«محمد کریم» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، تصریح کرد که سفارت آمریکا در بغداد تلاش کرد تا توافقنامههای نظامی و اقتصادی امضاء شده با کشورهای دیگر از جمله آلمان و چین، به شکست منجر شود.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: تداوم حضور نیروهای آمریکایی در داخل اراضی عراق، امنیت و صلح منطقه را تهدید میکند. سفارت آمریکا در بغداد در خرابکاریهای در عراق نقش دارد.حمایت از گروههای تروریستی داعش و گروههای مسلح برای ایجاد هرج و مرج در این کشور از جمله اقدامات این سفارتخانه است.
این نماینده عراقی افزود: سفارت آمریکا در بغداد همچنین برای ناکام گذاشتن توافقنامه نظامی و اقتصادی امضا شده با کشورهای دیگر که مهمترین آنها توافق امضا شده با چین و شرکت زیمنس آلمان بود، تلاش کرد.
وی در پایان تایید کرد که برخی گروههای سیاسی عراق از امضای مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی از عراق خودداری کردند.
«حامد الموسوی» دیگر نماینده ائتلاف الفتح، پیشتر گفته بود که کردها موافق حضور و بقای نیروهای آمریکایی در عراق هستند زیرا این امر بخشی از مشارکت و ائتلاف آنها با یکدیگر است.
در سال ۲۰۱۴ حدود پنج هزار نظامی آمریکایی در قالب ائتلاف بینالمللی به بهانه مبارزه با داعش در پایگاههای نظامی عراق مستقر شدند. از زمان اعلام شکست داعش در عراق و اعلام عدم نیاز این کشور به نیروی نظامی خارجی تاکنون، واشنگتن حاضر به خارج کردن نیروهای خود از عراق نیست.
موضوع اخراج نیروهای آمریکا از عراق بعد از آن جدی و تبدیل به خواسته پارلمان این کشور شد که ارتش آمریکا، شماری از نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق را در غرب این کشور هدف قرار داد و بعد از آن در اقدامی جنایتکارانه، شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به همراه «ابومهدی المهندس»، معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی و نیروهای مرتبط به این سازمان را در تاریخ ۱۳ دی ماه گذشته به شهادت رساند.
واشنگتن تحت فشار حملات راکتی به برخی از پایگاههای نظامی آمریکا در عراق ناگزیر شد که نظامیان تروریست خود را از برخی از پایگاهها از جمله «التاجی» واقع در شمال استان بغداد خارج کند و در پایگاههای ایمنتر حفظ کند.در این میان فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام می کند که برنامه زمانبندی مشخصی برای تحویل گرفتن آن دسته مقرهایی دارد که نیروهای ائتلاف در آن حضور دارند. اما «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق در جریان سفر اخیرش به واشنگتن، به نقل از دونالد ترامپ گفت که تا سه سال دیگر نیروهای آمریکایی در عراق میمانند و به تدریج از شمار آنها کاسته خواهد شد.
در این میان چند روزی است که منابع رسانهای احتمال بستن سفارت آمریکا در بغداد را با هدف اعمال فشار حداکثری بر دولت عراق برای کنترل احساسات ضدآمریکایی در کشور را بازنشر میدهند و از احتمال حمله واشنگتن به گروههای مقاومت به بهانه حملات راکتی به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد خبر میدهند امری که گروههای مقاومت هرگز مسئولیت آن را نپذیرفتند و با وجود تاکید بر ضرورت اخراج آمریکاییها از عراق و پایگاه نظامی دانستن سفارتخانه آمریکا، میگویند که در شرایط کنونی کشور حمله به این سفارت با منافع ملی عراق در تضاد است.