به گزارش افکارنیوز به نقل از ایسنا، واشنگتن در حالي براي سر حافظ سعيد، رهبر لشگر طيبه جايزه تعيين كرده است كه وي آزادانه در پاكستان به سر برده و حتي در شبكههاي تلويزيوني آفتابي ميشود.
دولت هند رضایتمندانه و با سرعت زیاد درباره خبر تعیین جایزهای بزرگ برای کشتن بنیانگذار گروه پاکستانی لشگر طیبه از سوی آمریکا واکنش نشان داد. وزیر امور خارجه هند دراینباره عنوان کرد: " این کار پیام روشنی برای سازمان تروریستی لشگر طیبه، اعضا و پیروانش دارد. " و منظور وی از " پیروان " ژنرالها و سیاستمداران پاکستانی است که از دید دهلینو پشتیبانان تروریستها هستند.
حافظ سعید هرگز فرد گمنامی شمرده نمیشود. دولت هند مدتها پیش از پاکستان خواسته بود او را که در عربستان سعودی تعلیمات دینی دیده در اختیار دهلی قرار دهد. گروه لشگر طیبه که سعید بنیانگذارش بوده و هماکنون مخفیانه و زیرزمینی به کار میپردازد، در مواردی از جمله حمله به پارلمان هند در سال ۲۰۰۱ یا حملههای تروریستی به بمبئی، قلب اقتصادی هند مسئول و مقصر قلمداد میشود. شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۸ سعید را " تروریست " نامید و تحریمهایی را علیه " جماعت الدعوه " وضع کرد؛ گروهی که به انجام کارهای خیرخواهانه مشغول است.
پاکستان تا به امروز مدارک محکمی را دراینباره طلب میکند. سعید برای مدتی کوتاه در بازداشت خانگی به سر برد ولی در دسامبر ۲۰۱۰ که دیوانعالی پاکستان وی را به دلیل فقدان مدارک و شواهد آزاد کرد، دوباره اجازه یافت آزادانه به کار و فعالیت بپردازد و تا به امروز بدون هیچ مانعی به هر کجا که خواسته، رفته است؛ از جمله به عنوان سخنران در مراسمهای ضدآمریکایی حاضر بوده و یا آن که به تازگی در برابر هزاران تظاهرکننده در لاهور آفتابی شده است. سعید سخنرانی میکند و به عنوان مهمان به تلویزیون فراخوانده میشود. حافظ سعید با جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیینی برای سرش اکنون هم رده " ملا
عمر "، سرکرده طالبان و دو مامور القاعده شده و تنها سر " ایمن الظواهری "، رهبر القاعده از سر او گرانبهاتر است که وزارت امورخارجه آمریکا در برنامهای با عنوان " جایزهای برای عدالت " برایش ۲۵ میلیون دلار میپردازد.
عصر یخبندان در رابطه واشنگتن و اسلامآباد
از دید کارشناسان جایزه سر سعید سند دیگری در تایید این نظریه است که ایالات متحده در همکاریهای ضد تروریستی خود دیگر به اسلامآباد اعتمادی ندارد. " براهما چالنی "، از مرکز تحقیقات پلیس دهلی میگوید: " آمریکا از این امیدواری که مقامهای پاکستانی سعید را بار دیگر زندانی کنند، دست شستهاند. " او بر این باور است که تندروها هیچ سزایی نخواهند دید؛ زیرا سعید از سوی سرویس مخفی پاکستان مراقبت میشود. اسلامآباد هم تعیین این جایزه را دخالت در امور داخلی خود ارزیابی میکند. با آن که پاکستان هنوز واکنشی رسمی را از خود بروز نداده، گروه سعید اما، این گام را ضربهای دیگر به
اسلام و مسلمانان دانسته است.
از مه گذشته که گروه ضربت آمریکایی اوسامه بن لادن را در ابیتآباد پاکستان به قتل رساند، روابط واشنگتن و اسلامآباد در پایینترین سطح قرار گرفته است. آنچه اسلامآباد شکستن حاکمیت ارضی خود برمیشمرد، در واشنگتن از میان رفتن اعتماد دانسته میشود: امنیت پاکستان همان چیزی است که باعثشده تا رهبر القاعده سالها در این کشور پنهان بماند. به دنبال حمله اشتباه نیروهای ناتو به سربازان پاکستانی که ۲۴ کشته در پی داشت، اسلامآباد اقدامات تلافیجویانهاش را در نوامبر گذشته تشدید کرد.
پاکستان از سربازان آمریکایی خواست، مقرشان در بلوچستان را برچینند و از فرستادن کمکهای ناتو به سربازان بینالمللی در افغانستان جلوگیری میکند. مقامهای پاکستانی حتی سخنرانی سفیر آمریکا در دانشگاه پیشاور را در آخرین لحظه لغو کرده و عنوان کردند، قادر به تامین امنیتش نیستند.
کشتار سلاله
واشنگتن از چند هفته پیش تلاش دارد، بار دیگر سرنخهایی را برای گفتوگو با اسلامآباد بیابد. پس از دیدار اوباما با نخست وزیر گیلانی در کرهجنوبی هفته پیش بود که سربازان بلندپایه آمریکایی با بلندپایگان ارتش پاکستان در راولپندی ملاقات داشتند. روز چهارشنبه نیز " تام نید "، معاون وزیر امورخارجه به اسلامآباد سفر کرد. هدف وی از این اقدام باز کردن راه کمکهای ناتو عنوان شده است.
اسلامآباد در ماههای گذشته چندین بار اعلام کرده است، بازگشت به دستور کار روزانه به آسانی امکانپذیر نخواهد بود. به گفته " حنا ربانی "، وزیر خارجه پاکستان حتی عذرخواهی برای رخداد در مرز افغانستان و پاکستان که از سوی رسانهها به " کشتار سلاله " معروف شده است، کشورش را راضی نخواهد کرد و باید تمام دادوستدها مورد بازبینی دوباره قرار گیرد. مکان انجام این ارزیابی جایی جز پارلمان اسلامآباد نیست که با توصیههایی از سوی کمیسیون امنیتی روبه روست؛ از جمله ممنوعیت پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز خاک پاکستان و پرداخت عوارض جادهای برای ناتو و عذرخواهی بیقید و شرط
ایالات متحده آمریکا. واشنگتن تاکنون تنها تاسف خود را از رخداد مرزی اعلام کرده است. این موضوع که مقصران رخداد سلاله با پیگرد قانونی روبهرو نخواهند شد، خشم روزنامههای پاکستانی را در پی داشته است.
گزارش از: يوخن بوخ اشتاينر - فرانكفورتر آلگماينه سايتونگ
شناسه خبر:
۹۵۰۴۷
عصر یخبندان در روابط آمریکا و پاکستان!
به باور کارشناسان تعیین جایزه برای سر " حافظ سعید "، بنیانگذار لشگر طیبه پاکستان از سوی ایالات متحده نشان میدهد واشنگتن و اسلام آباد در مبارزه با تروریسم دیگر به یکدیگر اعتمادی ندارند.
۰