از سال ۲۰۰۹، شرکت گوگل شروع به جمعآوری آمار درخواستهای حذف محتوای مطالب منتشر شده در اینترنت از سوی کشوریهای مختلف کرده است و نتایج آن را به صورت شش ماهه منتشر میکند. روندی که خیلی زود از سوی شرکتهای دیگر مانند توییتر، فیسبوک، مایکروسافت و ویکیمدیا دنبال شد.
اخبار بین الملل- شرکت انگلیسی «کامپری تک» فهرستی را منتشر کرده است که در آن نام ۲۰ کشوری که بیشترین درخواست حذف محتوا از گوگل را داشتهاند نشان میدهد. بنابر توضیحات ارائه شده به همراه این فهرست، درخواست کشورهای مختلف برای حذف محتوا از گوگل در فاصله زمانی ژوئیه ۲۰۰۹ تا ژوئیه ۲۰۱۸ میباشد.
در فهرست منتشر شده کشور روسیه با بیش از ۶۱ هزار درخواست در مقام نخست قرار دارد و ترکیه مقام دوم را به خود اختصاص داده است. اما جالب آن است که آمریکا با وجود ادعای آزادی بیان و نبود سانسور در این کشور با بیش از هفت هزار درخواست، حدود ۷ درصد از کل درخواستها، در مقام سوم این فهرست قرار دارد. کشورهای اروپایی – انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا – نیز دست کمی از آمریکا ندارند و همگی در میان ده کشور اول هستند.
۱. روسیه: ۶۱۴۷۱ درخواست
۲. ترکیه: ۱۰۳۷۹ درخواست
۳. آمریکا: ۷۹۶۴ درخواست
۴. برزیل: ۶۴۵۵ درخواست
۵. هند: ۵۳۰۸ درخواست
۶. انگلیس: ۳۸۹۴ درخواست
۷. آلمان: ۳۱۹۷ درخواست
۸: فرانسه: ۲۲۹۱ درخواست
۹. کره جنوبی: ۲۰۹۸ درخواست
۱۰. ایتالیا: ۱۶۹۱ درخواست
۱۱. رژیم صهیونیستی: ۱۴۳۶ درخواست
۱۲: اسپانیا: ۱۰۶۵ درخواست
۱۳ کانادا: ۷۶۸ درخواست
۱۴. آرژانتین: ۷۳۷ درخواست
۱۵. ژاپن: ۷۲۰ درخواست
۱۶. چین: ۶۲۷ درخواست
۱۷. تایلند: ۵۷۵ درخواست
۱۸. استرالیا: ۳۹۳ درخواست
۱۹: هلند: ۳۰۴ درخواست
۲۰. پاکستان: ۲۹۲ درخواست
بنا بر توضیحات شرکت کمپرتی تک، درخواست کشورها بیشتر به صورت حکم دادگاه، درخواست رسمی دولت و یا اشکال دیگر بوده است. بیشترین دلیل درخواست آمریکا برای حذف محتوای گوگل در خصوص رسواییهایی بوده که دامنگیر مقامات سیاسی این کشور شده است.
در فهرستهای مشابهی که توییتر، فیسبوک و ویکی مدیا منتشر کردهاند نیز نام کشورهای غربی در صدر به چشم میخورد.