قطعی آب در برخی مناطق نهبندان وجود دارد

هر سال با فرا رسیدن فصل تابستان معضل کم آبی و بی‌آبی در برخی از روستاها و مناطق نهبندان بروز می‌کند و این وضعیت از یک سو با توجه به کاهش نزولات جوی در چند سال اخیر افزایش تقاضای مصرف کنندگان، گسترش شمار مشترکین و از سوی دیگر عدم امکان توسعه‌ی مناسب زیرساخت ها هر سال وضع را دشوارتر از سال قبل می کند.

 

همیشه این جمله را شنیده ایم که "آب مایه حیات است" ولی نمی دانیم چرا به این جمله کسی توجه  نمی کند و روزگارانی قدر این نعمت بزرگ خداوندی را ندانستیم که امروز رسیدن جرعه ای از آن بر لبهای خشک یک روستایی آرزو شده است.

 

پس از چندین سال خشکسالی های پی در پی در شهرستان نهبندان امروز آب به رویای دست نیافتنی برای همه روستاییان تبدیل شده و حتی نوشیدن جرعه ای آب گوارا از ته دل قناتهای خروشان آن، که روزگاری آبادانی را در روستاها جاری می کرد بر دل اهالی آن مانده است.

 

اکنون روستائیان نهبندان با بحرانی به نام "کم آبی و قطعی آب" روبرو هستند طی سال های اخیر در راستای تامین این نیاز اولیه، که مایه زندگانی بشر است  اقدامات زیادی از سوی دولت صورت گرفته به طوری که بسیاری از شهرها و روستاهای کشور  آبرسانی شدند اما خشکسالی ها امان روستائیان شهرستان را بریده و علی رغم داشتن شبکه های لوله کشی آب، آبی برای نوشیدن ندارند و تمام چشم امیدشان به تانکر های آبرسانی است.

 

103 روستای شهرستان نهبندان با تانکر آبرسانی می شود

علیرضا صادقی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در پیک کاری یعنی فصل تابستان 103 روستای شهرستان نهبندان با تانکر آبرسانی می شود که جمعیتی بالغ بر 2 هزار 10 خانوار و بالغ بر 9 هزار 183 نفر را شامل می شود.

 

وی افزود: در طول ماه نزدیک به 205 سرویس آب به این روستاها توسط پنج دستگاه تانکر سیار حمل می شود که از این پنج دستگاه تانکر 3 دستگاه دولتی و 2 دستگاه نیز خصوصی می باشد که در مجموع 2 هزار 460 متر مکعب آب در طول ماه توسط این تانکرها آب حمل می شود.

 

فرسودگی ناوگان آبرسانی سیار

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی نهبندان با اشاره به اینکه در حوزه آبرسانی سیار با مشکلات بسیاری مواجه هستیم گفت: مهم ترین مشکل فرسودگی ناوگان آبرسانی سیار می باشد به طوری که گاها با خرابی های طولانی مدت تانکرهای آبرسانی روبرو می شویم.

 

وی عدم اختصاص به موقع اعتبارات را یکی دیگر از مشکلات آبرسانی به روستاها عنوان کرد و گفت: کار خوبی که در سال گذشته انجام شد این بود که کلیه اعتبارات مدیریت بحران شهرستان به موضوع آبرسانی سیار اختصاص پیدا کرد که تخصیص بسیار بالایی داشت.

 

صادقی ادامه داد: پراکندگی روستاها در شهرستان نهبندان یکی دیگر از مشکلات آبرسانی سیار است به طوری که اگر بخواهیم یک سرویس آب به روستاهای مرزی حمل کنیم باید تانکر 300 کیلومتر مسیر طی کند تا یک سرویس آب حمل شود و همین موضوع باعث شده تعداد سرویس های حمل آب در روز کم شود.

 

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی نهبندان تصریح کرد: در تابستان با کمبود شدید آب در روستاها مواجه هستیم حتی روستاهایی که برخوردار هستند مانند مجتمع حسین آباد با کمبود شدید آب مواجه هستند.

 

وی به مشکلات آبرسانی به مجتمع آبرسانی حسین آباد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که حجم مخازن این مجتمع کم است چرا که این مجتمع آبرسانی در سال 1363 اجرا شده و لازم است مخازن جدیدی در این مجتمع احداث شود.

 

صادقی ادامه داد: در این مجتمع آبرسانی با توجه به اینکه دبی چاه ها کم شده با همکاری اداره منابع آب شهرستان پیگیر آبدهی چاه ها هستیم که قطعا علت کم شدن آب مشخص خواهد شد.

 

قطعی آب همچنان وجود دارد

وی افزود: قطعی آب همچنان وجود دارد اما زمان آن از 12 ساعت به 2 ساعت رسیده است.

 

صادقی یادآور شد: تمام امکانات و تجهیزات امور آب و فضلاب روستای شهرستان به طور 24 ساعت فعال است اما خود مردم و شهروندان هم باید در خصوص مدیریت مصرف و صرفه جویی تلاش کنند و اگر 5 درصد صرفه جویی صورت گیرد این تابستان بدون مشکل به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/م