وضعیت احزاب سیاسی رژیم صهیونیستی در فاصله باقی مانده تا انتخابات

جدیدترین نظرسنجی روزنامه یدیعوت آحارانوت نشان می‌دهد ائتلاف تازه تشکیل شده به رهبری «بنی گانتز» و «یائیر لاپید» ۳۳ کرسی و لیکود ۲۹ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنیست (پارلمان رژیم صهیونیستی) را به دست می‌آورند.

انتخابات زودهنگام اسرائیل قرار است روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین برگزار شود.

نظرسنجی جدید یدیعوت آحارانوت یک هفته پس از آن انجام شد که آویخای مندلبلیت، دادستان کل رژیم صهیونیستی، اعلام کرد پس از روند قانونی استماع، ممکن است در سه پرونده علیه بنیامین نتانیاهو کیفرخواست صادر کند.

نظرسنجی تازه نشان می‌دهد نتانیاهو پس از چند روز که جایگاهش در افکار عمومی متزلزل شده بود، دوباره تقویت شده، کرسی‌های لیکود نیز در این نظرسنجی تثبیت شده و اصولاً جناح راست در یک هفته اخیر تقویت شده است.

در این نظرسنجی اقبال افکار عمومی به ائتلاف آبی- سفید، در مقایسه با نخستین روزی که دادستانی نظرش را در خصوص پرونده‌های پلیس علیه نتانیاهو اعلام کرد، کاهش یافته و این ائتلاف ممکن است تا ۳۳ کرسی به دست آورد.

نظرسنجی آخر هفته روزنامه هاآرتص نیز ۲۸ کرسی برای لیکود و ۳۱ کرسی را برای آبی- سفید پیش‌بینی کرده بود.

بر اساس این گزارش، اگر انتخابات در سرزمین‌های اشغالی امروز برگزار می‌شد، حزب کارگر ۱۰ کرسی، حزب افراطی یهودیت توراتی ۷ کرسی، حزب مشترک عربی- اسرائیلی خاداش- تاعال ۷ کرسی، حزب مذهبی یهودی شاس ۶ کرسی، اتحاد احزاب افراطی راست یهودی ۶ کرسی، حزب چپ مرتز ۵ کرسی، حزب افراطی راست جدید ۵ کرسی، حزب رادیکال «اسرائیل خانه ما» ۴ کرسی، حزب فعال اجتماعی- اقتصادی کولانو ۴ کرسی و فهرست مشترک اعراب اسرائیلی رعم- بلد ۴ کرسی به دست می‌آورند.

چند حزب کوچک دیگر نیز ممکن است در روز رأی‌گیری، حداکثر یک کرسی به دست آورند.

تحلیلگران نظرسنجی‌های اسرائیل می‌گویند، نتیجه واقعی کرسی‌های لیکود و ائتلاف آبی- سفید هر تعداد که باشد، نبرد اصلی آنها بر سر متحد کردن احزاب کوچک با خود است. اما بخت قوی‌تر با حزب لیکود است زیرا جناح راست و مذهبی در حال تقویت است.

ائتلاف آبی- سفید تنها در صورتی که ۶ تا ۷ کرسی بیشتر از لیکود به دست آورد، ممکن است از بخت بیشتری برای تشکیل کابینه برخوردار باشد ولی فاصله اندک کرسی‌هایش با لیکود، برای آن بخت زیادی بوجود نمی‌آورد.

روون ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی که از دیرباز با نتانیاهو اختلافات عمیق دارد، بعد از انتخابات باید وظیفه تشکیل کابینه را به سیاستمداری محول کند که بیشترین تعداد نمایندگان مجلس، نخست‌وزیری او را پیشنهاد کنند.

هاآرتص نیز در روزهای گذشته نوشت: گرفتاری اسرائیل این است که وقتی هم بخواهد خود را از حکومت ۱۰ ساله نتانیاهو رها کند باید به «دار و دسته» ژنرال‌های پیشین ارتش متوسل شود.

ائتلاف آبی- سفید شامل سه ژنرال رئیس پیشین ستاد ارتش و یائیر لاپید، سیاستمدار، تاکنون قوی‌ترین گروهی بوده که در برابر نتانیاهو قد علم کرده است اما توان بالای نتانیاهو در تغییر دادن اوضاع و بهره‌گیری از شرایط سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی به سود خود، بخت رقیب تازه به دوران رسیده را کم می‌کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، احتمال دارد نتانیاهو در روزهای باقی‌مانده تا انتخابات، سفرهای متعدد جهانی داشته باشد و از جمله بعید نیست برای نخستین بار به کشور عربی مراکش سفر کند تا همان‌گونه که خود می‌گوید، به افکار عمومی اسرائیل ثابت کند که او رهبری از «لیگ متفاوت و برتر در تراز جهانی» است.