لیز تروسل سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه گفت: بحران انسانی در یمن بدترین بحران جهان است.
اخبار بین الملل-تروسل به شبکه خبری "الجزیره" قطر گفت که کمبود حمایت مالی برنامه بشردوستانه در یمن را تهدید میکند.
سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار حمایت جهانی برای کمک به یمنیها برای کمک به خودشان شد.
تروسل با بیان این که باید جنگ ویرانگر یمن متوقف شود، گفت: ماه آینده ۲۵ هزار خانواده یمنی به خاطر کمبود حمایت مالی، از کمکهای بشردوستانه محروم خواهند شد.
پیشتر روز جمعه گذشته ، نیز "ینس لائرکه"سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز در جلسهای در ژنو خواستار دریافت فوری منابع مالی کافی برای کمک به مقابله با گسترش بیماری کرونا در یمن شده بود.
وی اظهار کرده بود:به گزارش سازمانهای امدادرسانی یمن بر لبه پرتگاه ابتلای گسترده به کرونا قرار گرفته و وضعیت نگران کنندهای ایجاد شده است.
وی با بیان این که "این سازمانها کمبودهای نظام بهداشتی و درمانی در یمن را خطرناک توصیف کردهاند افزوده بود:برخی از سازمانهای امدادرسان اعلام کردند،در مواردی، به دلیل کمبود امکانات از جمله تجهیزات حفاظتی، ناگزیر به کاهش فعالیت خود در زمینه امدادرسانی شدهاند.
"مارتین گریفیث" فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن نیز هفته گذشته در خصوص گسترش ویروس کرونا و پیامدهای ناشی از آن در یمن گفت که این ویروس رنج و مصیبتهای بیشتری را برای ملت یمن رقم خواهد زد که بیش از هر کشوری دچار مشکلات هستند.
از سوی دیگر، ائتلاف سعودی از روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا اقدام به باز کردن گذرگاه های مرزی یمن کرد در حالی که ظرف پنج سال محاصره این کشور آنها را بسته بود و شمار پروازهای خارجی به فرودگاه های استان های اشغال شده را افزایش داد . این در حالی است که کشورهای جهان به منظور مهار کردن ویروس کرونا ، فرودگاه ها و گذرگاه های مرزی خود را بستند.
ائتلاف تجاوزگر به طور مستقیم مراکز قرنطینه در استان های « البیضاء"، "الحدیدة" و "صعده" را هدف قرار داد و همین امر موجب شد افرادی که در این مراکز زنده باقی ماندند از مراکز یاد شده خارج شوند و از فرآیند مراقبت و اقدامات بازدارنده شانه خالی کنند.
علاوه بر تمامی اقدامات یاد شده ، نیروهای ائتلاف سعودی با وجود هشدارهای بینالمللی همچنان اقدامات لازم در استان های اشغال شده برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا را به مرحله اجرا در نیاوردهاند و یمن را به صحنه ورود و خروج مردم از کشورهای مختلف بدون اتخاذ اقدامات قرنطینه و تستهای مورد نظر تبدیل کردهاند.