بسیاری از شهرهای آمریکا از ۲۵ ماه می گذشته شاهد اعتراضات بزرگ و بیسابقه در نتیجه کشته شدن «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست افسر پلیس است.
اخبار بین الملل-مرکز مطالعات راهبردی «الفکر» در گزارشی در این باره نوشت که سیاهپوستان در آمریکا ۱۳ درصد جمعیت را تشکیل میدهند و تعداد آنها به ۴۰ میلیون نفر میرسد و با وجود اینکه در قانون آمریکا این قشر از جمعیت به رسمت شناخته شده و در بسیاری از دستگاههای دولتی و مناصب حضور دارند اما همچنان از برخی رفتارهای نژادپرستانه رسمی و مردمی رنج میبرند و داستان کشته شدن جورج فلوید نیز آتش اعتراضات به این نژادپرستی را شعلهور کرد.
این قشر از جمعیت آمریکا با وجود اینکه در دهه پنجاه قرن گذشته قوانینی از جمله قانون حقوق مدنی و قانون پایان دادن به تبعیض نژادی وضع شد، اما همچنان از تبعیض نژادی رنج میبرند در همین راستا بود که در سال ۱۹۹۱ در پی صدور حکم دادگاه لس آنجلس مبنی بر تبرئه افسر پلیسی که یک شهروند سیاهپوست را مورد ضرب و شتم قرار داده بود، خیابانهای شهر مملو از معترضان شد.
در سال ۲۰۱۲ نیز دادگاه یک افسر پلیس را که یک سیاهپوست را به قتل رسانده بود، تنها به دو سال حبس محکوم کرد.
آمارهای منتشر شده در ماه می ۲۰۲۰ درباره بیکاری در آمریکا نشان میدهد که نرخ بیکاری در میان سیاهپوستان ۱۶.۷ و میانگین مرگ و میر در میان سیاهپوستان در نتیجه ابتلا به کرونا بیشتر است و این علاوه بر دیگر تبعیضهای نژادی از جمله پایین بودن سطح بودجه آموزشی، نابرابری در توزیع ثروت و نقض قوانین درباره سیاهپوستان است.
بر اساس این گزارش، برخی از قوانین در آمریکا تأثیرات منفی بر سیاهپوستان داشته است که از جمله آن مربوط به مجازاتهای کیفری، آموزش، بهداشت و غیره است و به عنوان مثال دولت آمریکا در سال ۱۹۳۵ قانون بیمه اجتماعی را تصویب کرد و کارگران زراعی، خدمتکاران منازل و صاحبان مشاغل دارای درآمدهای روزانه را از این قانون مستثنی کرد که اکثریت آنها را سیاهپوستان تشکیل میدهند.
از سوی دیگر خشونت پلیس علیه شهروندان تازگی ندارد و در برخی موارد نیز ارتباطی به نژادپرستی ندارد لذا تقاضای تحقق عدالت در این کشور تنها خواسته یک قشر نیست و همین خشونت مابین سالهای ۲۰۱۳-۲۰۱۹ به کشته شدن ۷۶۶۶ نفر منجر شد و طبق اطلاعات به دست آمده ۹۵ درصد این افراد در حین بازداشت در بازداشتگاههای پلیس جان باختند.