نیروی دریایی آمریکا امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که ناوهای نیروی دریایی این کشور به همراه ناوهای جنگی ژاپن، استرالیا و کره جنوبی اولین رزمایش مشترک در غرب اقیانوس آرام را آغاز کردند.
رزمایش «پاسیفیک ونگارد» در نزدیکی جزیره آمریکایی «گوام» در آستانه دیدار اواخر هفته «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از ژاپن برگزار میشود.
طبق این گزارش، واشنگتن به دنبال جلب حمایت همپیمانان خود در آسیا برای مقابله با چین میباشد.
دریادار «فیلیپ سویر» فرمانده ناوگان هفتم آمریکا در بیانیهای درباره این رزمایش گفت: «پاسیفیک ونگارد، نیروهای چهار کشور دریایی همفکر که بر اساس ارزشها و منافع مشترک، امنیت را در سراسر منطقه هند-اقیانوسیه فراهم میآورند، به هم پیوند داده است».
این رزمایش 6 روزه شامل دو ناوشکن ژاپنی، دو ناوچه استرالیایی و یک ناوشکن کره جنوبی میشود و حدود سه هزار ملوان نیز در آن مشارکت دارند.
طبق این گزارش، نیروی دریایی آمریکا، پنج کشتی و جتهای جنگنده و هواپیماهای گشتزنی نیروی دریایی خود را برای این رزمایشها مستقر کرده است.
پاسیفیک ونگارد، جدیدترین نمایش دریایی مشترک در منطقه آسیا-اقیانوسیه محسوب میشود.
در ماه جاری میلادی، کشتیهای آمریکایی رزمایشهایی را با کشتیهای فرانسه، ژاپن و استرالیا در خلیج بنگال برگزار کردند و همچنین رزمایشهای جداگانهای را با ناوهای بالگردبر ژاپن و ناوهای جنگی هند و فیلیپین در دریای جنوب چین برگزار کردند.
دریای جنوب چین به بروز اختلافاتی در میان کشورهای اطراف این حوزه، منجر شده است زیرا چین معتقد است که تقریباً تمامی دریای جنوب چین به این کشور تعلق دارد. برونئی، مالزی، اندونزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز مدعی مالکیت بر این مسیر آبی هستند.
روز گذشته (چهارشنبه)، نیروی دریایی آمریکا، دو کشتی جنگی را به تنگه تایوان فرستاد که موجب بروز خشم چین شد.
پکن ضمن ابراز نگرانی از این اقدام آمریکا، از این کشور خواست تا در خصوص مسئله تایوان با احتیاط رفتار کند تا روابط ایالات متحده با چین تحت تأثیر قرار نگیرد.
در ماههای اخیر، روابط میان چین و آمریکا به دنبال اقدام ترامپ در تعیین تعرفه 200 میلیارد دلاری بر واردات چینی تیره شده است.