تا پیش از این، فرانسه دومین کشور اروپایی بود که بیشترین تقاضای پناهندگی را پس از آلمان به خود اختصاص می داد.
اخبار بین الملل - این روزنامه فرانسوی می نویسد: از آنجا که روند کلی تحولات درخواست پناهندگی، در سطح جامعه اروپا از سال ۲۰۱۵ رو به کاهش است(به عنوان نمونه، ۷۱۲هزار و ۲۳۵ نفر در سال ۲۰۱۷ و ۶۴۷هزار و ۱۶۵نفر در سال ۲۰۱۸)، با این وجود، فرانسه تنها کشوری نیست که شمار پناهجویان در این کشور رو به افزایش بوده است.
در حالی که آلمان بعد از سال ۲۰۱۶ شاهد کاهش چشمگیر درخواست های پناهندگی بوده اما، برای یونان، اسپانیا ، ایرلند ، بلژیک و قبرس شرایط همانند آلمان نیست؛ اگر چه در این میان برخی از کشورها سالانه تنها یک هزار مورد درخواست پناهندگی دریافت می کنند. در مجموع نسبت ها بسیار پایین تر از فرانسه است.
طبق آمار تلفیقی در سالهای گذشته ، آلمان از سال ۲۰۱۲ به این سو بویژه در سال ۲۰۱۵ که اوج ورودی پناهجویان بود، بیشترین تقاضای پناهندگی در بین کشورهای اروپایی را دریافت کرده است. در سال ۲۰۱۵، از مجموع یک میلیون و ۳۲۲هزار و ۸۴۵ درخواست پناهندگی ، ۴۷۶هزار و ۵۱۰ مورد در آلمان ثبت شده است. در حالی که این رقم برای فرانسه ۷۶هزار و ۱۶۵ مورد بوده است.
همچنین در سال ۲۰۱۶، ۷۴۵هزار و ۱۵۵ مورد از مجموع یک میلیون و ۲۶۰هزار و ۹۱۰ درخواست پناهندگی در اروپا مربوط به آلمان بوده است که فرانسه ۲۴۰هزار و ۸۴ درخواست از این مجموع را داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به گفته وزارت کشور فرانسه، شمار پناهجویان ورودی به این کشور از ابتدای سال ۲۰۱۹ تا ۱۷نوامبر همین سال (۲۶آبان ۹۸)، درخواست پناهندگی در فرانسه ثبت شده در حالی که این آمار در آلمان برای همان بازه زمانی ۱۱۹ هزار و ۹۰۰ مورد بوده است. پارسال در آلمان ۱۸۴ هزار نفر و در فرانسه ۱۲۳ هزار نفر درخواست پناهندگی داده بودند.
به نوشته مجله "لکسپرس" فرانسه، این وارونگی به دلیل آن است که بسیاری از پناهجویان رد شده در کشورهای دیگر برای پذیرفته شدن به فرانسه روی میآورند(قانون دابلین).
طبق آمار "اوفپرا"( سازمان دولتی امور مهاجرت فرانسه)، در دوران اوج بحران مهاجران ورودی به اروپا از جانب سوریه، در حالی که ۸۹۰ هزار نفر از آلمان تقاضای پناهندگی کرده بودند، تنها ۸۰ هزار و ۷۵ درخواست پناهندگی، یعنی بیش از ۱۰ برابر کمتر از آلمان در فرانسه ثبت شده بود.
او روز پنجشنبه گذشته در پایان دیدار با «واختانگ گوملائوری» همتای گرجستانی خود در پاریس گفت: در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) متوجه شدیم که فرانسه به نخستین مقصد اروپایی پناهجویان تبدیل شده است. این در حالی است که شمار مجموع پناهجویان ورودی به اروپا در حال کاهش است. این یک ناهنجاری آماری است که ما باید روی آن کار کنیم.
کاستانر تاکید کرد: به همین دلیل است که ما در سطح اروپا تلاش میکنیم تا در قوانین مربوط به پناهندگی و حوزه شنگن اصلاحاتی انجام شود.