فدراسیون بین المللی روزنامهنگاران( IFJ ) به مناسبت هفتم اردیبهشت (۲۶ آوریل) روز جهانی مالکیت معنوی از شرکتهای فناوری بزرگ همچون گوگل و فیس بوک، خواست سهم خود را در به اشتراک گذاشتن آثار و محتواهای تولیدی روزنامهنگاران و رسانهها در سراسر جهان بپردازند.
اخبار بین الملل-بر اساس گزارشی که بر روی وبسایت این فدراسیون قرار گرفته است، روز جمعه ۲۹ فروردین (۱۷ آوریل) یک سال از تصویب دستور کپی رایت در بازار مشترک دیجیتال اتحادیه اروپا گذشت. روز جهانی مالکیت معنوی مناسبت دیگری برای فدراسیون بین المللی و اروپایی روزنامه نگاران (IFJ/EFJ) و نهادهای وابسته به آن در اروپا و جهان است تا دستاورد بزرگ بعد از تصویب این دستورالعمل جشن بگیرند.
این دستور در نتیجه بحران اساسی در صنایع خلاق و فعالیت های کارمندان آنها تصویب شد. این بحران به ویژه در بخش مطبوعات شدید است زیرا این بخش با کاهش درآمد فزاینده، تعطیلی و از دست دادن شغل مواجه است.
در حالی که روزنامه نگاران و نویسندگان برای معاش خود دچار مشکل هستند و رسانه های آنها مجبور هستند تولیدات باکیفیتی را ارائه دهند شرکت های بزرگ فناوری از آثار آنها سودآوری کلانی داشته اند.
دستورالعمل اتحادیه اروپا برای رفع این مشکل تصویب شد و به ناشران و نویسندگان این حق را می دهد تا در درآمد شرکت های بزرگ فناوری که در فضای آنلاین از آثار و مطالب آنها استفاده می کنند، سهیم شوند.
آنتونی بلانگر دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، گفت کشورهای خارج اتحادیه اروپا در آمریکای شمالی و استرالیا با الگوگیری از این دستورالعمل در تلاش هستند تا غولهای فناوری را برای جبران بخشی از حق رسانهها تحت فشار قرار دهند. مادام که گوگل، فیس بوک و شرکت های مشابه آنها سهم خود را به رسانه ها و روزنامه نگاران سراسر جهان نپرداخته اند، ما نمی توانیم دست از تلاش برای فشار بر آنها برداریم.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران بزرگترین سازمان حامی روزنامهنگاران در جهان است.