بی‌توجهی ترامپ ؛ آمریکا آسیب‌پذیر در برابر کرونا

پایگاه خبری آمریکایی هیل در گزارشی با عنوان «نگران ویروس کرونا هستید؟ به ترامپ بگویید دست از کاهش بودجه نهادهای مهم بردارد» افزود:  ویروس کرونا به سرعت از یک بیماری همه گیر در چین به یک بیماری مسری جهانی بدل شده و در حال حاضر ۱۳ مورد تایید شده در ایالات متحده وجود دارد و ترس از گسترش آن ادامه دارد.

اخبار بین الملل- اما در حالیکه ما در حال دست و پنجه نرم کردن با این بیماری هستیم، در آینده ای نزدیک برای همه ثابت می شود که تلاش های ۳ سال گذشته دونالد ترامپ در کاهش بودجه بخش مراقبت های بهداشتی، مانع جدی تلاش های اساسی برای مقابله با چنین وضعیت های اورژانسی شده است.

در حالی که تلاش های متعدد ترامپ و حزب جمهوری خواه برای نابودی لایحه مراقبت مقرون به صرفه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه (ACA) ناکام ماند، چندین اقدام دولت ترامپ و دستورات اجرایی وی برخی از مهمترین مفاد آن را به شدت تضعیف کرده است.

در این میان نرخ افراد فاقد بیمه در آمریکا هم به بالاترین حد خود رسیده است و ۱۴ درصد آمریکایی ها بیمه درمانی ندارند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۶میلادی و پیش از به قدرت رسیدن ترامپ این رقم برابر با ۱۰.۹ درصد بود. به عبارت دیگر، از زمان آغاز به کار ترامپ، بیش از ۷ میلیون آمریکایی پوشش درمانی را از دست داده اند.

بی تردید یکی از پیامدهای آن، این است که افراد فاقد بیمه درمانی بطور چشمگیری خدمات درمانی خود را به تأخیر می اندازند، زیرا هزینه های درمانی فاقد بیمه بسیار بالا است. لذا هرگونه تأخیر در مراجعه به مراکز درمانی منجر به سرایت عفونت و مرگ می شود.

اما این تنها اقدام عجیب دولت ترامپ نیست؛ سال گذشته رییس جمهوری آمریکا یک برنامه فدرال به نام «پردیکت» (predict) که ۱۰ سال پیش در راستای مبارزه با شیوع آنفلوانزای مرغی(H۵N۱) ایجاد شده بود را تعطیل کرد.

از سوی دیگر ترامپ پیشنهاد کاهش نیروهای بخش بهداشت و درمان فدرال را هم صادر کرده تا از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر پرسنل به ۴ هزار نفر برسند. این امر به شدت در کاهش توانایی کشور برای مبارزه با ویروس کرونا اهمیت دارد.

ترامپ همچنین امسال دستور کاهش چشمگیر بودجه مراکز کنترل بیماری ها (Centers for Disease Control) و مؤسسات ملی بهداشت (the National Institutes of Health) که جز آژانس های کلیدی فدرال در بخش اورژانس های بهداشت عمومی است را داد؛ از جمله پیشنهادات دولت وی کاهش ۸۳۸ میلیون دلاری بودجه به موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) است.

جای تعجب نیست که این وضعیت سبب وحشت اداره منابع بهداشت و خدمات (Health and Services Resources Administration) شده است و توانایی آن را در دادن پاسخی مناسب به وضعیت اضطراری رو به رشد ویروس کرونا تحت تاثیر قرار داده است.  

بنابراین در شرایطی که مبارزه با گسترش ویروس کرونا دغدغه کنونی ما است، اصرار دولت ترامپ مبنی بر قطع برنامه های بهداشتی  نه تنها مردم در آمریکا را در معرض خطر قرار می دهد، بلکه جهان را هم به مکانی خطرناک بدل می کند.  

بدین منظور دولت ترامپ باید برای محافظت از سلامت عمومی در سراسر جهان، بلافاصله کاهش بودجه های نهادهای مهم بحرانی فدرال را معکوس کند و کنگره هم باید بودجه بیشتری برای مبارزه با ویروس کرونا اختصاص دهد. در نهایت هم ما باید در راستای تضمین خدمات بهداشتی مقرون به صرفه و جامع  برای همه شهروندان ایالات متحده تلاش کنیم، تا مردم بتوانند در آینده به مراقبت های پیشگیرانه و اضطراری لازم برای محافظت در برابر ترس از سلامت عمومی بپردازند.