موضع غرب در قبال انتخابات بلاروس از قبل مشخص شده بود

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با شبکه «راسیا-۱» که امروز شنبه پخش شد، گفت: امتناع نمایندگان دفتر حقوق بشر و موسسات دموکراتیک سازمان امنیت و همکاری اروپا از نظارت بر انتخابات بلاروس زمینه را برای این سوءظن فراهم می‌کند که موضع غرب در قبال این روند از قبل آماده شده بود.

اخبار بین الملل- وی گفت: مقامات بلاروس از دفتر حقوق بشر و موسسات دموکراتیک سازمان امنیت و همکاری اروپا برای نظارت بر انتخابات دعوت کرده‌اند. چرا نیامدند؟ این مسئله بلافاصله باعث می‌شود فکر کنیم که اصولاً موضع‌گیری در خصوص نتایج این انتخابات از قبل تعیین شده بود.

بنابر گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، رئیس‌جمهور این کشور با بیان این که شاید عده‌ای درباره نتایج این انتخابات تردید داشته باشند، افزود: هیچ چیزی در این دنیا ایده‌آل نیست، در سیاست، اقتصاد و حوزه اجتماعی هم همینطور. حتی در طبیعت هم چیزی ایده‌آل نیست، گرچه کاملترین قلمروی آفریده شده از سوی خداوند است.

ولادیمیر پوتین در ادامه بار دیگر نتایج انتخابات بلاروس را تایید کرد و گفت: ما بر اساس این پیش‌فرض جلو می‌رویم که انتخابات برگزار شده است. بلافاصله همانطور که می‌دانید مشروعیت آن را به رسمیت شناختیم. من به الکساندر گریگوریویچ لوکاشنکو پیروزی در انتخابات را تبریک گفتم. همین و بس.

رئیس‌جمهور روسیه پیش از این هم با انتقاد از تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا علیه لوکاشنکو از مداخلات خارجی انتقاد و تأکید کرد: «هرگونه فشار بر رهبری کشور مستقل بلاروس و هرگونه دخالت خارجی، نتیجه عکس در تحولات داخلی این کشور خواهد داشت».

لوکاشنکو هم روز جمعه اروپا را تهدید کرد که مسیرهای ترانزیت این قاره از طریق قلمروی بلاروس را در صورت اعمال تحریم‌ها قطع خواهد کرد.

او هنگام بازدید از یک کارخانه لبنیاتی گفت مانع انتقال کالاهای کشورهای اروپایی همسایه به روسیه از طریق بلاروس خواهد شد و مسیر صادرات بلاروس از طریق بنادر لیتوانی به سایر مناطق را نیز تغییر خواهد داد.

لوکاشنکو همچنین گفت که به نیمی از ارتش بلاروس دستور آمادگی جنگی داده و با رئیس‌جمهور روسیه توافق کرده که نیروهای دو کشور علیه تهدید بالقوه غرب متحد شوند.

بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری بلاروس و اعلام رسمی پیروزی دوباره الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور این کشور، موجی از اعتراضات در شهر‌های مختلف از جمله مینسک، پایتخت این کشور به راه افتاد. 

اکثر این اعتراضات به درخواست «سوتلانا تیخانوفسکیا»، رقیب اصلی لوکاشنکو و رهبران مخالفان فعلی بلاروس برپا شده‌اند، اعتراضاتی که به خشونت هم کشیده شد و ۳ کشته بر جا گذاشت.

لوکاشنکو، آمریکا را عامل پشت پرده ناآرامی‌های کشورش دانسته و ضمن رد پیشنهاد همتای فرانسوی برای میانجیگری جهت مذاکره بین دولت و مخالفان به او توصیه کرد با جنبش «جلیقه زردها» گفت‌و‌گو کند.