"ابراهیم الامین" سردبیر روزنامه الاخبار لبنان امروز (دوشنبه) در مقاله ای در تشریح وضعیت کنونی این کشور نوشت: حوادث جاری لبنان برای حریری یادآور روزهای بازداشت در ریاض است و تلخی خیانتی را که از متحدان لبنانی خود دید، بار دیگر برایش زنده کرده است.
اخبار بینالملل- حریری اکنون به یاد می آورد که در آن زمان، "ولید جنبلاط" رهبر حزب "سوسیالیست ترقیخواه"، "سمیر جعجع" رهبر حزب "نیروهای لبنانی" و سایر شخصیتهای وابسته به "۱۴ مارس" سر وی را میخواستند و همین افراد امروز به دنبال استعفای او هستند، اما حریری می داند اگر کنار برود اندکی بعد فراکسیون وابسته به او در پارلمان و به طور کلی حزب "المستقبل" دستخوش چنددستگی می شود؛ اکنون چیزی که او را سرپا نگه داشته، موضع حزبالله و نیز مخالفت آمریکا، فرانسه و انگلیس با استعفا است.
این در حالی است که نخست وزیر لبنان سه سال پیش به دعوت عربستان به این کشور رفت، اما به دستور "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی بازداشت شد و پس از مدتی با میانجیگری برخی طرف های منطقهای و بینالمللی بالاخره توانست به کشورش بازگردد.
الامین با اشاره به اختلافات زیاد میان احزاب و مقامات لبنان ادامه داد، بی پرده بگویم که "میشل عون" رئیس جمهوری و "جبران باسیل" وزیر خارجه لبنان معتقدند، گروهای وابسته به "ولید جنبلاط"، "سمیر جعجع" و "نبیه بری" رئیس پارلمان لبنان در هجمه های کنونی علیه آنان دست دارند .
به نوشته الامین، نبیه بری و محافل وابسته به او اصرار دارند، تظاهرات کنونی بخصوص در جنوب کشور، رویکرد اقلیتی دارد که توسط چپگراهای کینهتوز هدایت میشود و شیعیان هنوز حامی بری و حزب متبوعش هستند، اما طرف های نزدیک به وی تهدید کردهاند اگر توطئهکنندگان سر عقل نیایند، قدرت و اراده خود را به کار خواهند گرفت.
از سوی دیگر محافل نزدیک به جنبلاط میگویند، دروزیها هیچ انتقادی از وی نداشتهاند و در مناطق دروزی نشین مانند "شوف، عالیه و حاصبیا" هیچ تظاهراتی مبنی بر نارضایتی از رئیس خود صورت نگرفته است. در این میان جعجع نیز مانند رهبر یک انقلاب بزرگ رفتار میکند که نه فقط به دنبال تغییر در لبنان بلکه در تاریخ است.
الامین در ادامه این مطلب نوشت: حزبالله خود را در جایگاه میانجی قرار داده است و مردم نیز آن را به فساد متهم نمیکنند، اما میگویند در قبال فاسدان سکوت کرده است. در مقابل حزبالله نیز میداند به دلیل مواضع سیاسی اش عده زیادی در داخل و خارج کشور در صدد ضربه زدن به این حزب هستند و ترجیح میدهد دولت فعلی باقی بماند، اما جوابی روشن برای چگونگی راضی کردن مردم ندارد.
ناآرامی ها در لبنان از شامگاه گذشته در اعتراض به اوضاع معیشتی و اعمال مالیات های جدید آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در این میان حریری نخست وزیر جمعه شب برای ارائه راه حل بحران به شرکای سیاسی خود 72 ساعت مهلت داد. وی همچنین طرحی را برای برون رفت از بحران کنونی پیشنهاد کرد که قرار است امروز در هیئت دولت بررسی شود.