در روزهای اخیر رسانه های منطقه از افتتاح نزدیک سفارت رژیم صهیونیستی در امارات متحده عربی خبر داده اند، خبری که در سالروز جهانی روز قدس توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
اخبار بین الملل-اگر نگاهی به تاریخ مناسبات کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در گذشته بیندازیم، در مییابیم که در سال های نه چندان دور هر گونه روابط با این رژیم از دید کشورهای عربی گناهی نابخشودنی تلقی میشد و این کشورها می بایست بهای گزافی بابت این اقدام پرداخت می کردند و در دوره ای نه چندان دور هر کشور عربی که به رژیم صهیونیستی نزدیک می شد، کشورهای عربی و اسلامی برخورد شدیدی با آن میکردند، اما هم اکنون روزگار تغییر کرده و کشورهای عربی با نادیده گرفتن حق مسلم فلسطینیان، برای رابطه علنی با رژیم صهیونیستی با هم مسابقه گذاشته اند.
در آخرین نمونه از رابطه علنی میان کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، اعلام افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات در نقطه توجه ها قرار گرفته است.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این زمینه به نقل از رادیو سراسری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو و ابوظبی بر سر افتتاح سفارت این رژیم در دبی در مهر ماه آینده به توافق رسیدهاند.
رادیو سراسری رژیم صهیونیستی هم این اقدام را یک تحول سیاسی خوانده و اعلام کرده که سفارت اسراییل قرار است ابتدا به مدت شش ماه و به طور علنی دایر شود.
زمان افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در دبی با افتتاحیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی که قرار بوده از ابتدای مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کند، همزمان شده است؛ نمایشگاهی که رسانههای اماراتی از تعویق زمان برگزاری افتتاحیه آن خبر دادهاند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی سال گذشته بود که اعلام کرد، اسراییل در نمایشگاه اکسپو دبی مشارکت خواهد، اقدامی که دقیقا بیانگر تلاش تل آویو – ابوظبی برای عادیسازی روابط می باشد.
امارات نمونه ای از کشورهای عربی می باشد که تا پیش از این رابطه مخفی با رژیم صهیونیستی داشته که هم اکنون این رابطه به سمت علنی شدن در حرکت است.
نکته قابل توجه این که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در انتهای بهمن ماه سال گذشته با اشاره به عادی سازی روابط این رژیم با کشورهای عربی گفته بود، تنها ۳ کشور عربی با اسرائیل روابط مستحکم ندارند که به اعتقاد کارشناسان منطقه این سه کشور سوریه، لبنان و عراق است.
سران سعودی نیز در سال های اخیر تلاش های زیادی برای ارتباط با صهیونیست ها کرده اند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا از سال ۲۰۱۵ این روند سرعت بیشتری به خود گرفته است و در هفته های اخیر با پخش دو فیلم ام هارون و مخرج 7 بعد هنری و سینمایی نیز به خود گرفته است.
پایگاه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در این باره در انتهای سال گذشته خورشیدی به نقل از «منابع دیپلماتیک عربی» نوشت که رایزنیهای فشردهای میان آمریکا، اسرائیل، عربستان سعودی و مصر در جریان است تا در قاهره دیداری میان «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسراییل (رژیم صهیونیستی) و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی انجام شود.
به گفته این منابع دیپلماتیک، در ماههای اخیر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مسئولیت میانجیگری و ارتباط میان تلآویو و ریاض را بر عهده داشته است، اما اینگونه به نظر می رسد که برخی دولت های عرب نیز نقش دلالی در این روند را پذیرفته اند.
یکی از این منابع ارشد دیپلماتیک با تأیید در جریان بودن تلاشهایی برای انجام دیدار نتانیاهو و بن سلمان، در آن زمان به اسرائیل هیوم گفته بود که «در روزهای اخیر بحثهای فشردهای میان واشنگتن، اسرائیل، مصر و عربستان سعودی در جریان بوده تا ظرف چند هفته آینده، حتی شاید پیش از انتخابات اسرائیل، نشستی در قاهره برگزار شود که علاوه بر مصر به عنوان میزبان، ایالات متحده، اسرائیل، عربستان سعودی و همچنین رهبران امارات عربی متحده، سودان، بحرین و عمان هم در آن شرکت داشته باشند. »
در حالی که سران کشورهای عربی برای ارتباط با رژیم صهیونیستی مسابقه گذاشته اند، اما مقاماتی هر چند اندک در این کشورها نیز هستند که با هرگونه عادی سازی رابطه میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی مخالف هستند و همواره از حقوق فلسطینیان دفاع می کنند، اقدامی که در نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان های عربی در زمستان گذشته در امان (پایتخت اردن) اتفاق افتاد و نمایندگان حاضر در آن نشست بر مخالفت با هرگونه عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس تأکید کردند.
در آن نشست بحث ها و مواضع تندی علیه ترامپ و متحدش نتانیاهو اتخاذ شد، به طوری که «عاطف الطراونه» رییس پارلمان اردن در نطق افتتاحیه این نشست با محکوم کردن طرح معامله قرن ترامپ تاکید کرده بود که "باید مواضعی فراتر از سخنرانیها و شعارها در قبال مسئله فلسطین اتخاذ شود".
الطراونه جبهه مخالفان عربی طرح صلح آمریکا را به قیام یکپارچه دعوت و گفته بود، «این نشست گامی برای تکمیل تلاش کشورهای عربی در ایجاد یک موضع مشترک در مقابله با هر طرحی است که بازگشت آوارگان فلسطینی و پرداخت حق غرامت به آنها را نادیده میگیرد و به تشکیل کشور مستقل فلسطینی منجر نمیشود».
مهم ترین و شاید جالب ترین عکس العمل از سوی رییس پارلمان کویت در این نشست علیه طرح معامله قرن انجام شد؛ مرزوق الغانم نسخه نمادین معامله قرن را که مقابلش قرار داشت، به سطل زباله انداخت و گفت که "به نام مردم عرب می گویم، مکان معامله قرن زباله دان است... نظرتان چیست، پول بدهیم تا از خاک مقدس ما گم شوید بیرون».
شواهد امر حکایت از آن دارد که مردم کشورهای عربی و اسلامی و بسیاری از نمایندگان پارلمان این کشورها با طرح معامله قرن ترامپ که در هشتم بهمن ماه سال ۱۳۹۸ رونمایی شد، مخالفت کامل دارند، ولی سران کشورهایی همچون عربستان، امارات، مصر و بحرین به دنبال پاک کردن صورت مساله بحران فلسطین و برقراری رابطه علنی و گسترده با رژیم صهیونیستی هستند؛ رژیمی که از سال ۱۹۴۷ دستش به خون صدها هزار فلسطینی آغشته است.
متاسفانه رژیم آل سعود با روی کارآمدن محمد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع و پس از آن ولیعهد سعودی در سال ۱۳۹۳، به جای اتخاذ سیاست های عقلانی و همراهی با کشورهای منطقه فقط در راستای منافع صهیونیست ها و آمریکا در منطقه قدم برداشته که حمله به مردم مظلوم و بی دفاع یمن نیز در این راستا می باشد.
عربستان که به دنبال به دست گرفتن رهبری جهان عرب است به دنبال برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی و کمک گیری از این رژیم برای دستیابی به هدف خود می باشد و از طرف دیگر عربستان کشورهایی همچون امارات و بحرین را تشویق به رابطه علنی با رژیم صهیونیستی کرده تا بتواند به آرزوی دیرینه اش برسد، آرزویی که برای آن خون صدها هزار فلسطینی، لبنانی، عراقی، سوری و یمنی ریخته شده است.
سران رژیم های عربی به ویژه امارات، عربستان و بحرین و هر کشور دیگر عربی یا اسلامی که رویای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را دارند، باید بدانند رابطه با رژیمی که بیش از ۷۰ سال همه گونه حقوق فلسطینیان را پایمال کرده و فقط با زبان اسلحه و کشتار با فلسطینیان سخن گفته، نه تنها به ضرر این مردم مظلوم می باشد، بلکه کشورهای عربی را در ریختن خون صدها هزار فلسطینی شریک جرم صهیونیست ها می کند.