هر زمانی که دو کره درگیر تنش های فزاینده شده اند دست های مرئی و نامرئی آمریکا در توقف ارتباطات و دیپلماسی بین این دو کشور همسایه نمودار می شود.
اخبار بین الملل-اختلافاتی که امروز در روابط دو کره سر باز کرده است به تلاش های آمریکا برای جلوگیری از ارتباطات دو کشور بر می گردد در واقع در چندین دهه گذشته واشنگتن همیشه نقشی بسیار مخرب در روابط دو کره داشته و حتی مسئولان ارشد کره جنوبی و شمالی نیز به آن اذعان داشته اند.
"جیونگ سی هیون" وزیر وحدت پیشین کره جنوبی تلاش های زیادی بخرج داد تا در سال ۲۰۰۰ میلادی سران دو کشور بتوانند یک توافق مهم برای بهبود روابط دست یابند اما این آمریکا بود که تلاش های وی را نقش بر آب کرد.
خود او از جمله کسانی است که بعدها اعتراف کرد آمریکا مانع بهبود روابط دو کره شده و اجازه نداده است تا مناسبات در شکل و شرایط خوبی قرار گیرد و باعث ایستایی دیپلماسی در مناسبات دو کره شده است.
جیونگ می افزاید که جالب اینکه در دو سال گذشته بارها و بارها کره شمالی از کره جنوبی خواست تا توافق نظامی را که طرفین در سپتامبر ۲۰۱۸ امضا کردند، اجرا کند و به مفاد آن پایبندی نشان دهد و برای اجرای طرح های مشترک دو کره اقدام کند.
او می گوید که آمریکا عامل اصلی تنش های امروز و پویا نبودن روابط دو کره و اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است.
او تصریح کرد: هر گامی بر می داریم با ترمز آمریکا مواجه می شویم هر بار می خواهیم در مناسبات به پیش برویم آمریکا پایش را روی ترمز می گذارد همین ها وضع فاجعه بار امروز را باعث شده و آمریکا مسئول آن است.
این اظهار نظرها از سوی یک مقام بسیار بلند پایه سابق که وزارتخانه زیر نظرش اصلی ترین ارگان برای برقراری ارتباطات با کره شمالی بوده است بسیار جای تامل دارد.
آمریکا با تحریم های سرسختانه ای که اتخاذ کرده و با نفوذ نظامی که در کره جنوبی پیدا کرده است اجازه نمی دهد دو کره به سمت بهبودی روابط گام بردارند و پیوند شدید مقام های کره جنوبی با طرف های آمریکایی تلاش های آنها را نیز برای جلوگیری از تنش ها در شبه جزیره کره خنثی کرده است.
کره شمالی باید به سمت عاری سازی منطقه از سلاح های هسته ای بردارد، این هدفی است که آمریکا دنبال می کند پیونگ یانگ در دو سال اخیر بارها در همین مسیر گام برداشت اما نتیجه مذاکراتی که این کشور با آمریکا و کره جنوبی داشت سرسختانه ترین تحریم ها علیه این کشور در چند دهه گذشته بود برای همین است که وزیر وحدت پیشین کره جنوبی می گوید: وقت آن است که برای کاستن از تنش ها و برای اینکه هدف عاری سازی اتمی نیز حاصل شود، کره جنوبی از امریکا بخواهد دست از تحریم ها بردارد و فشارها علیه کره شمالی را کاهش دهد.
امروز برای کره شمالی «مذاکره برای هیچ» است این کشور دیگر معنایی از مذاکرات دریافت نمی کند هر بار که با سران آمریکا و کره جنوبی وارد گفت و گو می شود و به یک توافق دست می یابد دست خالی تر از همیشه عرصه را ترک می کند و مدت اندکی پس از آن با یک تدبیر تحریمی قوی دیگر مواجه می شود.
ارسال بالن های تبلیغاتی ضد کره شمالی در واقع یک عامل برای سر باز کردن تنش ها است کره شمالی عصبانی است از اینکه هیچ توافقی برای این کشور دستاوردی در برنداشته و فشارهای حداکثری و تحریم ها برایش مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
جالب اینکه هنوز هم مقام های آمریکا و کره جنوبی در تلاش برای فرافکنی می گویند که کره شمالی در تلاش است تا با این اقدامات افکار عمومی را از مشکلات منحرف کند در صورتی که همین مشکلات و چالش ها اوضاع را به این حد بحرانی کرده است.
آمادگی امروز ارتش کره شمالی برای بازگرداندن نیروهایش به منطقه مرزی کائه سونگ و کوهستان کومگانگ ناشی از همین مسایل است و اینکه این کشور نتیجه گرفته است که از طریق مذاکرات عایدی و نفعی نداشته بلکه هم زمان و هم اقتصادش را از دست داده است و اگر می خواهد از این شرایط که واشنگتن برایش ایجاد کرده است، بیرون بیاید به قدرت نمایی جدی و عملیاتی نیاز دارد.
جالب اینکه استعفای غیرمنتظره "کیم یون چول" وزیر وحدت کره جنوبی که حالا به او وزیر وحدت سابق گفته می شود، این را در اذهان تداعی می کند که او هم برای پیشبرد روابط دو کره با موانعی روبرو بوده است و دست های مرئی و نامرئی آمریکا بار دیگر از دستکش های مخملین بیرون آمده است و باعث تنش در درون هیات حاکمه کره جنوبی شده است.
استمرار پیروی های کره جنوبی از راهبردهای آمریکا و تاکید بیشتر این کشور بر همکاری با واشنگتن برای مقابله با آنچه تهدیدهای کره شمالی می خواند، نمی تواند برای سئول راهگشا باشد زیرا از دیدگاه کره شمالی اصلی ترین تهدید همین ارتباط دو کشور و همین رزمایش های مشترک و لشکرکشی های آمریکا و تحریم های اقتصادی و تجاری است زیرا کره شمالی نمی خواهد برای همسایه اش تهدید باشد اما تحت چندین دهه فشار این شرایط برایش شکل گرفته است.
استعفای وزیر وحدت کره جنوبی انفجار دوم در بحران جدید شبه جزیره کره پس از نابودی دفتر ارتباطی دو کره از سوی ارتش کره شمالی در منطقه مرزی است وزیری که پیشرو دیگران برای بهبود روابط دو کره محسوب می شود با قبول مسئولیت یک شکست از مقامش کنار رفته است و این راه را برای تهدیدهای نظامی متقابل بازتر کرده است و این مسیر جز به بحران عمیق تر نمی انجامد و شبه جزیره کره حالا در ورطه یک چالش بزرگ قرار گرفته است که می تواند کره جنوبی و آمریکا را هم به درون بکشد مگر اینکه آنها از سیاست قبلی خود به عقب برگردند.
خبرگزاری کره شمالی از وضعیت فاجعه بار روابط دو کره می گوید و با افتخار از انفجار دفتر ارتباطی یاد می کند و می نویسد که "مون جائه" این رییس جمهوری کره جنوبی نتوانسته است به تعهداتش عمل کند و هنوز هم پیرو سیاست های آمریکا است.
"چونگ سیونگ" از موسسه "سی جونگ" کره جنوبی می گوید: کره شمالی ساختارهای ارتباطی با کره جنوبی را از بین می برد دست به اقدامات بیشتری در عرصه نظامی می زند.
او تصریح کرد که کره شمالی دیگر دست بردار نیست رزمایش هایش را شروع می کند و در زمین و دریا شلیک توپخانه ها و آزمایش های موشکی از سرگرفته خواهد شد.
او هم اعتراف می کند که اقدامات مخالفان در مرزها ضد کره شمالی و انتشار اوراق و بالن های تبلیغاتی و همچنین رزمایش های مشترک با آمریکا باعث شکل گیری این وضعیت شده است و این روند دیگر اجتناب ناپذیر است.