به نقل از خاورستان؛ علی خانی زاده؛ پسر خاله شهید غلامرضا خورشیدی اظهارکرد: سرلشکر خلبان شهید غلامرضا خورشیدی متولد سال 1325 در شهرستان فردوس است.
وی افزود: شهید دوره ابتدایی را در دبستان نجفی و دبیرستان را در مدرسه فردوسی، شهرستان فردوس گذراند و در سال 46 در دانشکده خلبانی نیرو هوایی تهران پذیرفته شد و دوبار برای گذراندن دوره های تخصصی خلبانی هواپیمای شکاری f14 به آمریکا اعزام شد.
پسرخاله شهید خورشیدی گفت: غلامرضا در سال 54 به عنوان خلبان f14 به ایران برگشت و در پایگاه هشتم شکاری اصفهان( پایگاه منطقه ای شهید بابایی) شروع به کار کرد و پس از آن به محض شروع جنگ در تمام دوران دفاع مقدس حضور یافت. و به استناد صحبت های فرماندهان نیروی هوایی و مصاحبه های انجام شده، به عنوان یکی از شجاع ترین و پرکارترین خلبانان از او یاد شده است.
خانی زاده بیان کرد: بنده در سال های 66 تا 68 در معاونت عملیاتی ستاد فرماندهی نیروی هوایی تهران سرباز بودم و با اغلب خلبان ها برخورد داشتم و واقعا شهید خورشیدی یکی از شجاع ترین خلبانان کابین عقب (ناوبر) f14 در دنیا بود. در اغلب سایت های نیرو هوایی کشور از این شهید به عنوان مرد همیشه خندان نام برده می شود.
وی تصریح کرد: سرانجام در ظهر روز چهارشنبه 7 اسفندماه سال 70 و در ساعات ملکوتی اذان ظهر غلامرضا به همراه یکی از شاگردانش سرلشکر خلبان شهید علی اقبالی مقدم و در حال انجام یک ماموریت جنگ هوایی و آموزش رزمی بودند که هواپیما دچار نقص فنی می شود و هر دو به درجه رفیع شهادت نائل می شوند.
پسر خاله شهید خورشیدی افزود: غلامرضا یکی از هم رزمان شهید عباس بابایی بود و این دو بسیار رابطه نزدیک و دوستانه ای با هم داشتند و هم عقیده بودند و در واقع رفیق گرمابه و گلستان هم بودند.
خانی زاده با اشاره به اینکه شهید خورشیدی را باید بابایی دیگری دانست اظهارکرد: با آنکه این شهید که همیشه گمنام کار می کرد و سمت هایی همچون استاد خلبان در پایگاه اصفهان، رئیس شعبه جنگ افزار و تاکتیک معاونت عملیات پایگاه ششم شکاری بوشهر، رئیس دایره اطلاعات عملیات منطقه هوایی شهید بابایی اصفهان، شهردار پایگاه بوشهر، معاونت عملیات منطقه هوایی شهید بابایی، استاد پرواز و استاد آخرین چک های هواپیما در حال پرواز و ... بود، متأسفانه در بین مردم خراسان ناشناخته مانده است.
وی ابراز کرد: غلامرضا در قسمتی از خاطراتش که به 3 تا 4 ماه قبل از شهادتش می شود می گوید: شبی شهید بابایی را در خواب دیدم که به همراه چند نفر دیگر در مسجد نشسته است. عباس یک سرو گردن بالاتر از بقیه و انگار منتظر کسی بود. من وارد مسجد شدم و عباس مرا در آغوش گرفت و با همان لهجه شیرین قزوینی اش گفت: بالام جان چرا دیر آمدی؟ البته این خاطره در کتاب پرواز تا بی نهایت و زندگی نامه شهید بابایی هم ذکر شده است.
وی بیان کرد: پس از این موضوع غلامرضا مأموریت های زمینی اش را کم و پروازهایش را زیاد می کند. در حالی که می توانست تنها هر شش ماه یک پرواز آزمایشی داشته باشد.
پسرخاله شهید خورشیدی گفت: متأسفانه پس از شهادت غلامرضا، در معرفی این اسطوره به تمام معنا کوتاهی شد. در سطح کشور 14 شهید خلبان f14 وجود دارد که در شهر هر کدام نمادی از این شهدا ساخته شده است. قرار بود در همان زمان زندگی نامه غلامرضا هم نوشته و فیلمی ساخته شود اما تمام نوارها و مدارک مفقود شده است.
خانی زاده اظهارکرد: اما من به خاطر ارق و علاقه ای که در زمان جوانی به خلبان ها پیدا کردم و همچنین به دلیل نسبت فامیلی که با غلامرضا دارم، از یک سال پیش شروع کردم و زندگی نامه او را می نویسم که احتمالا تا پایان سال 96 به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: همچنین نامه ای را به فرماندهی نیرو هوایی کشور نوشتم تا تندیس شهید و ماکت هواپیما در یکی از میدان های شهر فردوس نصب شود. در پی این اقدام نیرو هوایی بسیار استقبال کرد. در همین راستا نامه ای هم به فرمانداری و شورای شهر فردوس نوشتم تا پیگیر موضوع باشند. باید قرارداد این پروژه بین نیروی هوایی و شهرداری بسته شود و نصف هزینه ها برعهده نیروی هوایی و مابقی هم توسط مسئولان استانی و شهرستانی پرداخت شود. فرمانداری فردوس 4 خردادماه سال جاری نامه ای را برای فرمانده نیروی هوایی کشور که از همرزمان شهید خورشیدی است نوشته است.
پسرخاله شهید خورشیدی بیان کرد: در واقع شهید خورشیدی یک قهرمان و ارزش ملی و همچنین سند افتخار دفاع مقدس است که ان شاءالله پس از رایزنی ها و با کمک مسئولان استانی و شهرستانی تندیس این شهید در شهرستان فردوس نصب خواهد شد. همچنین شورای شهر فردوس در دو سه ماه گذشته میدانی را به نام این شهید نامگذاری کرد.
خانی زاده گفت: متأسفانه در خراسان جنوبی وضعیت به نحوی است که ممکن است جوانان پاشایی را بیشتر از بابایی و حبیب را بیشتر از شهید خورشیدی می شناسند که این موضوع ناشی از کم کاری های مسئولان بخصوص بنیاد شهید فردوس است. اما بنده حاضرم تا تمام نوارها و مدارک موجود از زندگی شهید خورشیدی را به رسانه ها و صدا و سیما بدهم چرا که به قول مقام معظم رهبری نوشتن و گفتن از شهدا، کمتر از شهادت نیست و کسانی که رفتند؛ حسینی رفتند و کسانی هم که ماندند باید زینبی حسین را بشناسانند.
وی تصریح کرد: بنده دست به قلم هستم و با خود گفتم که چرا در راستای خدمت به شهدا قلم نزنم و چرا از غلامرضا ننویسم. احساس می کنم کسانی که در دوران جنگ زنده مانده اند؛ زنده ماندند تا از شهدا بگویند.
پسر خاله شهید خورشیدی اظهارکرد: غلامرضا در مشهد به خاک سپرده شده و دو پسر و یک دختر دارد که در تهران زندگی می کنند. پدر و مادر غلامرضا هم فوت شده و مثل خودش در مشهد به خاک سپرده شده اند.
خانی زاده افزود: یکی از طرح های دیگرم این است که لوح یادبودی در گلزار شهدای فردوس به نام شهید غلامرضا خورشیدی نصب شود.