ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه روز شنبه دستیابی به آتشبس در لیبی را منوط به خروج نیروهای ارتش شرق این کشور، تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و موسوم به ارتش ملی، از شهر مهم و استراتژیک «سرت» کرد.
اخبار بین الملل- ابراهیم کالین در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد آنکارا از درخواست دولت وفاق ملی در خصوص لزوم بازگشت به خطوط سال ۲۰۱۵ حمایت میکند. این درخواست شامل عقبنشینی نیروهای حفتر از سرت و الجفره است.
در ادامه تنشهای آنکارا و پاریس بر سر تحولات لیبی، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه افزود فرانسه با حمایت از ارتش شرق لیبی، امنیت ناتو را به مخاطره میاندازد. کالین یادآور شد حمایت پاریس از ارتش شرق لیبی علاوه بر امنیت ناتو، امنیت دریای مدیترانه، شمال آفریقا و همچنین ثبات لیبی را در معرض خطر قرار میدهد.
تنش میان آنکارا و پاریس این روزها بر سر بحران لیبی بالا گرفته است. اخیرا امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در بیانیهای با محکوم کردن مداخله نظامی ترکیه در لیبی، آن را «غیرقابل قبول» خواند. ترکیه نیز در واکنش، فرانسه را به دلیل حمایت از خلیفه حفتر عامل شعلهور شدن بحران لیبی اعلام کرد.
از سال ۲۰۱۱ و پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی، در این کشور آفریقای شمالی دودستگی به وجود آمده است. در سال ۲۰۱۵ به دنبال یک توافق سیاسی، دولت وفاق ملی با حمایت سازمان ملل در لیبی تشکیل شد، اما نیروهای حفتر که در شرق این کشور مستقر بودند در سال ۲۰۱۹ به طرابلس، پایتخت و محل استقرار دولت وفاق ملی، با هدف تسخیر آن حمله کردند و از آن زمان تاکنون درگیریها میان دو طرف در این کشور ادامه دارد.
طرفهای درگیر در لیبی از حمایت کشورهای خارجی برخوردارند و این مسئله سبب شعلهور شدن بیشتر جنگ و پیچیده شدن اوضاع شده است. کشورهای خارجی هر کدام به دنبال منافع خود از یکی از گروههای درگیر در لیبی حمایت میکنند.
از زمان درگیری دو گروه در لیبی، آنکارا از دولت وفاق ملی حمایت کرده است. در اواخر سال ۲۰۱۹ فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی لیبی به طور رسمی از آنکارا درخواست کمک نظامی کرد و بلافاصله نیروها و تجهیزات نظامی ترکیه راهی لیبی شدند.
سرت زادگاه معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی، در شرق طرابلس قرار دارد و اخیرا به تصرف ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر درآمده است.