بر این اساس، سخنگوی حماس اظهارداشت: صحبت درخصوص تشکیل دولت جدید فلسطین کاملا مغایر با موضوع برگزاری انتخابات پارلمانی و تعیین رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که پیش تر حماس با آن موافقت کرده بود و این اقدام نشان از عدم جدیت تشکیلات خودگردان فلسطین برای انجام انتخابات است.
محمود عباس ظهر روز یکشنبه «محمد اشتیه» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح را به عنوان نخست وزیر دولت وفاق ملی فلسطین تعیین کرد. درهمین حال حازم قاسم، سخنگوی دیگر حماس درخصوص اقدام محمود عباس گفت: مأموریت «حمد اشتیه» برای تشکیل دولت جدید فلسطینی نقض توافق آشتی ملی است که پیش تر میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و جنبش فتح انجام شده بود و این اقدام تلاش برای تثبیت شکاف میان گروه های فلسطینی است.
حماس تاکید کرده است دولت جدید فلسطینی را به خاطر آنچه که این جنبش خروج از توافق ملی می داند، به رسمیت نمی شناسد و این گروه خواستار انجام یک انتخابات سراسری است.
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، 22 دسامبر 2018 (1 دی) انحلال پارلمان فلسطین را اعلام کرد. وی خواستار برگزاری انتخابات در فرصت زمان 6 ماهه شده بود. حماس در آن زمان این اقدام را غیرقانونی توصیف کرد. فتح و حماس از سال 2007 با یکدیگر دچار اختلافاتی شدند که تا امروز نیز ادامه دارد؛ در آخرین تلاش برای برقراری صلح در 20 مهر (12اکتبر) با میانجیگری مصر توافقنامه سازش میان دو طرف به امضا رسید.
مهم ترین موضوعاتی که این دو جنبش فلسطینی بر سر آن به توافق رسیدند شامل این موارد بود: کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین بر گذرگاه های تجاری و دیگر گذرگاه های واقع در نوار غزه، تشکیل دولت وحدت ملی و تعیین یک فرد میانه رو به عنوان رییس دولت جدید که از مقبولیت تمامی طرف های فلسطینی برخوردار باشد. با این وجود، این توافقنامه به دلیل باقی ماندن اختلافات، به طور کامل به مرحله اجرا درنیامد.