به گزارش مهر، کاظم غریب آبادی، سفیر کشورمان در هلند و نماینده دایم نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی در جریان برگزاری نشست ۶۷ شورای اجرایی سازمان منع سلاح های شیمیایی در شهر لاهه هلند، طی سخنانی وجود سلاح های شیمیایی در جهان را موجب به خطر افتادن صلح و امنیت بین المللی دانست و از کشورهای دارنده بویژه آمریکا و روسیه خواست به اجرای کامل تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی برای نابودی کامل اینگونه سلاح ها تا پایان مهلت قانونی خود یعنی ۲۹ آوریل ۲۰۱۲ پایبند باشند.
وی با اشاره به اینکه جهان آماده جشن گرفتن روز نهایی امحاء کامل سلاح های شیمیایی توسط دو کشور اصلی دارنده آن در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۱۲ بود، ولی متاسفانه باید این واقعیت تاسف بار را بشنویم که به دلیل عدم اجرای این ضرب الاجل توسط آمریکا، جهان باید یک دهه دیگر به انتظار بنشیند! و به همین دلیل نسل های آینده ما را به دلیل این کوتاهی و قصور مورد سرزنش قرار خواهند دارد.
نماینده دایم کشورمان در این سخنرانی، ضمن حمایت از موضع مشترک جنبش عدم تعهد و چین در این اجلاس در ارتباط با اجرای کامل، موثر و غیرتبعیض آمیز مفاد کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی در خصوص تجارت و همکاری بین المللی بین کشورهای عضو و حذف کنترل ها و محدودیت های صادراتی بین اعضاء که از اصلی ترین مفاد و تعهدات این کنوانسیون است، اقدام دولت آمریکا در وضع محدودیت هایی علیه کشورمان در خصوص تجارت مواد شیمیایی را مورد انتقاد قرار دارد و توجه سازمان را به این نکته معطوف نمود که اعمال اینگونه محدودیت ها علیه کشورهای عضو، کاملا برخلاف مفاد و روح کنوانسیون است و می تواند به
اعتبار آن در نگاه جامعه بین المللی خدشه وارد نماید.
نماینده کشورمان در این ارتباط تاکید کرد که این لایحه نه تنها بر خلاف قوانین بین المللی است، بلکه در تضاد کامل با تعهدات دولت آمریکا در چارچوب کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی می باشد. غریب آبادی، نقض مستمر و سیستماتیک تعهدات این کشور در چارچوب کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی را موجب نگرانی جدی دانست و خواستار رسیدگی مدیرکل و دبیرخانه فنی سازمان در این ارتباط شد.
کاظم غریب آبادی در سخنرانی خود همچنین ضمن اشاره به موضوع آینده سازمان و اولویت های آن، تداوم موضوع امحاء کامل سلاح های شیمیایی تا نابودی کامل آنها و تحقق جهان عاری از سلاح های شیمیایی را همچنان حیاتی ترین دستور کار و اولویت این سازمان دانست.
غریب آبادی در بخش دیگری از سخنرانی خود، علاوه بر حمایت کامل از تصمیم کنفرانس شانزدهم کشورهای عضو(دسامبر ۲۰۱۱) جهت ایجاد شبکه بین المللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی که به پیشنهاد و ابتکار و پیگیری جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این سازمان قرار گرفته بود، آمادگی کشورمان را جهت ارایه هرگونه کمک و مساعدتی جهت اجرای این تصمیم اعلام نمود و از سازمان و دیگر کشورهای عضو خواست که اراده قوی و صادقانه خود را برای حمایت از این قربانیان، از طریق کمک به راه اندازی شبکه مذکور نشان دهند.
لازم به توضیح است که سازمان منع سلاحهای شیمیایی(OPCW) پس از تصویب و لازم الاجرا شدن کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی(CWC) در سال ۱۹۹۷، با هدف اجرای مفاد این کنوانسیون در لاهه(هلند) ایجاد شد. در حال حاضر ۱۸۸ کشور عضو این کنوانسیون هستند(رژیم صهیونیستی، میانمار، مصر، آنگولا، سوریه، سومالی، کره شمالی و کشور تازه تاسیس سودان جنوبی عضو این کنوانسیون نیستند) که در میان کنوانسیون های خلع سلاحی در جهان، بیشترین تعداد اعضاء را دارا می باشد. این سازمان دارای یک شورای اجرایی(EC) مرکب از ۴۱ کشور است که به همراه کنفرانس کشورهای عضو(CSP)، مهمترین نهادهای تصمیم گیر این سازمان محسوب می
شوند.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه اصلی ترین قربانی سلاحهای شیمیایی می باشد، با بهره گیری از تجارب خود در این زمینه و آگاهی از عواقب و خطرات اینگونه سلاحها، در جریان تدوین، تصویب و لازم الاجرا شدن این کنوانسیون و همچنین پس از ایجاد سازمان مربوطه، همواره نقش بسیار فعال و تعیین کننده ای در تحولات و روندهای آن داشته و در حال حاضر نیز یکی از اعضای فعال و تاثیرگذار شورای اجرایی این سازمان است.
خاطرنشان می گردد شصت و هفتمین اجلاس شورای اجرایی سازمان منع سلاح های شیمیایی که به طور فصلی(۴ بار در سال) برگزار می شود، از روز سه شنبه مورخ ۲۵ بهمن به مدت ۴ روز در لاهه برگزار می شود. هیاتی به سرپرستی کاظم غریب آبادی، سفیر کشورمان در هلند و نماینده دایم نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی در این اجلاس شرکت نموده است.
شناسه خبر:
۸۲۸۱۸
سهل انگاری کشورها درمحوسلاح شیمیایی
نماینده دایم کشورمان در سازمان منع سلاح های شیمیایی: گفت: " نسل های آینده، کشورهای عضو سازمان را به دلیل کوتاهی در برخورد با عدم اجرای ضرب الاجل نهایی امحاء کامل سلاح های شیمیایی سرزنش خواهند کرد. "
۰