اعتراضات به مرگ جورج فلوید از شهر مینیاپولیس در ۲۶ مه ۲۰۲۰ آغاز شد و به سایر نقاط ایالات متحده آمریکا تسری یافت. این اعتراضات در برخی مناطق به صورت صلحآمیز انجام شد و در برخی دیگر به شکل شورش، غارت و آسیب به اموال عمومی بود.
اخبار بین الملل-اعتراضات به مرگ جرج فلوید و وحشیگری پلیس ، تا ۳۰ مه به حداقل ۳۰ شهر دیگر ایالات متحده آمریکا گسترش یافت. حداقل در ۱۲ شهر بزرگ ایالت متحده تا ۳۰ مه قوانین منع رفتآمد به اجرا درآمد.
سازمان ملل نحوه مرگ جرج فلوید را «فاجعهبار» خواند و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از دولت آمریکا درخواست کرد تدابیری اتخاذ کند تا دیگر شهروندان این کشور شاهد مرگ بیدلیل آمریکاییهای آفریقاییتبار نباشند.
نحوهٔ واکنش ترامپ به اعتراضات، باعث انتقاد بسیاری از فعالان اجتماعی و همچنین سیاستمداران آمریکایی شدهاست. ترامپ معترضان را «اراذل و اوباش» خواند و تهدید کرد که با «سگهای وحشی و سلاحهای تهدیدآمیز» با آشوبگران برخورد خواهد کرد.
در این راستا گفتگویی با «آلفونسو لینگیس» فیلسوف، نویسنده و استاد دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا تنظیم شده که در ادامه میآید.
*متعاقب کشته شدن یک مرد سیاهپوست در مینیاپولیس این شهر صحنه اعتراضات به این اقدام پلیس شده است. دلایل این برخوردهای پلیس آمریکا با رنگین پوستان و به ویژه سیاهپوستان چیست؟
قتل «جرج فلوید» در واقع قتل دیگری از مجموعه قتلهای مردان سیاه پوست غیر مسلح که توسط پلیس کشته میشوند است. افراد سیاه پوست غیر مسلح نسبت به افراد سفید پوست غیر مسلح سه و نیم برابر بیشتر احتمال دارد که توسط پلیس کشته شوند.
*ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا هم با توئیتی که متعاقب این حادثه منتشر کرد معترضان را بیشتر عصبانی کرد تا جایی که توئیتر ناگزیر شد توئیت او را پنهان کند. دلیل رویکرد نژادپرستانه ترامپ چیست؟
مطبوعات، تاریخ طولانی نژادپرستی علیه آمریکایی آفریقایی تبار را در معاملات املاک و مستغلات و زندگی اجتماعی «دونالد ترامپ» ثبت کرده است. او به حقانیت ریاست جمهوری «باراک اوباما» حمله کرد و به طور بی اساسی ادعا کرد اوباما در آفریقا به دنیا آمده است.
*با توجه به اینکه برای ترامپ سبد رأی برای انتخابات مهم است به نظر میرسد او احساس میکند با اظهارات نژادپرستانه میتواند سفیدپوستانی که رویکردهای نژادی هم دارند را بیشتر جذب خود کند. ارزیابی شما چیست؟
بخش بزرگی از هواداران ترامپ افرادی هستند که شغلهای خوب در تولید را در نتیجه جهانی شدن از دست دادهاند. ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ مکزیکیها و چینیهایی را به عنوان کسانی که مشاغل آمریکایی را سرقت میکردند، مقصر دانست. او مکزیکیها را بی قانونی و بدون اخلاق معرفی میکرد.
اکنون او چینیها را متهم میکند که به طور عمدی ویروس کرونا را ایجاد کردهاند و یا به هر حال اجازه میدهند این ویروس گسترش یابد تا اقتصاد آمریکا را نابود کند. او آمریکایی-آفریقایی تبارها – کسانی که به ظلم پلیس اعتراض میکنند – را به علت از بین بردن ساختمانها و املاک مورد سرزنش قرار میدهد.
آیا افراد کافی این توجیه ترامپ را برای اطمینان از انتخاب مجدد او خواهند پذیرفت؟ از هم اکنون به نظر میرسد انتخاب مجدد او مشکل است. نظرسنجی رویترز / ایپسوس نشان داد که ۶۴ درصد آمریکاییها با افرادی که در حال حاضر معترض هستند، ابراز همدردی میکنند، ۲۷ درصد احساس همدردی نمیکنند و ۹ درصد پاسخ خنثی دادهاند.
*یکی از خطراتی که متوجه آمریکاست، چند فرهنگ گرایی حاکم بر این کشور است که لیبرالیسم نتوانسته راه حلی برای آن بیاید. چرا این کشور نتوانسته راهی برای این چندفرهنگ گرایی بیابد و مهاجران و اقلیتهای زبانی، نژادی و مذهبی را جذب فرهنگ مسلط آمریکایی کند؟
این سوال، سؤالی بسیار پیچیده که نیاز به بحث طولانی دارد. از زمانهای بسیار قدیم شهرهای بزرگ چند فرهنگی بودند - بابل، رم، تخت جمشید، پالمیرا و استانبول. شهرهای مدرن نیز چند فرهنگی هستند - آمستردام، لس آنجلس، نیویورک، پاریس، سائوپائولو، سان فرانسیسکو و سنگاپور. ۱۴۰ زبان در تورنتو، ۲۰۰ زبان در لندن، ۲۵۰ زبان در سیدنی صحبت میشود.
این شهرها پایدار، مبتکر و موفق هستند و تنشهایی که بین گروهها ایجاد میشود باید بصورت محلی برطرف شود. شهر من، بالتیمور، بخش بزرگی از صنایع تولیدی خود و به تبع آن جمعیت خود را از دست داده است. امروزه جمعیت آن از ۹۵۰ هزار نفر جمعیت در سال ۱۹۵۰ به ۶۶۰ هزار نفر جمعیت رسیده است و ۱۸۰۰۰ ساختمان خالی در سطح شهر وجود دارد.
در مراسم تحلیف «استفانی راولولز-بلیک»، شهرداراین شهر سیاستی را برای اسکان ۲۰ هزار خانواده در این شهر در چهار سال آینده اعلام کرده است. وی از پناهندگان و مهاجران آمریکای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه، نپال، استقبال نمود و مجموعهای از سازمانها را با پول برای کمک به آنها در یافتن مسکن و کار، یادگیری زبان انگلیسی و محاسبات، مراقبتهای پزشکی ایجاد کرد. وی بر همه چیزهایی که آنها به شهر ما خواهند آورد تاکید کرد: رستورانهایی با غذاهای متنوع از سرزمینهای مختلف، روشهای جدید تفکر، زبانها و مذاهب بیشتر، موسیقی و جشنهای جدید.