از نخستین روزهای همهگیری ویروس کرونا در آذرماه دو ماه میگذرد و کووید – ۱۹ بسیاری از کشورها و مناطق جهان را درنوردیده و طیف گستردهای از کشورها از شرق آسیا تا چین، خاورمیانه، آمریکا و آمریکای لاتین را درگیر خود کرده است.
اخبار بین الملل- این ویروس که برای نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد، مطابق با آمارهای سازمان جهانی بهداشت اکنون از ۴۰ کشور نیز فراتر رفته و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا در مورد بهداشت جهانی، وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
براساس آخرین گزارشهای منتشر شده از کمیسیون بهداشت ملی چین، از میان افزون بر ۸۵ هزار بیمار در جهان، بیش از ۷۹ هزار نفر در چین هستند.
در مجموع، نزدیک به سه هزار نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند که بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر آنها در چین بوده است. این کمیسیون اعلام کرد که بیش از ۳۹ هزار نفر تاکنون درمان شدهاند.
به گفته مقام های بهداشتی ایران، تا دیروز(شنبه ۱۰ اسفندماه) شمار جان باختگان ویروس کرونا در ایران به ۴۳ نفر و تعداد مبتلایان آن نزدیک به ۶۰۰ نفر رسیده است. بسیاری از کشورها از بیم انتشار این ویروس مرزهای خود را بسته و یا محدودیتهای مسافرتی در نظر گرفته و حتی اقدامات قرنطینهای انجام دادهاند.
نکته مهمی که درباره انتشار و همهگیری ویروس کرونا وجود دارد، خط خبری برخی رسانههای جهان در موضوع گسترش کرونا با عبور از تمرکز چین و کشورهای دیگر با مشکلات حاد بهداشتی و جهت دادن شیوع این ویروس در کشورهایشان به سمت ایران است. آن هم درحالی که به اذعان رسانههای غربی و منطقهای شیوع کرونا، از مسافران بازگشته از برخی شهرهای چین بویژه ووهان است؛ و در کنار آن شهروندان چینی که با توجه به فعالیتهای تجاری و اقتصادی و گردشگری ، به کشورهای مختلفی سفر کردهاند.
در روزهای گذشته رسانههای غربی و بویژه شماری از نشریات ضدایرانی تلاش کردند در فضای غیرشفاف و مغرضانه، موضوع شیوع کرونا از چین را به سمت ایران سوق دهند و فشار رسانهای را روی کشورهایی متمرکز کنند که مسئولان آن مدعی انتقال بیماری از ایران هستند.
کانادا
کانادا از جمله کشورهایی است که با ارتباط دهی حضور اتباع دو تابعیتی و بازگشت آنها از ایران به این کشور، عامل همهگیری در این کشور را به ایران ربط داد. مقامهای کانادایی هفته گذشته خبر دادند که هفت تن از شهروندان بازگشتی این کشور از ایران، به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
قطر
وزارت بهداشت قطر نیز دیروز(شنبه) با صدور اطلاعیهای از ثبت نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد یک فرد ۳۶ ساله مبتلا به بیماری، روز پنجشنبه(۸ اسفندماه) از ایران وارد قطر شده است و اکنون در قرنطینه به سر میبرد.
عمان
دوشنبه پنجم اسفندماه نیز خبرگزاری رویترز نیز به نقل از تلویزیون رسمی عمان، از نخستین ابتلا به ویروس کرونا در آن کشور خبر داد و اعلام کرد، دو شهروند این کشور که از ایران وارد عمان شدند مبتلا به این بیماری هستند. هر دو فرد مبتلا به کرونا در وضعیت خوبی به سر میبرند.
کویت
وزارت بهداشت کویت نیز دوشنبه هفته گذشته (۶ اسفندماه) در اطلاعیه ای با اعلام ثبت سه مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ادعا کرد که این افراد به شهر مشهد در ایران سفر کرده بودند.
بحرین
وزارت بهداشت بحرین چهارشنبه هفتم اسفند اعلام کرد که با مثبت شدن آزمایش سه نفر از شهروندان این کشور، شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۶ نفر افزایش یافت.
مقامهای این کشور مدعی شدند که این افراد از طریق ایران و فرودگاههای امارات متحده عربی به فرودگاه بینالمللی بحرین وارد و برای انجام اقدامات درمانی به سالنهای اختصاص یافته به بیماران کرونا منتقل شدهاند.
امارات عربی متحده
وزارت بهداشت امارات متحده عربی نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا «کووید-۱۹» در این کشور در پی مشاهده ر ۲ نفر دیگر به ۱۳ نفر افزایش یافته است.
براساس این بیانیه، ویروس در یک گردشگر ۷۰ ساله ایرانی و همسر ۶۴ سالهاش مشاهده شده است.
جمهوری آذربایجان
وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان نیز جمعه گذشته(۹ اسفند) اعلام کرد که یک شهروند روسیه که از ایران به آذربایجان آمده، به ویروس کرونا مبتلاست.
عراق
مسئولان بهداشتی و درمانی در نجف از شناسایی نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داده و افزودند، این فرد یک طلبه ایرانی است که برای تحصیلات مذهبی به نجف سفر کرده است.
لبنان
همچنین وزارت بهداشت لبنان با اعلام شناسایی دو مورد مشکوک به کرونا در این کشور، گزارش داد که یکی از آنان، زن ۴۵ ساله لبنانی است که پس از بازگشت از سفر قم، در بیمارستانی در لبنان بستری شده است.
گرجستان
وزارت بهداشت گرجستان نیز چهارشنبه هفتم اسفند از کشف نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. طبق اعلام خبرگزاری روسی اسپوتنیک، « یکاترینا تیکارادزه » وزیر بهداشت گرجستان اعلام کرد که یک شهروند این کشور که روز سهشنبه ششم اسفند از طریق جمهوری آذربایجان وارد ایران شده بود، به این ویروس آلوده است.
پاکستان
« مهران یوسف » هماهنگکننده رسانه وزیر بهداشت، درمان و رفاه جمعیتی پاکستان نیز اعلام کرد جوان ۲۲ سالهای پس از بازگشت از ایران مبتلا به ویروس کرونا شده است.
ارمنستان
مقامهای ارمنستان نیز امروز(یکشنبه) از ابتلای نخستین فرد در این کشور به ویروس کرونا خبر دادند.
طبق گزارش خبرگزاری آرمن پرس به نقل از مقامهای ارمنستان، یک شهروند این کشور که ۲۸ فوریه(۹ اسفند) از سفر به ایران به بازگشته بود، آزمایش ابتلای او به ویروس کرونا مثبت اعلام شد.
نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان نیز در این رابطه گفت: این مرد ۲۹ ساله پس از بازگشت از این سفر شخصا خواستار ازمایش شد. آزمایش همسر او که در همان پرواز بود، منفی اعلام شده است. وضعیت جسمانی این مرد ۲۹ ساله خوب گزارش شده است.
جمعبندی
گرچه همگی این کشورها دریک فضای مناسب عادی با جمهوری اسلامی ایران در معرض سرایت ویروس کرونا قرار گرفتهاند اما روند رسانهای شکل گرفته، نشان میدهد هجمه برنامهریزی شده علیه اقدامات پیشگیرانه بهداشتی ایران است. آن هم در حالی که در بحبوحه این فضاسازیها، سازمان جهانی بهداشت شمار مبتلایان به کرونا در کرهجنوبی را بیش از سه هزار نفر اعلام و تصریح کرده، این کشور به تازهترین کانون شیوع بیماری در جهان تبدیل شده و سرعت ابتلای بیمارانش از چین فراتر رفته است.
فضای رسانهای علیه ایران در حالی است که ایتالیا نیز در اروپا به کانون انتشار ویروس کرونا در اروپا تبدیل شده است. این کشور بیشترین تعداد از مبتلایان و جان باختگان را دارد. طبق گزارش سازمانهای بهداشتی این کشور، تعداد کسانی که آزمایش کرونا برای آنها در ایتالیا مثبت بوده تا روز جمعه به ۸۲۱ نفر افزایش یافته است.
شیوع کرونا در ایتالیا از هفته گذشته در مناطق لومباردی و ونتو در شمال ایتالیا آغاز شد.
افزون بر ایتالیا، کشورهای اسپانیا، آلمان، فرانسه، سوئیس، انگلیس، سوئد، اتریش، کرواسی، یونان، نروژ، رومانی، فنلاند، گرجستان، هلند، روسیه، بلاروس، بلژیک، دانمارک، استونی، ایسلند، لیتوانی و مقدونیه شمالی در اروپا با ویروس جدید کرونا درگیر هستند.
به نظر میرسد که شیوع کرونا و همهگیری آن اکنون به نقطه اوج خود رسیده و اقدامات پیشگیرانه همه کشورها برای کاهش آن را میطلبد.