طبق نظرسنجی آمریکا جامعه‌ای نژادپرست است

هم زمان با ادامه ناآرامی‌ها در آمریکا به دنبال قتل شهروند سیاه‌پوست به دست پلیس این کشور، بررسی‌های موسسه افکارسنجی یوگوو نشان می‌دهد که ۸۰‌درصد انگلیسی‌ها، آمریکا را جامعه‌ای نژادپرست می‌دانند.

اخبار بین الملل-بر اساس یافته‌های این موسسه انگلیس ی، ۴۰ درصد مردم انگلیس تصور می‌کنند که جامعه‌ آمریکا «بسیار نژاپرست» و ۴۰ درصد دیگر آن را «نسبتا نژادپرست» می‌دانند. این نظر سنجی حاکیست که تنها ۲ درصد برخلاف دیگران، تصور می‌کنند که جامعه آمریکا عاری از نژادپرستی است.

در این میان ۶ درصد معتقدند که جامعه این کشور «چندان» نژادپرست نیستند و ۱۲ درصد نیز نقطه نظری ندارند.

جورج فلوید ۴۳ ساله شهروند سیاهپوست آمریکایی سه‌شنبه هفته گذشته (۶ خرداد) در حالی که «درک شووین» افسر پلیس سفیدپوست زانویش را روی گردن او گذاشته بود، کشته شد.

موج اعتراض‌ها به اقدام وحشیانه پلیس آمریکا همچنان جریان دارد و بیش از ۴۰ شهر این کشور را فرا گرفته است. دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا معترضان را اراذل و اوباش خوانده و به آنها هشدار داده وقتی غارت آغاز می‌شود، شلیک هم شروع می‌شود.

هم زمان هزاران تن از انگلیسی‌های معترض به نژادپرستی در آمریکا و برای اعلام همبستگی و حمایت از شهروندان این کشور، در لندن و شهرهای مختلف انگلیس دست به تظاهرات زده‌اند.

آنها دیروز (یکشنبه ۱۱ خرداد) پس از تجمع در میدان مشهور ترافلگار لندن، با سردادن شعارهایی در اعتراض به رفتارهای نژادپرستانه دولت آمریکا، در میان تدابیر شدید امنیتی به سمت سفارت‌خانه این کشور تظاهرات کردند.

معترضان در میانه راه از مقابل دفتر نخست وزیری، پارلمان و همچنین برج سوخته گرنفل که در جریان آن ۷۲ شهروند عمدتا از اقلیت‌های قومی، بر اثر اهمال آتش‌نشانی لندن جان باختند عبور کرده و به کنایه از آخرین کلام مقتول آمریکایی فریاد «نمی‌توانم نفس بکشم» سر دادند.

همچنین جمعی از نمایندگان پارلمان انگلیس با صدور بیانیه‌ای، آنچه رفتار نژادپرستانه دولت‌ها در جهان با اقلیت‌های نژادی خواندند را به باد انتقاد گرفته و تصریح کردند که از مرگ شهروند سیاهپوست آمریکایی، به دست پلیس سفید پوست، چشم‌پوشی نخواهند کرد.

در این بیانیه آمده است: ما در کنار خانواده، دوستان و هم‌محله‌ای‌های «جورج فلوید» در مینیاپولیس ایستاده‌ و نمی‌توانیم از مرگ او به عنوان یک سیاه‌پوست غیرمسلح چشم‌پوشی کنیم.

امضاکنندگان این بیانیه، مرگ فلوید را بخشی از تاریخ محرومیت اجتماعی و استثمار اقتصادی آفریقایی‌های آمریکا تعبیر و تاکید کردند: ما به‌ عنوان جنبش ضد امپریالیستی تصدیق می‌کنیم که آمریکا بر پایه سلطه‌گری و برده‌داری از آفریقایی‌ها بنا شده و از این منظر، شانه‌به‌شانه همه آن‌هایی که در این کشور و سراسر جهان از خشونت تبعیض‌آمیز دولتی به ستوه آمده‌اند، ایستاده‌ایم.

نمایندگان پارلمان انگلیس که خود را عضو پویش سوسیالیست می‌نامند، خاطرنشان کردند: اینک مهم است که ما در انگلیس درک کنیم، از آفت رفتار تبعیض‌آمیز دولتی مبرا نیستیم. سیاهپوستان انگلیسی نیز به طور نامتناسب از رفتار خشن پلیس رنج می‌برند و تعداد آنها در زندان نسبت به دیگر اقلیت‌های نژادی بیشتر است.

وزیر امور خارجه انگیلس تحولات آمریکا را غم‌انگیز خوانده اما رفتار وحشیانه دولت با شهروندان را محکوم نکرده است.