در حالی سه سال از بسته شدن فرودگاه بینالمللی صنعا میگذرد که بیماران و معلولان ناتوان یمنیهمچنان با دردهای خود دست و پنجه نرم میکنند و امکان سفر برای مداوای بیماریشان وجود ندارد.
محاصره رژیم سعودی علیه ملت یمن، سبب ایجاد فجایع زیادی در زمینه بهداشت و سلامت مردم یمن شده است. این در حالی است که سازمانها و موسسات بین المللی در برابر این جنایتها همچنان سکوت اختیار کرده اند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی المسیره در گزارشی گفت: محاصره سعودی - آمریکایی تحمیل شده بر مردم یمن باعث شده است شرایط انسانی در این کشور هر روز بدتر و بدتر شود. سه سال از بسته شدن فرودگاه بین المللی صنعا میگذرد این در حالی است که صدها هزار بیمار و افراد با شرایط انسانی بسیار سخت، به پروازهای خارجی برای مداوا نیازمندند. بستن فرودگاه مشکلات و درد و رنجهای زیادی به همراه داشته به طوری که پیامدهای انسانی آن به ویژه در زمینه بهداشت و درمان فاجعه بار است.
یوسف الحاضری، سخنگوی رسمی وزارت بهداشت یمن (دولت نجات ملی در صنعا) در مصاحبه با خبرنگار شبکه المسیره گفت: «بیش از سیصد و بیست هزار بیمار یمنی از سفر به خارج از کشور برای مداوا محرومند. تا به امروز چهل هزار نفر از این شهروندان بیمار بر اثر درمان نشدن در خارج از کشور فوت کرده اند. متاسفانه هر روز سی نفر از بیماران یمنی که قادر به خروج از کشور نیستند جان خود را بر اثر مداوا نشدن از دست میدهند.
او افزود: فاجعه دیگری نیز در زمینه معلولیت شهروندان معلول یمنی وجود دارد؛ بسیاری از افراد معلول یا زخمی و قطع عضو نیز نمیتوانند برای مداوا به خارج از کشور سفر کنند؛ زیرا فرودگاه بین المللی صنعا بسته شده است. این معلولان هر روز با شرایط جسمی بدتری مواجه میشوند به طوری که در بسیاری از موارد، معلولیت هایشان به معلولیت دایمی تبدیل شده است. فاجعه بزرگ دیگری نیز در زمینه داروها در کشور یمن وجود دارد. بیش از یکصد و بیست نوع دارو در وزارت بهداشت یمن با کمبود و نقص شدید همراه است. بیش از سی و شش نوع دارو بر اثر بسته شدن فرودگاه در بازارهای داروی یمن وجود ندارد؛ بنابراین بسته شدن فرودگاه بین المللی یمن سبب ایجاد فاجعهای در بخش بهداشت و درمان شده است که بر درد و رنج مردم یمن بر اثر بمبارانهای مستقیم چهار ساله دشمن متجاوز میافزاید.
خبرنگار المسیره افزود: مدیریت فروگاه بین المللی صنعا سکوت سازمان ملل متحد و موسسات جهانی را در قبال بسته شدن فرودگاه محکوم و تاکید کرد از هر روشی برای پایان دادن به این فاجعه انسانی و باز شدن فرودگاه استفاده کرده است، اما هیچ فایدهای به همراه نداشته است.
خالد الشایف، مدیر کل فرودگاه بین المللی صنعا گفت: «ما حتی مذاکرات را نیز تجربه کردیم. باز شدن فرودگاه بین المللی صنعا از مهمترین شرط هایمان در مذاکرات بود. از طریق مذاکرات، تجمعهای اعتراض آمیز، کنفرانسهای مطبوعاتی، توئیتها و از همه وسایل و ابزارها برای باز شدن فرودگاه بین المللی صنعا استفاده کردیم، اما هیچ نتیجهای نگرفتیم. سکوت مرگبار و عجیبی در سطح بین المللی وجود دارد. این فاجعه انسانی چندین برابر شده است و روز به روز در حال افزایش است و بر تعداد بیماران و شمار جانباختگان بر اثر بیماریها افزوده میشود».
خبرنگار المسیره افزود: در مقابل سرسختیها و لجبازیهای ائتلاف آمریکایی - سعودی و ادامه بسته نگه داشتن درهای فرودگاه بینالمللی صنعا به روی بیماران صعب العلاج و در سایه عمل نکردن سازمان ملل به وظایف و عدم ایفای نقش خود در این زمینه، تنها گزینه برای شهروندان یمنی مقابله به مثل است که این مسئله با بستن فرودگاههای پایتختهای کشورهای ائتلاف متجاوز یا فلج کردن این فرودگاهها عملی خواهد بود.
سخنگوی جنبش انصار الله یمن نیز به مقابله به مثل تهدید کرده است.