پیش‌بینی برداشت بیش از 5 هزار تن انگور یاقوتی در خلیل آباد

منوچهر احمدنژاد، مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد در گفتگو با خبرنگار یار خراسانی، با بیان اینکه کار برداشت انگور یاقوتی از سطح 250 هکتار از تاکستان های خلیل آباد آغاز گردید، اظهار داشت: شهرستان خلیل آباد در مجموع دارای 6000 هکتار انگور می باشد.

وی با بیان اینکه انگور یاقوتی یکی از زودرس ترین ارقام انگور در خلیل آباد می باشد، خاطر نشان کرد: در سال جاری از سطح باغات شهرستان، بیش از 5 هزار تن انگور یاقوتی برداشت می شود که به بازارهای داخلی و سایر استان ها جهت تازه خوری ارسال می گردد.

احمدنژاد در ادامه تصریح کرد: درشهرستان خلیل آباد بیش از 20 رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن پیکامی و عسکری معمولی است که جهت تولید کشمش و تازه خوری مصرف می شود و سایرارقام شامل ترشیز، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی، سرقی و... که جهت تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می شود .

وی در ادامه به مشخصات انگور یاقوتی اشاره کرد و اذعان نمود: انگور یاقوتی دارای مشخصاتی شامل تراکم حبه ها زیاد، حبه ها آبدار، رنگ پوست قرمز مایل به بنفش، رنگ گوشت خیلی پررنگ و خیلی زودرس است که مصرف تازه خوری دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد همچنین گفت: کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی موجب شده بخشی از تولیدات باغی به ضایعات تبدیل شود در صورتی که گسترش صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری محصولات کشاورزی از ضروریات مهم و اصلی این شهرستان برای توسعه اقتصاد کشاورزی محسوب می شود.

وی در خاتمه با بیان اینکه شناسایی، ترویج و کاشت ارقام تازه خوری و ارقام جدید می تواند باعث رونق و افزایش درآمد باغداران منطقه گردد، خاطر نشان کرد: در سال زراعی گذشته چندین رقم تازه خوری منطقه تاکستان و کردستان در بین باغداران توزیع گردیده که این امر به نوبه خود باعث خارج شدن از کشت تک محصولی(انگور پیکامی) و کاهش مشکلات مربوط به بازارکشمش خواهد گردید.