آمریکا امنیت اروپا را به گروگان گرفته است

وزیر خارجه روسیه در سخنانی با موضوع شرایط جاری در روابط میان کشورش با اتحادیه اروپا گفت: آمریکا امنیت اروپا را به گروگان گرفته است.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم اکنون در حال سخنرانی درباره شرایط جاری در روابط میان کشورش با اتحادیه اروپا است.

وزیر خارجه روسیه در این سخنرانی با انتقاد از روسیه هراسی برخی کشور‌ها تصریح کرد: امنیت اروپایی‌ها توسط آمریکا به گروگان گرفته شده است. روسیه کماکان معتقد است که اروپا شریک راهبردی برای این کشور بوده و لذا به گسترش همکاری‌های دو جانبه در همه عرصه‌ها معتقدیم و در این راستا نیز تلاش می‌کنیم.

سرگئی لاوروف در این خصوص ادامه داد: اروپا را به عنوان شریکی راهبردی و مستقل تلقی کرده و خواستار مشارکت با کشور‌های عضو این اتحادیه هستیم.

وی در ادامه با انتقاد از اِعمال برخی تحریم‌ها علیه کشورش، تلاش‌ها در این زمینه را در راستای اهتمام به منظور گسترش روسیه هراسی در جهان دانست.

لاوروف تصریح کرد: تحریم‌ها را آن‌هایی وضع کردند که پس از همه پرسی «کریمه» در تلاش بودند تا در این منطقه به کودتا دست بزنند. به رایزنی‌های طولانی مدت با اروپا ادامه دادیم تا به لغو روادید و یا تسهیل آن دست یابیم؛ اما تا کنون این هدف محقق نشده است. ما آمادگی خود را بار‌ها اعلام کرده ایم؛ اما اتحادیه اروپا استقبال زیادی در این راستا نکرده و شروطی را نیز در این راه گذاشته است. اکنون تصمیم گیری بر عهده بروکسل است. برخی از کشور‌های حوزه بالتیک برای اولین بار در این مسیر سنگ اندازی کرده اند. در حال حاضر در حال انجام مذاکراتی منظم در این خصوص هستیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در پاسخ به سئوالی درباره روند رو به کاهش مناسبات کشورش با اروپا و آمریکا گفت: آنچه در این مسیر در حال روی دادن است، برای ما رضایت بخش نیست. مشکل آمریکا با خودش است. در دوران اوباما رویه نادرستی درباره موضوع اوکراین در پیش گرفته شد. وقتی موضوع «اسنودن» نیز پیش آمد؛ ما در خواست کردیم که وی را به کشور خود بازگردانید و آن‌ها مخالفت کردند. در مسائل مشابه نیز آمریکایی‌ها با ما هیچ همکاری نکردند.

وی در ادامه گفت: موقعیت کنونی مایه تأسف است. وقتی اوباما در حال تَرک کاخ سفید بود؛ ما را از اموال دیپلماتیک خودمان محروم کرد؛ اقدامی که کاملاً غیرقانونی بود. دموکرات‌ها تلاش کردند که از کارت روسیه برای مقابله با دولت کنونی در کاخ سفید سوء استفاده کنند. در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ در این کشور، قوانین این کشور نیز در خصوص کشور روسیه زیر پا گذاشته شد. پس از ۱۸ ماه تحقیق و تفحص و تعیین رابرت مولر برای کمیته تحقیق در این زمینه، کوچک‌ترین نشانه از دخالت مسکو در انتخابات آمریکا پیدا نشد. رئیس جمهور پوتین نیز در بوئنوس آیرس اعلام کرد که ما همواره آماده گفتگو با آمریکا هستیم. ما برای همکاری با واشنگتن برنامه داریم؛ ولی آن‌ها نیز باید در این مسیر حرکت کنند.

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: تاکنون واکنش سازنده و مثبتی را از طرف آمریکا برای مذاکره و همکاری دریافت نکریم. پیشتر نیز گفته ایم که نمی‌توانیم برای مذاکره و همکاری، بر در بسته آمریکایی‌ها بکوبیم. واقعیت این است که برای بازار و مصرف کنندگان تحریم‌های متقابل روسیه بر اتحادیه اروپا سخت است؛ ولی واقعا ما چه کار می‌توانیم بکنیم؟ آن‌ها تحریم‌هایی را علیه نظام بانکی، صنعت و برخی دیگر بخش‌های ما وضع کرده اند. آن‌ها ادعا کرده اند تحریم‌هایی که مثلاً علیه ایران و سوریه وضع کرده اند، علیه مردم آن کشور نیست، بلکه علیه دولت‌های متبوع است. آیا واقعاً این طور است. باید تحریم‌ها و وضع آن‌ها منع شود. اروپا باید علیه گروه‌هایی که از سلاح شیمیایی استفاده می‌کنند؛ تحریم وضع کند. اروپا باید در خصوص تحریم‌ها و وضع آن‌ها به صورت مستقل عمل کند. اتحادیه اروپا نیز باید به تبعات اقدامات و تحریم‌های اعمالی خود بیشتر دقت کند.