«مایکل کوهن»، وکیل سابق ترامپ که پس از شهادت دروغ در کنگره آمریکا، این روزها در زندان به سر می برد، به تازگی کتاب خاطرات خود را آماده انتشار کرده است.
اخبار بین الملل- در این ارتباط پایگاه شبکه خبری سی ان ان در گزارشی کتاب خاطرات کوهن را مورد بررسی قرار داده است.
در ابتدای این گزارش به نقل از کتاب جدید « مایکل کوهن »، وکیل و دستیار سابق ترامپ گفته شده است که قبل از آن که ترامپ به دفتر بیضی ریاست جمهوری در کاخ سفید راه یابد، او بارها «باراک اوباما»، رئیس جمهور آمریکا را مورد نقد و زیر سوال برد و به محل تولد اوباما اشاره می کرد و یا ویژگی های ظاهری او را مورد نقد و پرسش قرار می داد.
در کتاب کوهن همچنین گفته شده که توهین و رفتار تحقیرآمیز ترامپ دربرابر اوباما به حدی بود که که ترامپ فردی شبیه اوباما را بکار گرفت و با تهیه ویدئویی از این فرد شبیه به اوباما در دفتر کاری شبیه به دفتر ریاست جمهوری، اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا را مورد تحقیر قرار داد و در این ویدئو ترامپ نشان می داد که او این فرد سیاه پوست در نقش اوباما را از دفتر کارش اخراج می کند.
در کتاب جدید کوهن با نام «بی وفا»، نامی از فردی که ادعا می شود نقش اوباما را بازی می کند، آورده نمی شود، اما در عکس نشان داده شده که ترامپ پشت میزی نشسته است و روبروی او فردی با کت و شلوار و سنجاق پرچم آمریکا نشسته که ترامپ با تندی در حال صحبت با اوست و روی میز ترامپ نیز کتابی قرار دارد که روی آن کتاب نام اوباما با حروف بزرگ به چشم می خورد.
ترامپ شیاد، نژادپرست و قلدر است
این اطلاعات از کتاب کوهن در حالی به دست آمده که این کتاب هنوز منتشر نشده، اما گزارشگر سی ان ان به نسخهای از این کتاب دست یافته است و کوهن در این کتاب به عنوان کسی که سال ها با ترامپ کار کرده است و حال پس از اخراج از تیم او به گفته خودش دیگر محدودیتی برای محافظه کاری در برابر ترامپ ندارد، رئیس جمهور فعلی آمریکا را فردی دروغگو، شیاد، متقلب، نژادپرست، قلدر و چهره ای فریبکار توصیف می کند که در تلاش است تا ریاست جمهوری را به دلیل منافع و مزایای مادی در انحصار خود داشته باشد.
این ادعای وکیل سابق ترامپ در حالی مطرح شده که خود او نیز متهم به کلاهبرداری و جرایم مالی است و در سال 2018 به 9 مورد جرم از جمله فرار مالیاتی، دروغگویی به کنگره و تخلفات مالی در جریان کمپین انتخاباتی ترامپ متهم شده و دادستانی آمریکا او را گناهکار شناخته است.
با این حال وقتی خبرنگار سی ان ان از کاخ سفید درباره ادعاهای جدید کوهن درباره رفتار و عملکرد ترامپ سوال کرده است، مسئول مطبوعاتی کاخ سفید کوهن را فرد دروغگویی معرفی کرده است که اعتبارش را به عنوان یک وکیل از دست داده و حال برای کسب سود و منفعت دست به دروغگویی و انتشار کتاب زده است.
اما از سوی دیگر کوهن به نقش خود در قدرت گیری ترامپ نیز اشاره می کند و با اعلام عذرخواهی برای کمک به قدرت گیری ترامپ، گفته است که در گذشته برای کمک به قدرت گیری ترامپ تمایل به دروغگویی و فریبکاری را داشته است. کوهن در کتابش حتی عنوان کرده که فشار علیه او قبل از حضور در کنگره و توضیح و ادای شهادت درباره ترامپ تا حدی زیاد بود که او یک بار تصمیم به خودکشی گرفته بود. با این حال کوهن در کتابش برخی اتهامات و جرایم منتسب شده به خود را رد می کند و معتقد است که او «قربانی بازی های گانگستری دادستانهای فدرال» شده است.
ترامپ به صورت مسالمت آمیز کاخ سفید را ترک نخواهد کرد
آن چه کوهن از شخصیت و رفتار ترامپ در کتابش که در زندان آن را نوشته، ترسیم می کند، شخصیتی بسیار فریبنده است که به اعتقاد او هرگز به صورت مسالمت آمیز مقام ریاست جمهوری را ترک نخواهد کرد.
به گفته کوهن، مدل شخصیتی ترامپ که بسیار به آن علاقه مند است، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است و ترامپ شیفته و مجذوب ثروت و نفوذ یکجانبه پوتین است و او را شخصیتی می داند که توانایی کنترل همه چیز را در روسیه از مطبوعات و رسانه ها تا نهادهای مالی در دست دارد.
وکیل سابق ترامپ در ادامه رئیس جمهور امریکا را فردی می داند که علاقه مند به حبس و زندانی کردن مخالفان، جرم انگاری برای منتقدان، ترساندن و ورشکسته کردن مطبوعات آزاد با تهیه دادخواست های سیاسی دارد و دارای افراطی ترین ایده های سیاسی است.
اما نکته جالب در کتاب جدید کوهن آن است که او اعلام می کند تیم ترامپ آشفته تر و بی برنامه تر از آن است که توانسته باشد در انتخابات ریاست جمهوری 2016 با مقامات و مسئولان امنیتی روسیه وارد رابطه شده باشد و آن چه در این ارتباط عنوان شده در واقع تبانی از سوی کلینتون و مخالفان ترامپ برای ضربه زدن به اعتبار انتخابات آن سال بود.
کوهن در ادامه می نویسد: اما آن چه هدف ترامپ در نزدیکی و عدم سخت گیری در برابر پوتین بود، این بود که ترامپ فکر می کرد اگر انتخابات را ببازد، پس از انتخابات بتواند در بازار املاک و مستغلات روسیه و مسکو فعالیت کند و پوتین مانع فعالیت تجاری ترامپ در مسکو نشود.
به گفته کوهن، ترامپ با خودشیرینی در برابر پوتین و با اشاره به اینکه سیاست آمریکا در دوره ریاست جمهوری او در برابر روسیه تغییر کرده، امیدوار بود که پروژه برج ترامپ در مسکو را به خوبی دنبال کند و بتواند آن را به سرانجام مورد نظر برساند.
نویسند کتاب در ادامه می گوید که ترامپ بسیار مشتاق بود که ارتباطی با پویتن داشته باشد و وقتی که ترامپ در سال 2008 «عمارت ساحل پالم» را به مبلغ 95 میلیون دلار به یک سرمایه دار روسی فروخت، همان زمان اعلام کرد به اعتقادش خریدار واقعی این عمارت در واقع پوتین بوده است.
«سیاه پوست ها و لاتین تبارها آدم نیستند»
در کتاب کوهن گفته شده اگر پوتین بیشترین توجه را در ذهن ترامپ دارد، اما رای دهندگان آمریکایی به ترامپ کمترین اهمیت و اولویت را برای ترامپ دارند. کوهن همچنین می گوید ترامپ در سال 2012 وقتی رهبران مذهبی را در برج ترامپ جمع کرده بود تا در آن مراسم تبلیغات ریاست جمهوری خود را دنبال کند، زمانی که قرار بود روی کتاب مقدس قسم بخورد، به توهین و اهانت به کتاب مقدس روی آورد و به او می گوید اعتقادی به این کتاب ندارد.
کوهن همچنین می گوید که ترامپ در اعلامیه انتخاباتی خود در سال 2015 اگرچه مکزیکی ها را جنایتکار و متجاوز خواند، اما همزمان بیگانه ستیزی خود را رد می کند و در عین حال به او می گوید: من هرگز رای لاتین تبارهای آمریکا را بدست نخواهم آورد، همان طور که رای سیاه پوستان را بدست نمی آورم، چون آن ها بسیار احمق تر از آن هستند که بخواهند به من رای دهند، آن ها اصلا آدم نیستند. (اگرچه ترامپ 28 درصد رای لاتین تبارها را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 بدست آورد.) در این کتاب به لحن و نوع رفتار تحقیر آمیز ترامپ در برابر دیگران به کرات و دفعات متعدد اشاره شده و کوهن خیلی واضح ترامپ را فردی نژادپرست توصیف می کند.
در کتاب خاطرات وکیل سابق ترامپ گفته شده که «دونالد ترامپ»، پس از پیروزی اوباما در سال 2008 با توهین گفته است که کشوری که توسط یک سیاه پوست اداره می شود، مانند یک توالت است و پس از مرگ ماندلا هم ترامپ مدعی شد که ماندلا آفریقای جنوبی را نابود کرد.
بخش دیگری از کتاب خاطرات کوهن، اشاره به تلاشها برای دادن حق السکوت به زنانی دارد که در انتخابات سال 2016 مدعی رابطه با ترامپ شده بودند و ترامپ کوهن را مامور پرداخت حق السکوت به این زنان کرده بود.
در انتهای این گزارش همچنین به توصیف کوهن از دوران ترامپ اشاره شده که در آن کوهن دوره ریاست جمهوری ترامپ را دوره مطبوعات آزاد توصیف می کند، اگرچه به اعتقاد کوهن این آزادی به معنای آزادی بیان نیست بلکه به معنای پرداخت های مالی بی حساب و کتاب به مطبوعات است و او هشدار می دهد که ممکن است بار دیگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری دور بعدی آمریکا نیز حضور داشته باشد.