هزاران نفر از مردم در سراسر آلمان در اعتراض به قرنطینه و اقدامات محدود کننده ناشی از شیوع ویروس کرونا، انتظار میرود در تعطیلات پایان هفته جاری تظاهرات کنند.
اخبار بین الملل-مردم آلمان به دلیل اقدامات محدود کننده ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین طرح ادعایی ساخت واکسن کووید-۱۹ که راه به جایی نبرده است، به شدت عصبانی هستند. همین امر باعث شده است نظریه پردازان تئوری توطئه، افراطیون و مخالفان طرح محدودیتهای اجتماعی برای مقابله با کرونا، خود را برای یک تظاهرات بزرگ سراسری در آلمان آماده کنند؛ تظاهراتی که به شدت باعث نگرانی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و دیگر مقامات این کشور شده است.
اعتراضات در شهرهای مختلف آلمان در ابتدا با حضور شمار معدودی از معترضان به قرنطینه، قوانین فاصله گذاری اجتماعی و محدودیتهای تردد به طور پراکنده آغاز شد. اما این اعتراضات در هفتههای اخیر با تجمعات هزاران نفری آلمانیها برگزار میشود و شمار افرادی که به این تظاهرات پیوستهاند، افزایش یافته است.
قرار است امروز شنبه معترضان در اشتوتگارت، مونیخ، و برلین در اعتراض به قرنطینه و اقدامات محدود کننده تظاهرات کنند. انتظار میرود در صورت مداخله پلیس، این تظاهرات همانند موارد قبل به خشونت کشیده شود.
برخی چنین تظاهراتی را که در ابتدا کوچک بوده و سپس در مقیاس بزرگ برگزار میشود به تظاهرات ضدمهاجران سال ۲۰۱۵ تشبیه کردهاند. تظاهراتی که باعث تقویت حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان شد. این حزب در حال حاضر نیز برای تقویت خود معترضان را به تجمع تشویق میکند.
نظرسنجیهای اخیر نشریه اشپیگل آلمان نیز نشان میدهد از هر ۴ آلمانی یک نفر از اقدامات این حزب برای لغو قوانین قرنطینه حمایت میکند.
در همین حال، پلیس آلمان امروز شنبه اعلام کرد تحقیقات در خصوص ماجرای قرار دادن سنگ قبر مقابل دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور آغاز شده است. شب گذشته، معترضانی که هویت آنها مشخص نیست سنگ قبری را مقابل دفتر مرکل قرار دادند و در حالی که این سنگ با شمع و گل تزئین شده بود روی آن نوشته شده بود «آزادی مطبوعات، آزادی عقیده، جنبشها و تجمعات - دموکراسی ۱۹۹۰-۲۰۲۰».
از امروز شنبه لیگ برتر فوتبال آلمان –بوندسلیگا- بازیهای خود را بدون حضور تماشاگر آغاز میکند. همچنین به تیمها دستور داده شده است که برای اطمینان از سلامت بازیکنان و کارکنان، تدابیر بهداشتی را رعایت کنند در غیر این صورت لیگ مجددا تعطیل خواهد شد.
محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا منجر به ایجاد بحران برای اقتصاد آلمان شده است. اقتصاد آلمان طی ماههای ژانویه و مارس و در مقایسه با ۳ ماهه قبل از آن، ۲/۲ درصد ضعیفتر شد، زیرا تعطیلیها برای مقابله با گسترش ویروس کرونا سبب شد رشد اقتصادی این کشور با کاهش مواجه شود و این کشور وارد بدترین رکود خود از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ شده است.
کرونا در آلمان بیش از ۱۷۵ هزار نفر را مبتلا کرده است که از این میان ۸ هزار نفر جان باختهاند.