به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی بخشی دیگر از اتفاقات پشت پرده امپراطوری رسانهای رابرت مردوخ را افشا کرد.
در این گزارش بخشهایی از کتاب جدید " تماس ام برای مردوخ " به قلم " تام واتسون "، نماینده پارلمان انگلیس و عضو کمیته تحقیق در رسوایی شنود تلفنی در انگلیس، که از سوی مردوخ و امپراطوری رسانهای وی تحت فشار قرار داشته است، منتشر شده است.
واتسون در این کتاب مینویسد که داستان از جولای ۲۰۰۹ آغاز شد، زمانی که مردوخ شروع به جمعآوری اطلاعات از زندگی خصوصی نمایندگان پارلمان کرد تا بتواند از این اطلاعات به عنوان اهرم فشاری بر نمایندههای عضو کمیته تحقیق استفاده کند.
شبکه رسانهای اخبار جهان(NOTW) از سوی مردوخ دستور میگیرد تا زندگی خصوصی نمایندگان عضو کمیته تحقیق را بررسی کنند تا بتوانند اطلاعاتی نظیر روابط نامشروع و یا ازدواجهای پنهانی این نمایندگان را یافته و از آن بر علیه آنها استفاده کنند.
بنا بر این اطلاعات، به این افراد گفته شده بود تا هر نوع اطلاعات خصوصی راجع به هریک از این نمایندگان را جمعآوری کنند، هر چیزی که بتوان از آن بر علیه اعضای کمیته استفاده کرد.
" ترل بک "، مسئول پیشن امور رسانههای نخست وزیر انگلیس در این باره به واتسون میگوید: هر خبرنگار مسئول تحت نظر گرفتن دو عضو کمیته شد، در مجموع شش خبرنگار این کار را به مدت ۱۰ روز ادامه دادند.
علاوه بر این، نمایندهای از سوی هفته نامه " نیوز آو د ورلد " مامور شده بود تا با واتسون و دیگر اعضای کمیته صحبت کند و آنها را از ادامه کار منصرف کند. به واتسون گفته شده بود که مردوخ از ارتباطات سیاسی خود استفاده خواهد کرد تا این اعضا را از ادامه روند بررسیها منصرف کنند.
در یکی از موارد، " گوردون براون "، نخست وزیر سابق انگلیس در تماس با واتسون به وی میگوید که " رابرت مردوخ " با " تونی بلر "، نخست وزیر دوره قبل انگلیس تماس گرفته و از وی خواسته تا واتسون را از ادامه کار منصرف کند.
هر چند که در این کتاب آمده است که هم بلر و هم براون این تماس و این صحبتها را انکار کردهاند.
با ادامه کار کمیته تحقیق، مردوخ جاسوس دیگری به نام " درک وب " را که از سال ۲۰۰۳ با نیوز آو د ورلد همکاری میکرده به کار میگیرد. وظیفه او دنبال کردن افراد و ثبت هر آنچیزی بوده که آنها انجام می دهند. وی چندین سال از سوی پلیس به این کار اشتغال داشته و ماموریت تعقیب افراد سرشناس زیادی را عهدهدار بوده است.
بر این اساس، از وی خواسته میشود تا از ۲۸ سپتامبر تا ۲ اکتبر ۲۰۰۹ یعنی همزمان با آخرین نشست حزب کارگر پیش از رایگیری عمومی، به تعقیب واتسون بپردازد.
تعقیب واتسون به دلیل حضور نمایندگان کابینه برای وب مشکل بوده، با اینحال وی مبلغ ۱۱۲۵ پوند برای عملیات تعقیب دریافت میکند. وب قبل و بعد از این ماموریت، " آلان جانسون " وزیر کشور انگلیس را تعقیب میکرده است.
در بخشی دیگر از این مقاله میخوانیم که بعد از این مرحله با نمایندگان پارلمان تماس گرفته شده و آنها تهدید به افشا مسائل خصوصی خود میشوند.
در بخشی از این مقاله به دلایل عدم بررسی مناسب پرونده مردوخ اشاره میشود، که یکی از مهمترین آن رابطه نزدیک افسران عالی رتبه پلیس انگلیس با مسئولین شبکه " اینترنشنال نیوز " است. از دیگر مواردی که عنوان میشود، فساد افسران عالی رتبه پلیس انگلیس و ترس آنها از افشا شدن اسرار خصوصی آنها بوده است.
دو تن از مهمترین افسران پلیس انگلیس که از ترس افشا شدن روابط پنهانی خود از بررسی پرونده واهمه داشتند، " اندی هیمن " و " جان ییتس " بودهاند. در گزارش غیررسمی که از کمیته تحقیق به دست آمده است، عنوان میشود که این دو افسر پلیس برای ترس خود از ادامه پرونده دلیل خوبی داشتند؛ روابط نامشروع آنها و ترس از افشا شدن این روابط. هم هیمن و هم ییتس هدف شنود تلفنی قرار گرفته بودند و مردوخ اطلاعات شخصی آنها را در اختیار داشت. ترس هیمن به دلیل افشا شدن رابطه پنهانی وی با یکی از زنان شاغل در " کمیسیون مستقل شکایات از پلیس " بوده، و ییتس هم به دلیل رابطه نامشروعی که با یکی از زنان
کارمند در " دفتر مطبوعاتی پلیس انگلیس " داشته است، علاقهای به ادامه پرونده نداشته.
" جان ییتس " از مقامات سابق پلیس انگلیس که در این پرونده به فساد اخلاقی متهم شده، هم اکنون به عنوان مشاور نیروهای پلیس بحرین از سوی حکومت آلخلیفه به خدمت گرفته شده و مسئولیت امنیت و نظم مسابقات فرمول یک در این کشور را بر عهده دارد.
افشا شدن پرونده شنود مکالمات تلفنی افراد سرشناس و سیاستمداران موجب به وجود آمدن جنجال گستردهای شد که تبعات بسیار گستردهای داشت. به نظر میرسد این پرونده و پس لرزههای ناشی از آن همچنان ادامه داشته باشد.
شناسه خبر:
۹۸۱۱۵
از سوی روزنامه ایندیپندنت صورت گرفت
افشای جزئیات رسوایی رسانه مردوخ
تعقیب واتسون به دلیل حضور نمایندگان کابینه برای وب مشکل بوده، با اینحال وی مبلغ ۱۱۲۵ پوند برای عملیات تعقیب دریافت میکند. وب قبل و بعد از این ماموریت، " آلان جانسون " وزیر کشور انگلیس را تعقیب میکرده است.
۰