«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه شب گذشته (جمعه) به دنبال اعتراضات شدید مردم کشورش مجبور به ترک سالن تئاتر پاریس شد.
اخبار بین الملل- علیرغم آنکه نیروهای امنیتی تلاش کردند تا مانع از ورود معترضان شوند، گروهی از معترضان موفق به ورود به ساختمان تئاتر پاریس شدند و شعار سر میدادند: «ماکرون استعفا دهد».
جمعی از معترضان فرانسوی غروب جمعه مقابل سالن تئاتر «بوف نورد» که ظاهراً ماکرون به همراه همسرش برای تماشای یک نمایش در آنجا حضور یافته بود، تجمع کردند.
گروهی از معترضان با ورود به ساختمان تئاتر، شعار میدادند: «ماکرو، استعفا کن»، «ما اینجاییم و حتی اگر ماکرون نخواهد بازهم ما اینجاییم».
طبق این گزارش، سپس خودروی مشکی رنگی که ظاهراً حامل رئیسجمهور فرانسه بود، به سرعت در میان سیلی از فریادهای اعتراضی و هو معترضان، محل را ترک کرد.
این رخداد در چهل و چهارمین روز از اعتصابهای سراسری مردم فرانسه علیه طرح دولت ماکرون در خصوص تغییر قوانین بازنشستگی صورت گرفت.
گزارش رسانههای محلی حاکی از آن است که روز جمعه، معترضان ورودی موزه لوور فرانسه را مسدود کردند و در پی آن این موزه تعطیل شد. برخی از کارکنان موزه نیز در میان معترضان شعار میدادند: «مونالیزا در اعتصاب است. لئوناردو هم در اعتصاب است».
روز گذشته برای اولین بار از زمان شروع اعتصابهای خطوط ریلی فرانسه و اعتراضات علیه قانون بازنشستگی در سراسر فرانسه در پنجم دسامبر (14 آذرماه)، موزه لوور و نمایشگاه لئوناردو داوینچی به طور کامل تعطیل شد.
تعداد زیادی از معترضان نیز به دفاتر اتحادیه تجاری «سی اف دی تی» که از تغییر قوانین بازنشستگی فرانسه نفع میبرد، حمله بردند و برخی معترضان با خواندن سرودهایی، رهبر این اتحادیه را مسخره کردند.
اتحادیههای تجاری و کارگری فرانسه خواستهاند که جمعه هفته آینده، هفتمین دور از راهپیماییهای خیابانی در سراسر فرانسه برگزار شود زیرا درآن روز قرار است طرح جنجالی بازنشستگی به کابینه فرانسه ارائه شود.
چندین هفته اعتصاب و اعتراضات به مختل شدن فعالیتهای بخش حمل و نقل عمومی، مدارس، بیمارستانها، دادگاهها و حتی سالنهای اپرا و برج ایفل منجر شده است.
دفتر نخستوزیری فرانسه اوایل هفته گذشته اعلام کرد که اداره حمل و نقل عمومی فرانسه از آغاز اعتصابهای سراسری فرانسه تاکنون متحمل ضرر 852 میلیون پوندی شده است.
«ادوارد فیلیپ» نخستوزیر فرانسه روز شنبه هفته گذشته در نامهای به اتحادیههای کارگری، اعلام آمادگی کرد که در صورت پذیرش برخی از شروط توسط معترضان، از افزایش دو ساله سن بازنشستگی به ۶۴ سال صرفنظر کند.
دولت فرانسه با این توجیه که نظام بازنشستگی در این کشور بیش از حد پیچده و ناکارآمد است، قصد دارد نظام یکپارچهای حاکم کند که به ادعای پاریس میتواند کارایی بیشتری داشته باشد. منتقدان اما میگویند این طرح سن بازنشستگی را افزایش داده و میزان مستمری بازنشستگان را کاهش میدهد.