ترکیه برای اعمال فشار بر کشورهای عضو این ائتلاف نظامی به منظور «تروریست» خواندن گروههای مسلح کُرد سوری، از امضای طرح دفاعی ناتو برای کشورهای حوزه بالتیک و لهستان امتناع کرده است.
اخبار بینالملل- شبکه «راشا تودی» در گزارشی در این باره نوشت: «گزارش شده که آنکارا در حال تهدید و باجخواهی از ناتو است و مادامی که این ائتلاف رسما شبهنظامیان کُرد در شمال سوریه را به عنوان "گروه تروریستی" به رسمیت نشناسند، از امضای طرح دفاعی پیشنهادی ناتو برای (کشورهای حوزه) بالتیک و لهستان امتناع میکند».
ابتدا رویترز بود که روز سه شنبه (دیروز) این خبر را به نقل از «چهار منبع ارشد در درون ائتلاف ناتو» مخابره کرد.
یکی از این منابع که هویتشان اعلام نشده، به رویترز گفت: «(ترکیهایها) دارند مردم اروپای شرقی را به گروگان میگیرند و تا موقعی که به امتیازات مدنظرشان نرسند، مانع از تصویب این طرح نظامی میشوند».
طبق گزارشها، دولت ترکیه به نمایندگان این کشور در ناتو دستور داد، مادامی که این ائتلاف رسما «ی.پ.گ» (یگانهای مدافع خلق) را به عنوان گروه و سازمان تروریستی به رسمیت نشناسد، طرح مدنظر ناتو درباره حوزه بالتیک و لهستان را امضا نکند.
طبق قواعد و مقررات ناتو، تصویب و اجرای طرحها در این ساتزمان و ائتلاف نامی باید به صورت اجماع و با توافق همه اعضا صورت بگیرد.
دولت ترکیه بارها از مواضع کشورهای غربی به ویژه آمریکا در خصوص شبهنظامیان کُرد در شمال سوریه و کمکهای تسلیحاتی و سیاسی غرب به آنها انتقاد کرده و این گروهها را تروریستی خوانده است.
بنبست کنونی در ناتو در قبال حوزه بالتیک (کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی) و لهستان در حالی صورت گرفته که مقامهای غربی بارها در توجیه تحرکات نظامی ناتو در این مناطق به «تهدید روسیه» استناد کرده و بر لزوم آمادگی در برابر مسکو تاکید کردهاند.
انتشار گزارشها درباره بنبست در ناتو در شرایطی صورت گرفته که سران کشورهای عضو این ائتلاف قرار است در نشست لندن به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس ناتو (سوم و چهارم دسامبر مصادف با ۱۲ و ۱۳ آذرماه) شرکت کنند.
انتشار گزارش رویترز درباره فشارهای ترکیه به ناتو در حالی انجام شده که مواضع آنکارا در قبال شمال سوریه و عملیات نظامیاش در این منطقه (عملیات موسوم به «چشمه صلح») انتقادهای گسترده بینالمللی را به دنبال داشت.