سرمایهگذاری محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در شرکتهای خارجی در تداوم فعالیتهای عربستان در خارج از این کشور نقش دارد، اما هیچگونه فرصت شغلی برای شهروندان بیکار سعودی ایجاد نمیکند و از مشکلات اقتصادی این کشور نمیکاهد.
اخبار بین الملل-با وجود ریاضت اقتصادی ، کاهش بهای نفت و افزایش آمار بیکاری در عربستان ، بن سلمان تلاش میکند شرکت موسیقی بزرگی را از یک میلیاردر یهودی در آمریکا خریداری کند.
روزنامه آمریکایی هالیوود ریپورتر فاش کرد صندوق سرمایه گذاری حاکمیتی عربستان تلاش میکند شرکت بزرگ «وارنر میوزیک گروپ» را خریداری کند که سومین شرکت بزرگ در صنعت موسیقی جهان است. به نوشته این روزنامه، صندوق سرمایه گذاری عربستان پیشنهاد خرید شرکتی را مطرح کرده است که مالکیت حقوقی (آثار) افراد مشهوری را در اختیار دارد و ارزش آن به حدود ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار میرسد.
صندوق سرمایه گذاری دولتی عربستان که بن سلمان ریاست آن را بر عهده دارد، فوریه گذشته، پیش از آنکه این شرکت اوراق خود را در بازار بورس عرضه کند، پیشنهاد خرید سهام کوچکی در شرکت وارنر میوزیک گروپ به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار را مطرح کرده بود. به نوشته این روزنامه آمریکایی، شرکت از تصمیم خود برای عرضه سهام در دوم مارس گذشته به سبب اوضاع بازار بورس منصرف شد و همین پیشنهاد صندوق دولتی عربستان را جذابتر کرده است.
این روزنامه افزود: این نخستین پیشنهاد صندوق دولتی عربستان نیست، هفته گذشته نیز اسناد رسمی ارائه شده به هیئت اوراق بهادار و بورس آمریکا نشان داد صندوق عربستان ۵.۷ درصد از سهام شرکت «لایف نیشن اینترتینمنت» بزرگترین شرکت تنظیم کننده جشن در دنیا را به ارزش نیم میلیارد دلار در اختیار دارد.
این صندوق فاش کرد سهامی به ارزش ۱۲ میلیون و ۳۴ هزار دلار از سهام شرکت اصلی صاحب «تیکت مسترز» را خریداری کرده است که به سبب شیوع کرونا و لغو جشنها و فعالیتها در جهان به شدت متضرر شده است. در اختیار داشتن این مبلغ از سهام موجب شده است صندوق سرمایه گذاری عربستان سومین سهامدار بزرگ این شرکت باشد.
چند روز پیش صندوق سرمایهگذاری عربستان که موجودی آن به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار میرسد، اعلام کرد ۸.۲ درصد از سهام شرکت کارناوال گروپ را که در کشتیهای گردشگری فعالیت میکند و با پیامدهای ناشی از شیوع کرونا دست به گریبان است، خریداری کرده است. به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز آمریکا، با وجود تلاش عربستان برای برقراری رابطه با هالیوود، در پی جنایت ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار مخالف سعودی، برخی شرکتها با سرمایه گذاری عربستان مخالفت میکنند.
روزنامه هالیوود ریپورتر نوشت: بسیاری از شخصیتهای برجسته در زمینه رسانه و سرگرمی از حضور در نشست بزرگی انصراف دادند که قرار بود ریاض تحت عنوان «ابتکارعمل در سرمایه گذاری در آینده» میزبان آن باشد.
رسانههای آمریکایی از معامله شبههبرانگیز شرکت موسیقی میگویند از جمله اینکه برخی گزارشها ارزیابیهای جنجالی درباره ارزش این مجموعه داشتهاند. برخی گزارشها نیز نشان میدهد امسال این شرکت به سبب پیامدهای ناشی از کرونا متحمل خسارات سنگینی شده است.
گفتنی است شرکتهای خارجی که محمد بن سلمان تلاش میکند آنها را خریداری کند، هر قدر هم که بزرگ و گسترده باشند، سودی به حال شهروندان بیکار سعودی ندارند؛ بلکه طرحهایی است که در تداوم فعالیتهای عربستان در خارج از کشور نقش دارد. چرا رویکرد صندوق حاکمیتی عربستان سرمایهگذاری در خارج است و در داخل کشور و طرحهایی سرمایه گذاری نمیکند که موجب کاهش درصد بیکاری میشود؟