نوع جدید ویروس کرونا که از روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ در چین شیوع پیدا کرد، طی بیستوچهار ساعت گذشته ۱۴۳ نفر دیگر را نیز به کام مرگ کشاند.
اخبار بین الملل - به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، کمیسیون ملی بهداشت چین بامداد امروز (شنبه) با اعلام خبر تلفات جدید، گفت تعداد کسانی که بر اثر ابتلا به ویروس «کووید۱۹» جان خود را از دست دادند، به ۱۵۲۳ نفر افزایش یافته است.
بر این اساس، ۲۶۴۱ نفر دیگر نیز در چین به این ویروس مبتلا شدهاند که تعداد کل مبتلایان آن را به ۶۶،۴۹۲ نفر رساند.
شبکه «سی.جی.تی.اِن» اما گزارش داد که طی بیستوچهار ساعت گذشته ۹۱۲ نفر که به ویروس جدید کرونا مبتلا بودند، درمان و از بیمارستان مرخص شدند. بدین ترتیب تعداد کل درمانشدگان نیز به ۸،۰۹۶ نفر افزایش پیدا کرد.
در حالی که حدود دو ماه از شیوع ویروس جدید در چین و سرایت آن به بیش از ۲۰ کشور جهان میگذرد، اولین تیم از سازمان بهداشت جهانی قرار است امروز وارد پکن شود تا در تحقیقات روی درمان این ویروس کمک کند.
به نوشته وبگاه روزنامه «گاردین» مبتلا شدن ۱۷۰۰ نفر از کادر درمانی چینی به این ویروس، علیرغم استفاده از تجهیزات کنترلی مانند ماسک و لباسهای ایزوله، باعث نگرانی بهداشت جهانی شده و تیمی از محققان و پزشکان خود را به پکن اعزام کرد.
از سوی دیگر، رئیس سازمان آمریکایی موسوم به «مرکز کنترل و پیشگری از بیماری» (CDC) – به عنوان قویترین مرکز مبارزه با بیماریهای خطرناک اپیدمیک – میگوید این ویروس به تغییر فصل و دمای هوا حساسیت ندارد و احتمالا حتی تا سال آینده نیز جهان را درگیر خود کند.
«رابرت ردفیلد» رئیس این مرکز به شبکه سی.اِن.اِن گفت: «ما چیز زیادی درباره این ویروس نمیدانیم. این ویروس احتمالا تا بعد از این فصل با ما باشد، [حتی] تا بعد از امسال و گمان میکنم این ویروس نهایتاََ جای پای خود را باز کرده و سرایت جامعهای خواهیم داشت».
سازمان بهداشت جهانی چند روز پیش نام «COVID-19» را که مخفف واژه انگلیسی «بیماری کروناویروس ۲۰۱۹» (coronavirus disease 2019) است و به شیوع این ویروس از روزهای پایانی سال گذشته میلادی اشاره دارد، برای این ویروس انتخاب کرده است.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) خانوادهای از ویروسها هستند که بیماریهای مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر میشود.
ویروس «کووید۱۹»، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد میکند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریهها شروع میشود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسههای هوایی شُشها از مایع میانبافتی، اکسیژن کافی به فرد نمیرسد و در صورت عدم رسیدگی بهموقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.