سوگا این موضوع را در پاسخ به این پرسش که آیا شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، حاضر است بدون هیچ پیش شرط با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، گفتگو کند مطرح کرد. زیرا توکیو به شلیک موشکهای بالستیک پیونگ یانگ در پنج شنبه گذشته اعتراض کرده بود.
پیش از این یک کارشناس سیاسی ژاپنی نیز از احتمال گفتگوی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و تارو کونو، وزیر خارجه ژاپن در مورد میانجیگری احتمالی روسیه در برگزاری دیدار میان شینزو آبه و کیم جونگ اون خبر داده بود. این کارشناس صریح کرد اوضاع کنونی مانند اوضاع بیست و سوم اوت سال ۲۰۰۲ است که ولادیمیر پوتین در ولادی وستوک با کیم جونگ ایل، پدر رهبر کنونی کره شمالی دیدار کرد و پس از آن در هفدهم سپتامبر همان سال دیداری تاریخی میان ژاپن و کره شمالی برگزار شد و پنج ژاپنی که در این کشور زندانی بودند به توکیو تحویل داده شدند. یک روز پس از آن جونیچیرو کویزومی، نخست وزیر وقت ژاپن با پوتین تماس گرفت و از وی در این زمینه قدردانی کرد. رویدادهای کنونی هم میتواند به سناریویی مشابه منجر شود.
شینزو آبه میخواهد پیش از پایان ماه ژوئن با کیم جونگ اون دیدار کند. در آن زمان سران کشورهای جی۲۰ در اوزاکای ژاپن تشکیل جلسه میدهند که این نخستین جلسه به ریاست ژاپن است.
کره شمالی در تمام طول ماه مه به آزمایش موشکی پرداخته است که بنابر اطلاعات ژاپنیها این موشکها از نوع بالستیک بودهاند. پنجشنبه گذشته نیز موشکهایی از استان پیونگان شمالی به سمت شرق شلیک شد. بنابر گزارش ستاد مشترک سربازان کره جنوبی، این موشکها پس از طی ۴۲۰ کیلومتر در دریای ژاپن فرود آمدند.
این آزمایشات موشکی پس از آن صورت میگیرد که مذاکرات عاری سازی هستهای میان سران کره شمالی و آمریکا در ویتنام در ماه فوریه با شکست روبرو شد.