پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن در یادداشتی به قلم محمد حسین ابوالعلاء نوشت: سیاستهای فاجعه آمیز دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا باعث ایجاد موجی از تمایل به مهاجرت میان جوانان این کشور شده است. هیچ کشوری روی کره زمین به اندازه آمریکا مملو از تناقضهای آشکار و مسائل عجیب نیست تا آنجا که این عجایب و تناقضها به خصوصیت کلی و قومی آمریکاییها تبدیل شده است. شدت این تناقضها با تغییر حکومتها در آمریکا تغییر میکند هر چند سازوکار دیدگاههای سیاسی در آن ثابت مانده است. این در حالی است که شدت تناقضها با توجه به فجایع پی در پی که ترامپ به بار آورده، شدت یافته است.
اتاقهای فکر در آمریکا از دیرباز تمامی رویکردهای استثنایی را در چارچوب ماهیت شرایط سیاسی حاکم ثبت و عوامل و نتایج این رویکردها را همراه با میزان هماهنگی یا تضاد با منافع امنیت ملی ارزیابی کرده اند.
گزارش ”گالوپ“ بر همین اساس ابعاد پدیده خطرناکی را مطرح میکند که جامعه آمریکایی را درنوردیده و نشان داده است که گروههای زیادی از جوانان به فکر مهاجرت همیشگی از آمریکا برای فرار از سیاستهایی هستند که آمریکا را به سوی پرتگاه تاریخی پیش میبرد.
شاید خطرناکترین مسئله در این پدیده این باشد که میانگین تمایل به مهاجرت بین دختران و پسران جوان بالاست از این رو باید مورد تامل و تحلیل قرار بگیرد که چگونه جوانهای آمریکایی به ترک (به اصطلاح) ”بهشت دموکراسی و تمدن“ راضی میشوند و انگیزههای محوری بروز این پدیده چیست؟ آیا این پدیده باعث تغییر رویکرد دولت میشود و آیا ممکن است نظام آمریکا سیاستهای ضد امنیت اجتماعی اتخاذ کند؟ آمریکا چگونه به کشوری تبدیل شده است که نیروی تغییر را طرد میکند؟ میزان تعامل با این گروه از جوانان برای منصرف شدن از فکر مهاجرت چقدر است؟ در مقابل آیا آمریکا از جریان مهاجرت جوانان دیگر کشورها حمایت خواهد کرد؟ آیا تجلیات این پدیده انگیزهای برای ملحق شدن گروههای دیگری از جوانان خواهد بود؟ البته ترامپ به این مسائل توجهی ندارد و به اعلام حالت فوق العاده در کشور به عنوان وسیلهای برای اعمال فشار راهبردی به منظور تامین منابع مالی دیوار حائل در مرزهای مکزیک اصرار دارد، حال آن که این طرح با مخالفت شدید کنگره روبروست.
علاوه بر آن ادامه تعطیلی دولت که طولانیترین مورد در تاریخ آمریکا بود و سادهترین آثار آن در قطع حقوق کارمندان نمود یافت، باعث شد شکایتهایی علیه ترامپ و دولت او با توجه به نقض قوانین و آیین نامهها شکل بگیرد. آثار این بحران به دستگاه دیپلماسی این کشور هم رسید تا جایی که درخواست کمکهای اجتماعی کرد.
آمریکا با وضع سیاسی و راهبردی نابسامان روبه رو است و اوضاع داخلی آن مختل و به رژیم کهنهای تبدیل شده است که دوران راهبردی آن را به دوران معاصر رسانده است، زیرا ناخدای کشتی، آن را نه فقط به سمت پیچهای خطرناک و مرگبار هدایت میکند بلکه با سعی هر چه تمامتر وسیله غرق را به عنوان وسیله نجات استفاده کرده است، زیرا از فن تاثیر در ذهن مردم به عنوان سادهترین اصل برای حکومت آگاهی ندارد.