امروز ۲۰ ژوئن مصادف است با روز جهانی آوارگان و پناهندگان که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ نامگذاری شد.
اخبار بین الملل-این روز با هدف پرداختن به اوضاع آوارگان و پناهندگان و بررسی دردها و رنج های آنها و نیازهای این افراد و راههای حمایت از آنها در سایه افزایش روز افزون تعدادشان به این اسم نام گذاری شده است.
در حال حاضر بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار آواره فلسطینی که اسامی آنها در آژانس کار و امداد آوارگان فلسطینی(آنروا) از پیامدهای سیاست های رژیم صهیونیستی در بیرون راندن آنها از خانه و کاشانه شان رنج می برند.
رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ در راستای اشغال فلسطین و پاکسازی نژادی این منطقه نزدیک به ۸۰۰ هزار فلسطینی را آواره کرد.
بر اساس آمار منتشر شده تعداد فلسطینی ها تا پایان سال میلادی گذشته به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر می رسد. بیش از ۲۸ درصد از آوارگان فلسطینی در ۵۸ اردوگاه رسمی وابسته به آژانس کار سازمان ملل زندگی می کنند به طوریکه ۱۰ اردوگاه در اردن، ۹ اردوگاه در سوریه، ۱۲ اردوگاه در لبنان، ۱۹ اردوگاه در کرانه باختری و ۸ اردوگاه در غزه وجود دارد.
این در حالیست که نام تعداد زیادی از آوارگان فلسطینی در لیست های سازمان ملل ثبت نشده و تعداد آوارگان فلسطینی بیشتر از آنی است که در گزار های رسمی منتشر شده است.
۳۹ درصد از آوارگان فلسطینی در اردن، ۹ درصد در لبنان و ۱۱ درصد در سوریه زندگی می کنند.
رژیم صهیونیستی در حالی مانع بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود می شود که بر اساس قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل که در سال ۱۹۴۸ صادر شد آوارگانی که قصد بازگشت به سرزمین خود را داشته می توانند به محل زندگی خود بازگردند.