دیپلمات سابق آمریکا: شکست قطعنامه ضد ایرانی به معنای منزوی شدن آمریکا در جهان است

«نیکلاس برنز» دیپلمات اسبق آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد، در پیامی توئیتری به عدم تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داد.

اخبار بین الملل- برنز در پیام خود نوشت: «شکست تحقیرآمیز آمریکا در تصویب این قطعنامه بیانگر آن است که آمریکا چگونه در جهانی به رهبریت خود منزوی شده است.»

او که در پنج سال نخست ریاست جمهوری بوش سفیر آمریکا در ناتو بود، در ادامه پیامش مدعی شد: «دولت های باراک اوباما و بوش [روسای جمهور پیشین آمریکا] جهان را در مقابله با ایران متحد کردند اما دیپلماسی ترامپ یک پیروزی به ایران داد که شایستگی آن را ندارد.»

روز گذشته تلاش آمریکا برای تصویب پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران با شکستی مفتضحانه، ناکام ماند. تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت با دو رای موافق، دو رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع با شکست مواجه شد. در این میان دو رأی موافق متعلق به آمریکا و جمهوری دومینیکن بوده و چین و روسیه مخالفان آن بودند.

این شکست واکنش‌های متعددی به دنبال داشته است، به طور مثال، «کریس مورفی» سناتور ایالت کنتیکت آمریکا، در پیامی توئیتری با اشاره به شرم‌آور بودن شکست کشورش در تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت، آن را نشانه ضعف واشنگتن دانست.

علاوه بر آن، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا با یادآوری شکست سنگین طرح چند ماهه کشورش برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، از آن به عنوان اشتباهی یاد کرد که جبران خواهد شد.

همچنین، نمایندگی دائم چین در سازمان ملل  در توئیتی با اشاره به تصویب نشدن قطعنامه ضدایرانی آمریکا در این سازمان، اعلام کرد سیاست یکجانبه‌گرایی آمریکا در عرصه بین‌الملل با شکست مواجه شده است.

این مسئله از سوی مقامات روس نیز واکنش‌هایی به دنبال داشته است، به عنوان نمونه، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین از قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا انتقاد کرد.

همچنین، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل متحد از کشور‌های عضو شورای امنیت خواست تا از تشدید بیشتر تنش‌ها و تقابل با ایران بپرهیزند.

به تازگی «گابی اشکنازی» وزیر امور خارجه رژیم اشغالگر قدس، نیز در بیانیه‌ای به شکست روز گذشته تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داد و آن را عاملی بر بی‌ثباتی منطقه عنوان کرد.