در بحبوحه تنشها بین چین و آمریکا بر سر مسائل مختلف از قبیل جنگ تجاری، ناآرامیها در هنککنگ، تصمیم واشنگتن برای فروش جنگندههای اف ۱۶ به تایوان و اختلافات بر سر مناطق مورد مناقشه در دریای چین جنوبی و شرقی، واشنگتن از برگزاری رزمایش مشترک با ۱۰ کشور آسیایی خبر داده است.
اخبار بین الملل_ بنا بر گزارش شبکه «پرستیی»، سفارت آمریکا در تایلند اعلام کرد، نیروهای دریایی آمریکا و کشورهای عضو «اتحادیه جنوب شرق آسیا» (موسوم به «آسهآن») دوم سپتامبر (۱۱ شهریور) در پایگاه دریایی استان «چونبوری» تایلند رزمایش نظامی مشترک برگزار میکنند.
اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، برونئی، لائوس، میانمار و کامبوج اعضای کنونی آسهان هستند؛ سازمانی که در ابتدا تایلند، اندونزی، مالزی و فیلیپین آن را در سال ۱۹۷۶ تاسیسکردند.
بنا بر اعلام سفارت آمریکا در تایلند، هدف از این رزمایش مشترک، «حفظ امنیت دریانوردی با تمرکز بر ممانعت و ایجاد اقدام پیشگیرانه در برابر اقدامات نادرست در حوزه دریانوردی» است.
هر چند این سفارتخانه در بیانیه خود درباره این رزمایش نامی از چین نیاورده است اما پیش از این مقامهای واشنگتن بارها پکن را به انجام اقدامات غیرقانونی در حوزه دریانوردی به ویژه در مناطق مورد اختلاف دریای چین جنوبی و شرقی متهم کرده است.
در روزهای اخیر و به موازات تشدید اتهامزنیهای مقامهای واشنگتن علیه پکن، جنگ تجاری بین دو طرف تشدید شده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز شنبه در چند رشته توئیت به شدت از اقدام چین در افزایش تعرفه بر ۷۵ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از آمریکا انتقاد کرد.
رئیس جمهور آمریکا در یکی از پیامهای توییتری خود در این باره نوشت:«به عنوان رئیس جمهور آمریکا اجازه نخواهم داد تا تجارت ناعادلانه با چین ادامه یابد. چین نباید تعرفه جدیدی بر ۷۵ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی اعمال کند. (در واکنش به این اقدام) از اول اکتبر (۹ مهر) ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهایی چینی که در حال حاضر با تعرفه ۲۵ درصدی وارد آمریکا میشوند باید مالیات ۳۰ درصدی دهند به علاوه ۳۰۰ میلیارد دلار کالاهای باقیمانده چینی که از اول ستپامبر (۱۰ شهریور) قرار بود تعرفه ۱۰ درصدی بدهند، هم اکنون باید تعرفه ۱۵ درصدی پرداخت کنند» .
چین پیشتر اعلام کرده بود، در صورتی که آمریکا اقدامات غلط خود را تصحیح نکند، پکن آماده تلافی است و از اول سپتامبر و ۱۵ دسامبر به ترتیب تعرفههای ۵ درصدی و ۱۰ درصدی بر ۷۵ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد.
همزمان با این جنگ تجاری آمریکا و چین، اختلافات دو کشور درباره مسائلی از قبیل ناآرامیهای هنگکنگ، فروش جنگندههای اف ۱۶ به تایوان، آزمایش اخیر موشکی آمریکا و تحرکاتش برای استقرار موشکهای میان بُرد در کشورهای آسیایی به شدت تشدید شده است.