آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل روز یکشنبه توقف فوری درگیریها در منطقه قرهباغ را خواستار شد.
منطقه مورد مناقشه میان جمهوری آذربایجان و نیروهای جدایی طلب قره باغ بعد از رویاروییهای سال ۲۰۱۶، شاهد وخامت صحنههای درگیری است. استفان دوژاریک، سخنگوی گوترش در بیانیهای اعلام کرد دبیرکل سازمان ملل «طرفهای درگیر را با قاطعیت به متوقف کردن فوری درگیری ها، متعهد شدن به کاهش تنشها و بازگشت بدون تاخیر به میز مذاکره دعوت کرد».
وی تصریح کرد: گوترش در نظر دارد با الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینینان، نخست وزیر ارمنستان گفتگو کند. دبیرکل از بازگشت مجدد خصومتها به شدت نگران است و توسل به نیروی نظامی را محکوم میکند. وی همچنین حمایت خود را از میانجیگری گروه مینسک که شامل فرانسه، روسیه و آمریکا است، اعلام کرد.
گوترش همچنین طرفهای درگیر را به «همکاری نزدیک» با این کشورها «برای از سرگیری فوری گفتگوهای بدون پیش شرط» ترغیب کرد. ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز یکشنبه بعد از درگیریهای جدیدی که به کشته شدن دست کم ۲۳ نفر و زخمی شدن صدها تن دیگر در میان نیروهای جمهوری آذربایجان و نیروهای منطقه جدایی طلب قره باغ تحت حمایت ارمنستان منجر شد، در آستانه جنگی تمام عیار قرار گرفتند.
پیشتر اتحادیه اروپا نیز خواهان توقف فوری اقدامات خصمانه در «ناگورنو قره باغ» و نیز پایبندی به آتش بس در این منطقه شد.
«جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز خواستار قطع فوری درگیری بین آذربایجان و ارمنستان شد و گفت: «اتحادیه اروپا خوستار توقف فوری درگیریها و آتش بس میان دو کشور است.»
این مقام ارشد اتحادیه اروپا سپس به سازمان امنیت و همکاری برای حل اختلاف بین دو کشور اشاره کرد و افزود: «لازم است بدون هیچ پیششرطی، مذاکرات برای حل اختلافات از سرگرفته شوند.»
در انتها نیز او تنش در قره باغ را نگران کننده دانست و آن را آسیبی برای ثبات منطقه عنوان کرد.
به تازگی و به دنبال بالاگرفتن تنشها در منطقه «ناگورنو قرهباغ» کشورهای اذربایجان و ارمنستان از اعمال حکومت نظامی در بخشهایی از کشورهای خود خبر دادند.
ارمنستان گفته است آذربایجان یک حمله هوایی و نیز یک حمله توپخانهای به منطقه مورد اختلاف «ناگورنو قرهباغ» به انجام رسانده است؛ اما آذربایجان معتقد است این حمله در پاسخ گلوله باران ارمنستان بوده است.
مقامات باکو اعلام کردهاند شمار نامشخصی از شهروندانشان کشته شده و شش نفر نیز زخمی شدهاند.
اختلاف دو کشور بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ است. ارمنستان و جمهوری آذربایجان چهار دهه است که بر سر مالکیت منطقه قره باغ مناقشه دارند که اخیرا این مناقشه به درگیریهای نظامی بین دو کشور ختم شده است.