«محمد بن عبدالرحمن » معاون نخست وزیر و وزیر خارجه قطر که امروز به منظور بررسی جدیدترین تحولات منطقه با مقامات عراقی، وارد بغداد شد، به همراه « محمد علی الحکیم» وزیر خارجه عراق در یک کنفرانس خبری مشترک حاضر شد.
اخبار بین الملل - محمد علی الحکیم در این کنفرانس خبری مشترک که در مقر وزارت خارجه عراق برگزار شد، گفت: سفر وزیر خارجه قطر به عراق یک سفر استراتژیک مهم برای دو کشور است و ما در این دیدار بر ضرورت احترام به حاکمیت عراق از سوی همه طرفها و رد تبدیل شدن اراضی ما به عرصه درگیری تاکید کردیم.
وی افزود: ما در این دیدار درباره آرامسازی اوضاع در منطقه و آزادی دریانوردی در خلیج [فارس] گفتوگو کردیم و با وزیر خارجه قطر بر کاهش شدت تنشها در منطقه توافق کردیم و به طور مشخص بر ضرورت آرام سازی تنش میان ایران و ایالات متحده متمرکز شدیم.
وزیر خارجه عراق در ادامه گفت که وزیر خارجه قطر در ادامه حضورش در بغداد با روسای قوای سهگانه کشور دیدار و درباره جدیدترین تحولات با آنها رایزنی خواهد کرد.
به نوشته پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، محمد بن عبدالرحمن نیز ضمن تایید دیدارش با سایر مقامات ارشد عراقی گفت: این سفر به منظور رایزنی درباره جدیدترین تحولات منطقه کاهش تنشها در منطقه صورت گرفت. امروز منطقه شاهد مرحله پرتنشی است و کلیه کشورها باید برای آرام سازی تلاش کنند.
وی افزود: ما از عراق، ملت و حاکمیت و وحدت اراضی آن حمایت میکنیم از تحرکات اخیر عراق و تقویت روابط آن با کشورهای عربی و کشورهای همسایه تقدیر میکنیم.
به نوشته پایگاه خبری «بغداد الیوم» وزیر خارجه قطر در این کنفرانس خبری تاکید کرد که دوحه تلاش خواهد کرد تا در نزدیکترین زمان ممکن ثبات در عراق برقرار شود و در همین راستا نیز با سران عراقی درباره کاهش شدت تنشها و دور نگه داشتن عراق از درگیریهای حاصل در منطقه گفتوگو خواهد کرد.
امیر قطر روز یکشنبه (22 دی) برای نخستین بار از زمان تصدی این منصب، وارد تهران شد و با مقامات کشورمان از جمله حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و حسن روحانی رئیس جمهور، دیدار و گفتوگو کرد.
«حمد بن جاسم» وزیر خارجه سابق و نخستوزیر پیشین قطر درباره سفر «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر به تهران گفت که این سفر با توجه به زمان و شرایط آن سفر مهمی است و بیانگر اصول سیاسی قطر مبتنی بر حسن همجواری و گفتوگوی سازنده به خصوص در شرایط کنونی است که نیازمند ایجاد کانالهایی برای دستیابی به گفتوگوی سیاسی با هدف آرام کردن اوضاع منطقه است.