کمیته هماهنگی استقرار مجدد که ریاست آن را «مایکل لولیسگارد» بر عهده دارد در بیانیه خود تصریح کرد، انصارالله به صورت یکجانبه از بندر «الصلیف» ( ویژه نقل و انتقال دارو و مواد غذایی) ، بندر نفتی «رأسعیسی» و بندر نفتی الحدیده به عنوان بندر اصلی کشور یمن عقبنشینی میکند.
در ادامه این بیانیه آمده، سازمان ملل بر خروج نیروهای انصارالله در بندرهای ذکر شده نظارت میکند و این اولین گام در راستای اجرایی کردن توافق صلح سوئد است.
دولت مستعفی یمن که مورد حمایت عربستان سعودی است هنوز درباره اینکه آیا اقداماتی مشابه انجام میدهد یا خیر، چیزی اعلام نکرده است.
«محمد علی الحوثی» رئیس شورای عالی انقلاب یمن در توئیتر خود اعلام کرد، خروج یکجانیه از سه بندر کلیدی در نتیجه مخالفت ائتلاف متجاوز آمریکایی-بریتانیایی-سعودی-اماراتی و متحدان آنها با اجرایی کردن توافق استکهلم است، توافقی که مسیر صلح را هموار میکند.
شهر استکهلم سوئد در تاریخ 15 آذر 1397 (شش دسامبر ۲۰۱۸) به مدت یک هفته میزبان چهارمین دور مذاکرات صلح یمن با حضور طرفهای یمنی به ریاست «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن بود و در تاریخ 13 دسامبر (22 آذرماه) با توافق آتشبس در الحدیده، به کار خود پایان داد.
در جریان این مذاکرات قرار بود، نیروهای طرفین در هفتم ژانویه گذشته از «الحدیده» خارج شوند تا حملهای به بندرگاه الحدیده صورت نگیرد و زمینه برای ادامه مذاکرات و در نتیجه پایان دادن به جنگ چهار ساله یمن فراهم شود اما این توافق اجرایی نشد.
الحدیده در کنترل نیروهای انصار الله قرار دارد و نیروهای وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی در اطراف آن حضور دارند؛ این شهر تقریبا یکی از مهمترین مناطقی است که کمکها و واردات تجاری وارد یمن میشود.
«مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن ۲۹ فروردین در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرده بود، انتظار میرود عقبنشینی نیروهای نظامی طرفین درگیر از الحدیده مطابق توافق سوئد، تا چند هفته آینده اجرا شود.