نخست وزیر پاکستان روز دوشنبه بار دیگر به مردم این کشور نسبت به گسترش ویروس کرونا و افزایش قربانیان آن تا روزهای آینده هشدار داد، این درحالی است که مقامات ایالتی در پنجاب پاکستان تعداد واقعی مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ تنها در شهر «لاهور»، را بیش از ۶۰۰ هزار نفر تخمین زدند.
اخبار بین الملل-نشست بلندپایه کمیته ملی هماهنگی امروز به ریاست «عمران خان» نخست وزیر این کشور برگزار شد و تازهترین وضعیت شیوع ویروس کرونا در پاکستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نخست وزیر پاکستان در پایان این نشست، طی گفت وگوی زنده تلویزیونی از بیاعتنایی مردم به طرح فاصله گذاری اجتماعی و سهل انگاری در بحث عمل به تمهیدات بهداشتی انتقاد کرد و هشدار داد که اگر مردم کرونا را جدی نگریند شمار مبتلایان به قربانیان ناشی از این بیماری هر روز افزایش خواهد یافت.
اعمال محدودیتهای جدید در پاکستان
کمیته ملی هماهنگی پاکستان امروز اعلام کرد که محدودیتهای کرونایی به مدت ۲ روز در روزهای شنبه و یکشنبه در سراسر این کشور وضع شده و در این روزها تردد مردم در سطح شهر و فعالیتهای اقتصادی به پایینترین سطح کاهش خواهد یافت.
براساس این تصمیم، کسب و کار و سایر فعالیتهای اقتصادی در پنج روز هفته مطابق قوانین ابلاغ شده ادامه داشته و ساعت پایانی آن نیز ۱۹ عصر است.
کارشناسان پاکستانی و رسانههای داخلی، طرح لغو محدودیتها در ماه گذشته را برای کنترل شیوع کرونا بیفایده تعبیر کرده و نسبت به گسترش هرچه بیشتر این بیماری در میان مردم و افزایش آمار جان باختگان ابراز نگرانی میکنند.
شیوع خطرناک کرونا در لاهور
درحالی که شمار بیماران کرونایی به طور مجموع در پاکستان از مرز ۷۲ هزار نفر فراتر رفته است، گزارشها از ایالت پنجاب، دومین استان با بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ حاکی است که مقامات ایالتی در تازهترین بررسیها به این نتیجه رسیدند که تعداد واقعی بیماران کرونایی در این ایالت بیش از ۶۰۰ هزار نفر است.
براساس گزارش رسمی که دو اخیراً به سروزیر ایالت پنجاب پاکستان ارسال شد، هیچ نقطهای در شهر «لاهور» مرکز این ایالت از آلودگی به ویروس کرونا در امان نمانده و تخمین زده میشود که تعداد واقعی مبتلایان به این بیماری ۶۷۰ هزار نفر است.
مقامات ایالتی پاکستان تاکید کردند که شیوع کرونا در شهر لاهور شکل خطرناکی به خود گرفته و برای کنترل سریع این وضعیت طرح اعمال محدودیتهای کرونایی به مدت ۴ هفته در دستور کار قرار خواهد گرفت.
نخست وزیر پاکستان امروز با اشاره به تداوم سیر صعودی شمار قربانیان ناشی از ویروس کرونا، گفت: فقر، بیکاری و معیشت ضعیف مشکلات این کشور برای مقابله با کرونا را دوچندان کرده است.
آمار تارنمای وزارت بهداشت پاکستان نشان میدهد که ۷۹ درصد عامل شیوع کرونا در این روزها را انتقال آن از یک فرد به فرد دیگر و ۲۱ درصد دیگر را آلودگی اتباع پاکستانی که از خارج برگشته بودند، تشکیل میدهد.
سازمان جهانی بهداشت اوایل اردیبهشت ماه امسال هشدار داد که اگر اقدامهای موثر در پاکستان برای مهار ویروس همه گیر کووید-۱۹ به کار گرفته نشود، احتمال افزایش شمار بیماران کرونایی در این کشور تا اواخر تیرماه (اواسط ژوئیه) به ۲۰۰ هزار نفر وجود دارد.