لاوروف: ما به تهدیدات و تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به مکزیک در تفسیر برنامه آمریکا برای اعمال تحریم علیه شرکت «راس نفت» روسیه به دلیل همکاری با ونزوئلا، اعلام کرد که مسکو دیگر به تهدیدات از سوی واشنگتن عادت کرده است.

اخبار بین الملل - لاوروف در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «من هم چنین تهدیدی از واشنگتن شنیده‌ام که هر کسی که با ونزوئلا به هر طریق همکاری داشته باشد، مجازات خواهد شد. البته ما به این نوع تهدیدات دیگر عادت کرده‌ایم. ما به این واقعیت عادت کرده‌ایم که مقامات رسمی آمریکایی بدون آنکه خجالت بکشند می گویند: "بله ، واشنگتن به دکترین مونرو متعهد است و دکترین مونرو باید عملی شود.»

وزیر خارجه روسیه افزود: «اگر کشورهای آمریکای لاتین از چنین حضوری احساس راحتی کنند ، این حق حاکمیت شماست. البته من معتقدم که این برخورد برای همه کشورهای آمریکای لاتین توهین آمیز است، حال فرق نمی‌کند که آنها چه موضع گیری در قبال رخدادهای ونزوئلا یا هر نوع مشکل بین المللی دیگری داشته باشند.»

تحریک رویای خشونت آمیز آمریکایی راه حل مشکلات ونزوئلا نیست

سرگئی لاوروف تاکید کرد که تلاش برای تحریک مداخله زورمدارانه در اوضاع داخلی ونزوئلا همچنان ادامه دارد ، چنین سناریویی قابل قبول نیست. به گفته وی، روسیه طرفدار حل و فصل اوضاع ونزوئلا از طریق گفت‌وگوی صلح آمیز است ، نه رویارویی خشونت آمیزی که ایالات متحده می کوشد تا با تحریکات از خارج تحقق بخشد.

وی گفت: «هم روسیه و هم مکزیک بر این عقیده هستند که تمام مشکلات این کشور (ونزوئلا) بر اساس دکترین مونرو حل نمی شود، آنطور که از واشنگتن درباره این اهداف می شنویم که قصد دارند یک رویارویی خشونت آمیز را در این کشور تحریک کنند. مشکلات در ونزوئلا منحصراً از طریق مسالمت آمیز و از طریق گفت‌وگو بین همه نیروهای سیاسی قابل حل و فصل شدن است.»

لاوروف تأکید کرد که مقامات مکزیک حمایت خود را از قالب "مذاکرات اسلو" با میانجیگری نروژ اعلام کرده‌اند. با این حال ، "به دلیل هوی و هوس" رهبر جبهه مخالفین ، خوان گوائیدو ، مذاکرات بین طرفین با مشکل مواجه شد.

تحریکات آمریکا علیه روسیه و چین، باعث ایجاد اعتبار برای آنها نمی‌شود

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی خود در مکزیک یادآور شد که ایالات متحده معتقد است که آنها می‌توانند در هر منطقه‌ای از جهان دست به اقدام بزنند و در عین حال سعی می کنند تا شرکای خود را از روسیه و چین دور کنند.

وی ادامه داد: «همتایان آمریکایی ما متأسفانه بر این باورند که می توانند به هر کاری دست بزنند ، اما در عین حال ، با هر کسی که صحبت می‌کنند، آنها را علیه روسیه و احتمالاً علیه چین تحریک می کنند، البته در خصوص روسیه این مسئله قطعی است. ینها روش‌هایی نیستند که بتوان با آنها اعتبار بدست آورد. اقتدار و اعتبار از طریق قدرت ترغیب به دست می آید و نه با استفاده از زور، باج گیری، دیکتاتوری و تحریم‌های آشکار.»

آمریکا در امور هر نقطه از جهان دخالت می‌کند، ولی کسی حق ندارد در نیمکره غربی حضور یابد

لاوروف به اظهارات "لیزا کرتیس" نماینده شورای مدیران ارشد آسیای جنوبی و مرکزی در شورای امنیت ملی آمریکا درباره اهداف سفر اخیر "مایکل پامپئو" وزیر امور خارجه ایالات متحده به قزاقستان و ازبکستان اشاره کرده و گفت: «خانم کرتیس ادعا کرده که واشنگتن برای نفوذ در آسیای میانه سعی نمی‌کند تا با روسیه رقابت کند ، بلکه می خواهد به کشورهای منطقه یک جایگزین نشان داده و از حاکمیت و استقلال آنها دفاع کند. اگر روسیه را با ایالات متحده و آسیای میانه را با آمریکای لاتین جایگزین کنید، من آماده هستم  که دقیقا چنین جمله‌ای را بکار ببرم. البته این مسئله کاملاً متفاوتی است که در واقع امر، همتایان آمریکایی ما، با ترویج چنین اظهارات در ظاهر کاملاً صحیح ، خود معتقد هستند که حق دارند در نقطه از جهان که مایلند حضور داشته باشند، ولی فقط آنها می توانند در نیمکره غربی کره زمین حضور داشته باشند.»

وزیر خارجه روسیه در اثبات اظهاراتش به سخنان "جان بولتون" مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا در مسائل امنیت ملی اشاره کرد که گفته بود هیچ کس، و مهمتر از همه، روسیه و چین ، حق ندارند در امور کشورهای نیمکره غربی مداخله کنند. این در حالی است که روسیه در آمریکای لاتین یا هر منطقه دیگر جهان، هرگز با هیچ کشوری علیه کشور دیگری دوستی نکرده و نمی‌کند.

پیشنهاد روسیه به آمریکا درباره ممانعت از بروز جنگ هسته‌ای در جهان

سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری در کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفرش به مکزیک اظهار داشت که ایالات متحده قول داده به زودی به پیشنهاد روسیه  برای تأیید ممانعت از بروز جنگ هسته‌ای پاسخ دهد.

وی گفت: «ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا قدرت‌های بزرگ از جمله روسیه و آمریکا، از مسئولیت خود برای جلوگیری از بروز درگیری‌های جهانی آگاه باشند. این پیشنهاد همچنان روی میز است و ایالات متحده قول داده که به زودی به ما پاسخ دهد و من امیدوارم که مثبت باشد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه توضیح داد: «مقامات مسکو یک سال و نیم قبل به طرف آمریکایی پیشنهاد داد که بیانیه امضاء شده توسط میخائیل گورباچف ​​و رونالد ریگان، روسای جمهوری اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده را تکرار کنند ، مبنی بر اینکه یک جنگ هسته‌ای نمی تواند هیچ برنده‌ای داشته باشد، بنابراین باید تلاش کرد که جنگ هسته‌ای هرگز آغاز نشود. به عقیده ما،  برای اطمینان و رفع نگرانی افکار عمومی جهان ، به سادگی می‌توان این جملات را تکرار کرده و تعهد خویش نسبت به آن را ثابت کرد.»  

روسیه در تماس دائمی با مقامات ترکیه درباره اوضاع ادلب است

سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که مقامات مسکو و آنکارا درباره وضعیت فعلی در منطقه کاهش تنش ادلب سوریه دائما گفتگو می کنند.

وی گفت: «ما با همتایان ترکیه‌ای خود در تماس دائم هستیم. ما با آنها توافقاتی داریم که به وضوح رژیم منطقه کاهش تنش [استان] ادلب را توصیف می کند ، جایی که اولاً، مقامات آنکارا متعهد شده‌اند که مخالفان مسلح را از تروریست‌های "هیات تحریرالشام" (نام جدید گروه تروریستی جبهه النصره) جدا کنند.»

وزیر خارجه روسیه افزود: «ولی متأسفانه این تروریست‌ها همچنان سلاح در دست داشته و به مناطق دیگر حمله می‌کنند، بنابراین لازم است تا تعهدات برعهده گرفته شده، اجرا شوند. و ما درباره این موضوع با "مولود چاوش‌اغلو" وزیر امور خارجه ترکیه صحبت کردیم ، دو روز قبل او با من تماس گرفته بود، و روز بعد نیز ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری روسیه و ترکیه با یکدیگر گفتگوی تلفنی داشتند.»

به گفته وی، تعهد دوم طرف ترکیه‌ای ایجاد یک منطقه حائل در استان ادلب، به اصطلاح نوار امنیتی بود، جایی که اسلحه‌ای در آنجا وجود نداشته باشد، این هم  از جمله توافقات صورت گرفته بود که تاکنون حاصل نشده است.

لاوروف یادآور شد که نظامیان روسیه و ترکیه در حال حل و فصل مشکلات خاصی "در عرصه عملیات زمینی" در ادلب برای اجرای توافقات پوتین و اردوغان هستند.

تروریست‌ها شامل هیچ توافق صلحی در منطقه ادلب نخواهند شد

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد: «البته همه کارهایی که برای سرکوب تروریست‌ها انجام می شود، به صورت قانونی انجام می‌گیرند، برای اینکه هیچیک از توافقات درباره ادلب که مربوط به قطع خصومت‌ها و برقراری آتش‌بس است، شامل حال تروریست‌ها نمی شود، آنها غیرقانونی هستند و در هیچ توافقنامه‌ای جایی ندارند.»

لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که روسیه فعالانه در حال رایزنی با کشورهای صادرکننده نفت به منظور تثبیت بازار نفت، از جمله با در نظر گرفتن عواقب شیوع بیماری ناشی از کروناویروس برای اقتصاد جهانی است.

وی همچنین اعلام کرد که روسیه و مکزیک قادر به گسترش همکاری‌ها در حوزه نظامی-فنی هستند. علاوه بر این، دو کشور چشم انداز خوبی برای همکاری در زمینه‌های انرژی، مهندسی، کشتی سازی، حمل و نقل هوایی، راه آهن، داروسازی، صنایع شیمیایی و کشاورزی دارند.