرد: سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حفظ محیط زیست، نشان از اراده جدی نظام اسلامی برای حفظ آب، خاک، جنگل، منابع طبیعی و محیط زیست دارد و باید همه بخشها خود را نسبت به این امر موظف بدانند و با اراده محکم، اجرای این سیاستها را پیگیری کنند.
توسعه، فرع بر محیط زیست است
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه هر توسعهای در کشور فرع بر محیط زیست است، تصریح کرد: هرگونه توسعه، کارخانه سازی، تولید و فعالیتی باید متناسب با شاخصهها و حفظ چارچوبههای محیط زیست باشد.
رئیسی با بیان اینکه مشکلاتی همچون ریزگردها ناشی از مداخلات انسانی است، افزود: هیچ کس حق ندارد قوانین محیط زیست را نقض کند، چراکه حیات و توسعه ما نیز در گروه حفظ محیط زیست خواهد بود.
وی تصریح کرد: همه متخلفان نسبت به قوانین محیط زیست باید بدانند که اراده نظام حفظ محیط زیست و برخورد با متخلفان در هر رده و جایگاهی است.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از فعالیت محیط بانان به عنوان کاری خطیر یاد و عنوان کرد: شما با مجاهدت هایتان، جان بر کف گرفته و در راستای حفظ گنجینههای ملی برای نسلهای بعدی ایستادهاید.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز طی سخنانی در این جلسه با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک مسئله مهم بین المللی به حساب می آید، گفت: امروز محیط زیست در کنار جنگ، خشونت و نا امنی که بخش زیادی از جهان را در برگرفته، دغدغه اصلی جوامع و کشورها به حساب میآید.
وی با تاکید بر اینکه آزمندی، حرص و زیاده خواهی بشر، ذخایر دنیا را با بحران مواجه کرده است، گفت: دنیایی که خداوند متعال مهد انسان ها قرار داده، گنجایش این همه بی رحمی، نابودی و تخریب حیات وحش و محیط زیست جانوری و کیاهی را ندارد و تداوم روند تخریب این ذخایر ارزشمند، حیات بشر را با مشکل مواجه میکند.